37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin tammikuun tilannekatsaus

09.01.2012 klo 11:28

Turku Trojansin 30. juhlavuosi pyörähti käyntiin ja toimintaa on kaikilla osa-alueilla. Seuraavassa lyhyt katsaus naisten joukkueen ja eri juniorijoukkueiden ajankohtaisiin kuulumisiin.

Naisten joukkue

Naisten joukkue harjoittelee aktiivisesti ja vaikka pieniltä vammoiltakaan ei ole vältytty, jokainen pyrkii treenaamaan parhaansa mukaan. Joukkue harjoittelee Ilya Redinin ja Miko Ylikosken johdolla Impivaaran jalkapallohallissa tiistaisin ja torstaisin ja Big Boy Barell Clubin tiloissa perjantaisin. Lisäksi tarjolla on ollut Kupittaan urheiluhallissa Trojansin pikajuoksijan Piritta Vaattovaaran vetämiä juoksutreenejä. Mika Sevón tulee myös jakamaan tietouttaan naisten joukkueen laitahyökkääjille. Aiemmin onkin jo uutisoitu helmikuun lopussa pidettävä SAJL:n järjestämä tekniikkaleiri, jonne on Turusta lähdössä osallistujia. Harkinnassa on myös ECG:n jenkkifutiskoulun viimeiselle leirille osallistuminen 28. tammikuuta.

A-, B- ja C-nuoret

Syyskuusta joulukuuhun on keskitytty kuntotreeniin sekä urheilijan perusominaisuuksien kehittämiseen ja pallonkäsittelyharjoituksiin ilman varusteita ja nyt vanhemmat juniorit ovat alkaneet treenata täysissä varusteissa. Harjoitukset pidetään maanantaisin ja torstaisin Impivaaran jalkapallohallissa ja tiistaisin Raunistulan koululla, jossa treeniin kuuluu myös koripalloa, sählyä, venyttelyä ja kuntoharjoitteita. Kouluvuoro jatkuu samaan malliin tiistaisin myös keväällä.

Rosterissa U19-ikäisiä on noin 30, joista aktiivisia treenaajia on ollut parikymmentä. Loputkin kadonneet lampaat yritetään saada aktivoitumaan. Hieman vastatuulessa sen sijaan on ryhmä U17, joka on kärsinyt pelaajapulasta. Mahdollisesti edessä on siirtyminen SM-sarjasta divariin, jossa pelataan pienemmillä joukkueilla eli 7 vs 7. Lopullinen päätös tehdään kuitenkin vasta helmikuussa.

Valmennustiimissä, johon kuuluvat Otto Junttila, Ville Nevalainen, Rami-Ville Suojanen ja Juho Kiviniemi ilmapiiri on ollut hyvä ja ideoita heitellään ja palautetta annetaan hyvässä hengessä. Suunnitelmallisuutta on tullut selvästi lisää ja 52 viikon "program" on kehitteillä. Neljän valmentajan kanssa on jo syytä huomioida keskustelun ja tiedonjaon tehokkuus. Vastuunjako ja logistiikka on valmennustiimin sisällä vielä hioutumassa. Juho Kiviniemen mukaantulo valmennustiimiin on tuonut energiaa ja tekemisen meininkiä. "Juho on luonteeltaan tehokas, järjestelmällinen ja omaa vahvoja näkemyksiä" arvioi valmentaja Otto Junttila. Vanhemmilla junnuilla ei ole kahteen vuoteen ollut käytännössä puolustuksen valmentajaa. Joukkue on kuitenkin pärjännyt loistavien yksilöiden ansiosta varsin hyvin. "Odotan Juhon tuovan perustekniikan, peliälyn ja kurinalaisuuden kautta puolustukseen lisää aggressiivisuutta ja tehoja" summaa Junttila.

D- ja E-juniorit

D- ja E-junioreiden kausi 2011 päättyi syyskuun alussa. Kauden 2011 päätöstilaisuus pidettiin pizzeria Napolissa, jossa jaettiin viisi palkintoa.

E-juniorien Vuoden Tulokas oli Heikki Toivola ja vuoden MVP Eemeli Valkamo
D-juniorien Vuoden Tulokas oli Thatci Mai Tri ja vuoden MVP Mika Riihimäki
D-juniorien Vuoden Tsemppari oli Janne Paavilainen.

Vaikka kausi päättyi syyskuussa, harjoitusten osalta ei taukoa juuri tullut, koska kaikki halusivat jatkaa harjoittelua parin viikon lyhyen paussin jälkeen. Harjoituksissa onkin käynyt tasaisesti parikymmentä poikaa. E-junioreissa odotellaan vielä toteutuvatko 27.1.2012 järjestettäväksi suunnitellut lippupallon SM-kisat, joita varten ollaan harjoiteltu voitto mielessä. Tällä hetkellä kisoihin ovat ilmoittautuneet Turun ja Kouvolan joukkueet.

Ensimmäinen todellinen peli D- ja E-junioreilla on maaliskuussa, jolloin joukkueet matkustavat Vantaalle Snowbowl-turnaukseen. Harjoitukset jatkuvat Impivaaran jalkapallohallissa maanantaisin ja torstaisin klo 19.30-21.00.

Kari Toivonen