37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Ojasella odotukset korkealla

27.04.2012 klo 11:15

Trojans on 30 toimintavuotensa aikana totuttu enimmäkseen näkemään Vaahteraliigan kärkikahinoissa. Vaikka huonompiakin aikoja on mahtunut mukaan, kielivät 14 SM-mitalia 16 playoffesiintymisestä siitä, että soikealla pallolla on täällä päin osattu pelata. Viime vuosina menestys on kuitenkin karttanut Aurajoen rantoja harvinaisen pitkään ja edellisestä playoff-esiintymisestä on kohta seitsemän vuotta.

Pauli Ojanen on ollut kokemassa Trojansin huippuhetkiä, mutta myös vaikeita aikoja. Pari viime vuotta hän on toiminut seuran edustusjoukkueen päävalmentajana ja sama pesti jatkuu, vaikka muuten valmennusryhmä koki suuria muutoksia. Syksyllä joukko kokeneita sotaratsuja tarttui rohkeasti haasteeseen ja liittyi tiimiin. Seuraavassa Pauli Ojasen näkemyksiä alkavasta kaudesta.

"Viime vuoteen verrattuna joukkueen tilanne on merkittävästi parempi. Esimerkiksi Arttu Koiviston ja Tomi Myyrän kaltaisten vanhojen Trojans-pelaajien saaminen takaisin osoittaa seuran menneen eteenpäin ja olevan jälleen kiinnostava pelaajien keskuudessa" Ojanen toteaa. Päävalmentaja toivoisi muidenkin entisten Trojans-pelaajien aktivoituvan ja lähtevän talkoisiin nostamaan Trojans takaisin sarjan kärkipaikoille. "Jokaiselle tekijälle löytyy käyttöä, joko kentältä tai sen laidalta" summaa Ojanen ja kehottaa vanhoja pelaajia ottamaan rohkeasti yhteyttä.

Valmennus on asettanut tämän vuoden tavoitteen korkealle, se on paikka pudotuspeleissä. "Haaste on kova, mutta mahdollinen" arvioi Ojanen ja toteaa, että Vaahteraliigasta on tulossa tällä kaudella erittäin mielenkiintoinen. "Oikeastaan vain yksi joukkue, Wolverines, on vahvistunut selvästi. Monet joukkueet ovat menettäneen tärkeitä pelaajia ja ulkomaan vahvistuksilla, lähinnä amerikkalaispelaajilla, on iso merkitys". Päävalmentajan mukaan Trojansin viime kauden ongelmat ulkomaalaispelaajien kanssa haittasivat olennaisesti joukkueen tekemistä. "Se oli yhtä suurta Tivoli Sariolaa", tuskailee Ojanen, joka uskoo tämänvuotisten vahvistusten olevan eri maata.

Tulevan kauden amerikkalaispelaajilta odotetaan siis paljon. "Heille on varattu iso rooli pelikentällä, mutta myös vastuuta koko joukkueen tason parantamisesta" laukoo Ojanen. Jenkkien ei pidä olla vain tähtiä, vaan joukkuepelaajia suurella sydämellä. "Nyt kun valmennukseemme on saatu laajuutta, pystymme tuottamaan parempia harjoituksia ja käyttämään scouttaukseenkin vähintään viisinkertaisen ajan viime kauteen verrattuna. Meillä on nyt pari hyvää leiriä takana ja pari mahdollisesti edessä. Uskon Trojansin näillä eväillä taistelevan siinä tiiviissä ryhmässä, joka tappelee sijoista 2–6", Ojanen arvioi.

Europelaajien maahan rahtaamisen Pauli Ojanen näkee Suomen jenkkifutikselle lähinnä haitallisena. "Näistä pelaajista harvasta tulee mitään suurta tähteä, ja jos käytössäni olisi rahaa sellaisiin, sijoittaisin sen mieluummin suomalaisten pelaajien hankkimiseen ja kehittämiseen" täräyttää päävalmentaja Ojanen, mutta jatkaa samaan hengenvetoon, että siihen valintatilanteeseen ei hevillä jouduta, sillä Turun talousalueella Trojans joutuu taistelemaan samoista rahoista usean suomalaisen huippuseuran kanssa.

Kari Toivonen