37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Beaver Hunters ei suostunut häviämään vieläkään

23.03.2012 klo 12:45

Korkeakoulujenkkifutiksessa on totuttu suurinumeroisiin lopputuloksiin. Otteluissa on monesti tehty jopa yli sata pistettä. Sunnuntain Tornadoes-Beaver Hunters -ottelu oli toista maata. Ensimmäistä pistesuoritusta saatiin odottaa peräti toiselle neljännekselle. Kamppailu tosin alkoi räväkästi, kun Tornadoesin pelinrakentaja Otto Granbom joutui heti ahtaalle ensimmäisessä pelissä. Pallo putosi jo lähdössä lattiaan, mutta Granbom sai pelivälineen poimittua lennosta mukaansa. Tiukka "blitsaus" linjan läpi pakotti kuitenkin Oton heittämään hieman hätäisesti, Beaver Huntersin Antero Kivinen katkaisi syötön ja petasi Yliopistolle loistavat pisteidentekomahdollisuudet. Tornadoesin puolustus osoitti kuitenkin teräksistä selkärankaa ja pysäytti Beaver Huntersin hyökkäyksen kalkkiviivoille.

Katso kooste ottelusta!

Ensimmäisellä neljänneksellä pääosassa olivat puolustukset. Kummankaan joukkueen hyökkäys ei löytänyt vastustajan puolustukseen sopivaa avainta ja neljännes päättyi maalittomana. Toisella neljänneksellä päästiin vihdoin pisteiden makuun. Tornadoesin liukas keskushyökkääjä Miko Ylikoski sai kunnian tehdä ottelun avausmaalin lipeämällä linjasta läpi maalialueelle ja viedä isäntäjoukkueen 6-0 johtoon. Ylikoski yritti toistaa tempun lisäpisteyrityksessä, mutta joutui tyrmätyksi jo linjan takana.

Beaver Huntersin tasoitus syntyi, kun Kai Routila ehti ensimmäisenä Tornadoesin rähmäämän pallon päälle ja hankki hyökkäysvuoron Yliopistolle. Heti perään Ilkka Marja-aho liimasi heiton hankalassa asennossa kypäräänsä vasten vieläpä kesken rajun taklauksen onnistuen kuin ihmeen kaupalla pitämään pallon hallinnassa. Pari peliä myöhemmin Marja-aho poimi Nymanin maalialueen oikeaan kulmaan suuntautuneen heiton puolustajien keskellä ja tasoitti lukemiksi 6-6. Lisäpistepelissä toinen Ilkka, Ilkka Koiranen ruhjoi itsensä ja pallon Tornadoesin päätyyn ja vei Yliopiston 7-6 puoliaikajohtoon.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Henri Routila kasvatti Beaver Huntersin johtoa kuudella pisteellä purjehtimalla vasemmasta laidasta helpon näköisesti pohjiin asti. Lisäpistepeli ei kartuttanut pistesaldoa. Tornadoes ponnahti takaisin peliin Samuli Alppirannan rynnittyä väkivahvasti Beaver Huntersin linjasta läpi hyvien blokkien saattelemana. Lisäpisteitä ei herunut, vaikka Alppiranta yritti päästä maalialueelle lähes katsomorakenteet kaulassa, mutta tilanne kaventui silti jännittäviin 12-13 lukemiin.

Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkueella oli erinomainen tilaisuus pyyhältää Beaver Huntersista pisteellä ohi, kun Yliopiston pelinrakentaja Mikko Nyman joutui omalla maalialueella Tornadoesin Jussi Pitkäsen liiskaamaksi. Pallo irtosi Nymanin kädestä ja ensimmäisenä siihen ehti AMK:n Roope Thorström. Tuomaristo piti pikapalaverin ja päätyi ensin antamaan rangaistuksen Tornadoesille sääntöjenvastaisesta blitzauksesta, mutta korjasi sen hetken päästä. Tuomarien mukaan Nymanin käsi oli lähtenyt eteenpäin eli kyseessä olikin epäonnistunut syöttö.

Kyllä safetykin silti nähtiin, tosin kentän toisessa päässä. Tornadoesin suunnanvaihtopeli kyykähti pahimmassa mahdollisessa paikassa eli omalla maalialueella ja Beaver Huntersin Kai Routila oli jälleen ensimmäisenä iholla. Oma maali kasvatti Beaver Huntersin pistepussia kahdella pongolla. Tilanne nyt 12-15.

Turun Yliopisto lisäsi vielä johtoaan kuudella pisteellä, kun Ilkka Koiranen risteili Tornadoesin maalialueelle viimeisen neljänneksen kääntyessä jo kohti loppuaan. Peliajan huvetessa Tornadoes siirtyi käyttämään pitkiä harppuunaheittoja kentän päästä päähän. Muutaman harjoitusheiton jälkeen tärppäsi. Pelinrakentaja Granbom heitti sivusuuntaisen lateral passin Miko Ylikoskelle vasempaan laitaan, josta hän pakitti takaisin keskelle ja heitti pallon korkeassa kaaressa nyt jo maalialueelle ehtineelle Granbomille. Beaver Huntersin takakenttä sai napattua Granbomin toisen kengän, mutta mies itse oli jo maalialueella pallon kera.

Peliaikaa oli enää noin minuutin verran ja Beaver Huntersin johto kolme pistettä. Sitkeistä yrityksistä huolimatta Tornadoes ei enää päässyt maalintekoon ja ottelu päättyi Yliopiston 21-18 voittoon. Beaver Huntersin parhaana palkittiin Henri Routila ja Tornadoesin MVP oli Samuli Alppiranta.

Viimeinen korkeakoulujenkkifutiksen SM-sarjan runkosarjan ottelu pelataan sunnuntaina 25.3. Caribia Areenalla kello 17.30. Vastakkain silloin UTU Beaver Hunters ja Åbo Akademi 09'ers.

Kari Toivonen