37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Raportti naisten lippupallon finaaliturnauksesta 4.9.2011

05.09.2011 klo 22:58

Kuusankosken Urheilupuiston kentällä pelattiin kesäisessä auringonpaisteessa lippupallokauden viimeinen turnaus. Troijattaret johtivat sarjataulukossa puhtaasti voitettuaan kaikki siihenastiset pelinsä, ja kauan odotettu lippupallokulta alkoi olla yhä lähempänä ennakkosuosikin viittaan puettua joukkuetta.

Otteluohjelmassa oli enää vain kolme peliä, ja aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta rentoutunut joukkue asteli itsevarmana ja yhtenäisenä lämmittelemään ennen peliurakan aloittamista.

Kuopio Steelers- Turku Trojans (12-24) 12-46

Liekö vielä ollut matkan kankeutta liikkeissä turkulaisilla, mutta Steelers aloitti vahvasti kantamalla pallon heti toisella yrityksellä maaliin asti. Vaihtopenkki hiljeni, mutta mustavalkoinen puolustus hoiti homman kotiin, eikä kuopiolaisten lisäpisteyritys tuottanut enää tulosta. Oman hyökkäyksensä siis takaa-ajoasemassa aloittanut Trojans siirtyi pelaamaan omaa peliään alun lipsahduksesta oppineena, ja niinpä Janina Virtanen ja Kirsti Nirhamo kantoivat palloa vuorotellen maaliin runnoen tilastoihin puoliaikaan mennessä 24 pistettä. Maalialueella raivokkaasti taistellut Janina mursi nenänsäkin, mutta Steelers napautti tästä uhrauksesta huolimatta vielä toisen TD:nsä. Enempää ei annettu, ja toisella puoliskolla mentiinkin sitten kiltisti Trojansin tahtiin.

Epävarman Steelersin heittopeleistä intereitä napsivat puolustuksen ilmiömäinen Laura Peltonen ja pelinrakentajana puolet ajasta sulavia tanssiaskeleitaan esittänyt Piritta Vaattovaara. Fanny Kunze otti ahnaasti sentterin paikalta pari varmaa koppia, ja kuljetti pallon aina tyylikkäästi maaliin. Varmat käset, varma suoritus. Viimevuoden pronssipelivastus alkoi olla jälleen kesytetty, ja tässäkin tapauksessa historian toistaessa itseään peli päättyi jälleen Trojansin selvään voittoon.

Turku Trojans- Porvoo Butchers 33-6

p>Tästä pelistä kukaan ei edes odottanut suuria porvoolaisten suhteen, neljän pelaajan voimin ei kovin paljoa voisi saavuttaa? Kouvolalaiset olivat ojentaneet auttavan kätensä kilpasisarilleen lainaamalla muutamia junioripelaajia Butcherseille, joten epävarmalta näyttänyt peli saatiin kuin saatiinkin pelattua. Pelikokemusta kaikille, ja turuttaret pääsivät kokeilemaan kikkapelejään ennestään tuntemattomaan vastustajaan. Aluksi kesyltä vaikuttanut Porvoo kuitenkin vakuutti pitkillä heittopeleillään, ja Trojansin puolustus sai tehdä töitä pidellessään näitä yksittäisiä, mutta vaarallisia maalausyrityksiä.

Maalintekokokemustaan kartuttivat jälleen tutut tekijät sekä uutena myös joukkueen viimeisimpiä tulokkaita oleva Maaret Heirala. Porvoo pääsi yllättämään turkulaiset vain kerran, ja sekin tilanne syntyi interistä, joka ainoana keltamustana vilahduksena siis palautettiin pohjiin.

Turkulaisten tilille olisi voinut helposti kilahtaa muutama lisämaalikin, sillä sekä valmentaja Mika Sevón että vaihtopenkki olivat tiukasti eri mieltä muutamien tuomarin tekemien ratkaisujen kanssa. Harmi, että kaikkia maaliin kannettuja palloja ei laskettu lopputulokseen, sillä niiden tuomat luvut olisivat kuvanneet pelin todellisuutta kaikkein parhaiten.

