37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies oikealla tiellä

04.04.2012 klo 09:07

Trojansin naisten joukkue matkusti viime viikonloppuna Myllypuroon hallitsevan Suomen mestarin GS Demonsin vieraaksi scrimmage-harjoitusotteluun. Ensimmäistä kauttaan odotteleva Trojans pärjäsi yllättävän hyvin kokenutta mestaria vastaan.

Demons oli odotetusti kova vastustaja ja vei ottelua, mutta Trojans ei millään muotoa jäänyt täysin jyrän alle. Turkulaiset pysyivät mukana pelissä ja maalinteko ja pelinrakentajan säkityskin onnistuivat. Trojansin naiset ovat kevättalven mittaan ottaneet useampaan otteen yhteen Trojansin D-junioreiden kanssa, mikä on varmasti auttanut joukkuetta hiomaan pelikuvioitaan. Viikonlopun harjoitusmatsi tarjosi erinomaisen tasonmittauksen, ja antoi myös viitteitä siitä , mitä kesällä on odotettavissa.

Päävalmentaja Ilya Redinin kommentit

"Tytöt pärjasivät yllättävän hyvin Demonsia vastaan, vaikka vastustaja oli suurempi niin lukumäärältään, kokemukseltaan kuin voimakkuudeltaankin", arvioi Redin. "Tytöt näyttivät, että meillä on kova talvitreeni takana ja pystymme hallitsemaan isompaakin vastustajaa pienellä porukalla."

Aivan koko ottelua Trojans ei Demonsin kelkassa pysynyt, sillä Trojansin kokoonpanossa oli vain 12 pelaajaa vastustajan reilusti yli 20 vastaan ja pelin kuluessa väsymys alkoi näkyä otteissa.

Erityisen tyytyväinen päävalmentaja Redin oli hyökkäyksen toimivuuteen, josta hän antoi ison kiitoksen hyökkäystä koordinoineelle Miko Ylikoskelle. Onnistumisia tuli sekä juoksu- että heittopeleissä. Puolustuksessa sen sijaan on vielä kehitettävää. "Kaikki puolustuksessa pelaavat eivät vielä ole tottuneet koviin iskuihin ja törmäyksiin samalla tavalla kuin vastustajamme. Kolme vastustajan juoksupeleistä tekemää maalia johtui siitä etteivät puolustajien kädet olleet tarpeeksi vastustajan ympärillä taklauksen aikana tai ei vain uskallettu taklata kooltaan isompaa vastustajaa. Nämä ovat kuitenkin ihan perusongelmia jokaisessa joukkueessa".

"Vaikka vastustaja olikin yksi kovimmista Suomessa ja me olemme uusi joukkue, osoitimme ettei meitä ole tehty saippuasta" summaa Redin. "Sanoisin, että olemme varsin valmiina tulevaan pelikauteen. Suunnittelmissa on vielä pari scrimmagea D-junnuja vastaan ennen pelikauden alkua ja sitten lähdemme taistelemaan!"

Kari Toivonen