37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans haki pelituntumaa ECG:tä vastaan

07.05.2012 klo 15:14

Trojans kävi ottelemassa treenimatsin Helsinki East City Giantsia vastaan lauantaina. Miltä joukkueen otteet vaikuttivat, Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen?

Käytiin tosiaan Velodromilla hiukan liukastelemassa. Velolla kentän pinta oli sateen jäljiltä melko liukas ja se aiheutti pientä varovaisuutta ja riskien välttelyä. Otteet olivat siis alussa varsin pehmeitä, ja toisaalta, kun emme pelanneet varsinaista peliä, ei latauskaan pelaajilla ollut aivan sataprosenttinen. Saimme kuitenkin paljon hyvää materiaalia valmennukselle ja pääsemme taas korjailemaan suurimpia virheitä, joita teimme vielä liikaa.

Amerikan avut pääsivät ensimmäistä kertaa haistelemaan joukkueen systeemejä kunnolla ja olivatkin ihan hyvin heti kartalla. Heidän tekemisessään paistoi vielä hieman treenaamattomuus, mutta heiltä on lupa odottaa kesällä todella huikeita suorituksia.

Hyvää oli sekin, että kukaan ei loukkaantunut ja muutenkin ero joukkueiden välillä oli huomattavissa eli kyllä tässä oikealla tiellä ollaan. Uskon että saamme jatkossakin ECG:n kanssa tehtyä hyvää yhteistyötä. Arvostan ECG:n toimintatapoja ja heidän työtään suomalaisen jenkkifutiksen tason kohottamiseksi.

ECGTRO2012_2.jpg
Miko Ylikoski yrittää karistaa liian tuttavallisiksi äityneet jättiläiset kannoiltaan.

Mihin osa-alueisiin olet tyytyväinen ja mitkä mielestäsi kaipaavat vielä viilaamista?

Tyytyväinen voi oikeastaan olla vasta yleisellä tasolla, tekeminen on menossa oikeaan suuntaan, mutta prosessi, joka vie kohti kesää ja pitkää syksyä, on vielä kesken. Pelaajamme ovat vähitellen sisäistämässä juoksusysteemiämme ja oikeat miehitykset ovat löytymässä. Puolustussysteemi on saatu ajettua melko hyvin sisään pelaajille ja uskon fronttimme olevan liigan parhaimmistoa.

Suurimmat panostukset nyt pitää asettaa heittohyökkäyksen kuntoon saamiseen. Ajoitukset ja luvut pitää saada oikeiksi. Se on sitä pientä viilausta ja suoritusten kautta tulevaa kehitystä. Pelaajien päänsisäiseen tekemiseen pitää vielä jostain löytää lisää aggresiivisuutta ja halua olla paras! Se tuo pelaamiseen sen vielä varjoissa olevan terävyyden.

Joko joukkueen amerikkalaisvahvistukset osallistuivat tositoimiin ja millaisen vaikutelman sait heidän panoksestaan?

Jenkit tosiaan olivat ensimmäistä kertaa kunnolla joukkueen mukana ja heistä jäi hyvä kuva. Pojat ovat toki vielä hiukan jumissa matkan rasituksista ja viimeisistä oikeista peleistä ja joukkuetreeneistä on kulunut tovi, mutta usko tulevaan on hyvä. Molemmat herrat ovat innoissaan tulevasta kesästä ja he tulevat varmasti viihdyttämään yleisöä kunnolla tulevana kesänä!

ECGTRO2012_3.jpg
"Sujuu kuin valssi kesällä" -sanonta saa uuden merkityksen, kun linjapelaajat tarttuvat partnereihinsa tukevammalla otteella kuin olisi korrektia.

Miten jenkit muuten ovat sopeutuneet Suomeen?

Pojat on nyt olleet vasta muutaman päivän Suomessa. Pelaajat ovat ottaneet heidät hyvin vastaan ja järjestäneet jo kaiken näköistä tekemistä heille. Kyllä he näyttävät hyvin viihtyvän täällä, Clint (Patterson) on pojille kertonut jo kotimaassa jonkin verran Suomesta ja siitä, miten täällä tulee toimia, joten herrat ovat jo tienneet mitä luvassa on.

Helsingin reissumme oli loistava sisäänajo joukkueeseen. Ensin vedimme hyvän harjoitusmatsin ja sen päälle kävimme katsomassa EFL-ottelun ja palasimme hyvillä mielin Turkuun. Ovat he jo jotain eroja kotimaahansa verrattuna löytäneet; mm. kylmyys ja kodittomien puuttuminen katukuvasta olivat ensimmäiset asiat, jotka he panivat merkille.

Trojansiin on liittynyt myös useita korkeakoulujenkkifutista pelanneita kaveria. Miten he ovat sopineet palapeliin?

Sieltä on tullut hyvää materiaalia jatkojalostukseen. Eivät he tietenkään ole vielä valmiita pelaajia, sillä korkeakoulujefu eroaa aika paljon Vaahteraliigasta. Hyviä pelimiehiä on kuitenkin tulossa, kunhan he pääsevät sisään systeemiimme ja tottuvat pelin huomattavaan nopeuseroon. Aikaa ja töitä se tietysti vaatii.

Miten Trojansin valmistautuminen kauteen jatkuu tästä eteenpäin?

Nyt jatketaan treenaamista vielä kovaa ja koetetaan hioa viimeiset asiat kohdalleen. Näillä näkymin seuraava isompi treenisessio on helatorstaina, johon yritämme kaupungin avustuksella saada kaksi treeniä päivälle. Tällä viikolla vedämme varmasti vielä yhden todella fyysisen kontaktiharjoituksen, jotta olisimme taas se koviten iskevä joukkue liigassa. Kolme viikkoa vielä kovaa työtä ja sitten olemme matkalla kauden avaukseen Ouluun, jossa olisi tarkoitus pilata oululaisten synttäribileet!

 

Jutun kuvituksena on touchdown.fi-jenkkifutissivuston ystävällisesti käyttöömme luovuttamia kuvia. Lisää otoksia harjoitusmatsista löytyy täältä.

Kari Toivonen