Finaali: Turku Trojans- Seinäjoki Crocodiles (22-8) 47-30

Murskattuaan kaikki vastustajansa tähän asti, oli nyt vuorossa Trojansin naisille kauden tärkein peli. Ennakko-odotukset olivat korkealla kummallakin joukkueella, mutta uutena lippupallotulokkaana Crocodileseilla ei ollut menneisyyden haamuja huhuilemassa harteillaan. Joukkue tiedettiin kovaksi jo tapahtuneiden kohtaamisten perusteella, joten muutama pelaaja olikin laitettu heti alusta asti erityisvartioon. Turkulaisilla oli kuitenkin taskussaan pari ässää, joiden toivottiin tepsivän juuri tätä joukkuetta vastaan. Hyökkäyksen kuviot oli sovittu siis kuntoon, ja puolustukseen ladattiin viimeisetkin teipatut raajat ja hirmuinen nälkä palloon ja siihen kultaiseen mitaliin.

Trojans sai tuomarin kolikonheiton perusteella aloittaa hyökkäysvuorolla, eikä luotettava sentterimme Kunze aikaillut kantaessaan pallon tiukasti kainalossaan maaliin, 6-0. Vaikka krokotiilit arvasivat lisäpisteen saamiseksi tehdyt juonet, niin balsamia haavoille saatiin hyökkäysvuoron vaihduttua. Salamannopea Vaattovaara tuhosi kaikki vastustajan reverse-pelit. Ei maaleja, ei edes etenemistä yli puolen kentän. Päättäväinen Trojans ei hassannut maalintekopaikkoja, vaan tutut maalintekijät kantoivat palloa ylväästi maaliin Piritan säkittäessä Crocodilesin pelinrakentajaa kerran jopa safetyn (2p.) arvoisesti! Kahden pelinrakentajan peluuttaminen kannatti, Vaattovaara pääsi karkuun seinäjokelaisilta vielä kerran tehden kuusi lisäpistettä Nirhamon kaunistellessa luvuiksi jo 22-0. Ennen puoliaikaa soturinaisiltamme lipsahti kuitenkin pahemman kerran puolustuksessa, ja Crocodiles aloitti takaa-ajonsa välittömästi kahdeksalla pisteellä.

Turnauksen viimeisen pelin käännyttyä viimeiselle puolikkaalle vihreä joukkue oli enemmän hereillä, ja hyökkäyksen ilmiömäisen nopea ja ketterä Sari Kuosmanen rankaisi Turun tyttöjä oikein kunnolla. Maaleja tehtiin hetken aikaa vuorotahtiin, sivurajalla jännittäneet pelaajat kyselivät kelloa tuskaisina, josko aika pian loppuisi tai riittäisikö sitä takaa-ajoon. Molempien joukkueiden harrastama heittopeli ei kuluttanut kelloa, mutta se muodostui ratkaisevaksi asiaksi viimemetreillä. Jenny Holmbergin satumainen syötönkatko ja pallon palautus maaliin, koko joukkueen kannustaessa hurmiossa, katkaisi laukkumateriaalijoukkueen pyristelyt. Tilastoissa edes 41-24 ei saanut koko ajan vaarallisen petojoukkueen toivonkipinää kokonaan sammutettua, mutta piste-eron venähtäessä yli kahteen maaliin, alkoi peliaika vain vääjäämättä loppua. Piritta Vaattovaara kuittasi viimeisellä spurtillaan Kalevan kisojen finaalivauhdilla puolustuksen kylmäksi, ja näin hän sinetöi pallonkantajana lisäpisteen epäonnistuttua lukemiksi 47-30. Krokoposse oli näillä numeroilla lyöty, ja viimeisen pillinvihellyksen jälkeen alkoikin voitonriemu kuplia koko joukossa. Turnauksessa mukana tuomarina ollut Miko Ylikoski ja kullanhohtoista otteluraporttia kärkkynyt Anu Laakso osallistuivat juhlintaan rauhallisesti, mutta onnellisena joukkueen puolesta. Vihdoinkin kultaa!!

Hyvä minä hyvä me, hyvä meidän joukkue!

PS. Kultakyydit tarjosi Avis Turku/ KM-Rent Ky

Anu Laakso