37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

ÅA 09'ers pilasi Beaver Huntersin täydellisen kauden

25.03.2012 klo 22:23

Tähän asti voitosta voittoon purjehtinut Turun Yliopiston UTU Beaver Hunters karahti viimein runkosarjan päätösottelussa karille. Tappion karvaan kalkin juotti Åbo Akademi 09'ers, joka taas oli hävinnyt kaikki tähänastiset ottelunsa. Ottelu kulki Beaver Huntersin komennossa ensimmäisen puoliskon, mutta loppua lähestyttäessä osat vaihtuivat. Toisella puoliskolla Yliopisto ei tehnyt enää pistettäkään, kun taas Akademi nakutti niitä 20. Päästyään viimein johtoon 09'ers puolusti tiukasti asemiaan ja Beaver Huntersin ainoa tappio kirjattiin lukemin 19-26 (19-6).

Katso videokooste

Beaver Hunters otti heti kamppailun alussa ohjat käsiinsä ja siirtyi 13-0 johtoon. Ensimmäinen maali syntyi 09'ersin rähmättyä pallon omalla maalialueellaan. Beaver Huntersin pelaaja ehti ensimmäisenä pallon päälle javei joukkueensa 6-0 johtoon. Lisäpistepeli ei aiheuttanut tulostaulun käyttäjältä toimenpiteitä. Toinen kotijoukkueen maaleista syntyi Henri Routilan sitkeän ponistelun tuloksena. Routila puristi itsensä kentän oikealta laidalta väkisin 09'ersin maalialueelle. Tällä kertaa lisäpistepelikin onnistui ja koneenkäyttäjä sai naputella tulostaululle numerot 13-0.

Ottelun käännyttyä toiselle neljännekselleen myös 09'ers pääsi mukaan peliin. Kauden aikana jo monesti aiemminkin nähty peli tuotti tulosta. Pelinrakentaja Sebastian Berndtsson löysi pitkällä ja korkealla heitolla maalilinjalle ehtineen Marcus Siiskosen, joka poimi lelun taitavasti olkansa yli ja kavensi lukemiksi 13-6. Lisäpistepeliä yritettiin juoksemalla, mutta se tyrehtyi Beaver Huntersin puolustukseen.

Beaver Hunters sai vielä toisen neljänneksen lopussa mahdollisuuden kasvattaa johtoaan. Henri Routilan hyvillä juoksuilla kotijoukkue pääsi aivan maalialueen tuntumaan, mutta 09'ers imitoi Kiinan muuria, eikä päästänyt vastustajaa murtautumaan läpi. Peliaika näytti jo loppuvan, mutta Beaver Hunters ehti kutsua aikalisän vain sekuntia ennen puoliaikaa. Viimeisellä yrityksellä Henri Routila ryntäsi ensin suoraan 09'ersin puolustajien syliin, mutta onnistui murtautumaan ahnaiden tartuntaelinten merestä väljemmille vesille ja lopulta yli maalilinjan. Lisäpistepeli tärveltyi omien pelaajien törmäilyyn linjan takana, joten tauolle mentiin lukemissa 19-6.

Kolmannella neljänneksellä peli tasaantui ja Åbo Akademi löysi lääkkeet Beaver Huntersin hyökkäyksen suitsimiseen. Kuin varkain 09'ers hiipi majavanmetsästäjien rinnalle. Ensin Emil Huttunen punnersi väkevällä juoksupelillä tilanteeksi 19-12 ja perään Berndtsson ja Siiskonen uusivat ensimmäisen puoliskon harppuunaheittotemppunsa. Hetkessä Akademi oli enää pisteen päässä Beaver Huntersista.

Beaver Huntersin hyökkäys liikkui kyllä kentällä, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Pelinrakentaja Miikka Rahkosen heitot osuivat kohteisiinsa kohtuullisella prosentilla ja Routila tikitti jaardeja maata pitkin. Maalialueen lähestyessä jalat täyttyivät kuitenkin lyijyllä ja kun samalla 09'ersin puolustus nosti valppauttaan, jäivät pisteet syntymättä. Emil Huttusen toinen maali kolmannen neljänneksen puolivälissä vei vierasjoukkueen ensi kertaa johtoon. Tulostaululla nyt numerot 19-24.

Viimeinen naula Beaver Huntersin arkkuun iskettiin oman maalin muodossa. Pelinrakentaja Rahkonen petasi pitkää heittoa pakittamalla omalle maalialueelleen asti, kun linjasta läpi pullahtaneet Juuso Karjala ja Benjamin Rydgren paiskautuivat päin näköä ja junttasivat Rahkosen tantereeseen. Kaksi pistettä 09'ersin sarakkeeseen ja vielä hyökkäysvuoro mustakeltaisille olivat liikaa kotijoukkueelle, vaikka se saikin vielä viimeisellä minuutilla yrittää tasoitusta. Neljän yrityksen jälkeen pallo päätyi vielä Akademille, joka kulutti kellon pelinrakentajaksi tulleen Lasse Mäki-Hokkosen juoksuilla. Päätöslukemat taululla 19-26.

Kari Toivonen