37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies avasi kautensa voitokkaasti

12.05.2012 klo 21:45

Trojans aloitti ottelun omalla hyökkäysvurolla ja etenikin hyvin, mutta matka pysähtyi ennen maalialuetta. Joensuu She-Wolves eteni pääasiassa juoksupeleillä todennäköisesti säätilasta johtuen. Ensimmäinen heittopelikokeilu päättyikin Joensuun kannalta huonosti, sillä Trojansin UTU-lähtöinen kulmapuolustaja Sinikka Heinonen poimi heiton ilmasta ja juoksi pallon maalialueelle asti. Lisäpiste ei onnistunut, mutta tilanne riemukkaasti turkulaisille 6-0. Kauden ensimmäiset pisteet oli tehty.

Trojans dominoi ottelua hyökkäyksen koordinaattori Miko Ylikosken hääriessä kapellimestarina ja She-Wolvesin puolustus oli pahasti pinteessä. Juoksupelit kuljettivat Trojansia väkevästi eteenpäin, eivätkä Janina Virtanen ja Kirsti Nirhamo antaneet vastustajan puolustukselle mahdollisuutta nauttia pelaamisesta. Kaikki Trojansin maalit syntyivätkin juoksupeleistä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Janina Virtanen, Kirsti Nirhamo ja Piritta Vaattovaara.

Trojansin puolustus haki ottelun alussa vielä hiukan tuntumaa, mutta toisen neljänneksen jälkeen se alkoi hallita kenttätapahtumia. She-Wolves onnistui ensimmäisellä neljänneksellä palauttamaan aloituspotkun maalialueelle asti ja onnistui myös kahden lisäpisteen hankkimisessa, mutta sen jälkeen kotijoukkue ei enää pisteitä tehnyt. Kuten edellä todettiin, Joensuu pelasi lähes kokonaan juoksupelejä ja heitti vain kahdesti. Molemmat heitot päätyivät turkulaisten näppeihin. Toisen syötönkatkon nappasi Trojansin lisäksi Åbo Akademin joukkueessa pelaava Eveliina Karjala. Puolustus piti vastustajan kurissa ja nuhteessa ja esitti komeita taklauksia.

Ottelu päättyi siis lukemiin 8-47.

Päävalmentaja Ilya Redin oli luonnollisesti tyytyväinen Trojansin naisten joukkueen tulikasteeseen. "Pelikausi on hyvä aloittaa voitolla, mutta epäilen, ettei vastustaja ollut tällä kertaa vahvimmillaan. Kovemmat kamppailut ovat vasta edessä ja meidän pitää olla valmiina niihin.", summasi Redin avausottelun jälkipyykin. Trojansin seuraava ottelu on kotipeli Nokia Ghosthuntersia vastaan ja se pelataan sunnuntaina 27.5. kello 13.00 alkaen Turun Urheilupuiston yläkentällä. Kaikki mukaan kannustamaan Trojansia!

Kari Toivonen