37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17 Trojans-Devils 46-0 (30-0)

19.05.2012 klo 10:51

Trojansin U15- joukkueen kantavat voimat miehittivät avainpelipaikkoja myös U17- joukkueessa. Mai-Tri Thachin nopeus ja liikkuvuus riittävät todistettavasti myös ylemmällä tasolla ja Mika Riihimäki johti peliä samalla itsevarmuudella ja kylmäpäisyydellä kuin U15- joukkueessakin. Jussi Tirkkonen pääsi puolustuksen puolella kirjaamaan itselleen syötönkatkon. Eemeli Valkamo pääsi myös näyttämään taitojaan keskushyökkääjänä sekä tukimiehenä puolustuksessa.

Kolmasosalle Trojansin joukkueesta tämä oli ensimmäinen jenkkifutisottelu, mutta he eivät erottuneet kentältä muusta joukkueesta vaan täyttivät välittömästi oman paikkansa koneistossa ja suorittivat tulikokeensa mallikkaasti. Simo Åkerberg ja Bruno Henriques pääsivät ahdistelemaan vastustajan pallonkantajia sekä puolustuksen linjassa että tukimiehen paikalla. Molemmat ovat vahvoja pelaajia, mutta omaavat samalla kenttänopeutta jaloissaan. Mikael Reponen piti oman tonttinsa puolustuksen takakentällä useilla maahanlyönneillä ja pääsi vilauttelemaan nopeuttaan erikoisjoukkueissa head hunterina, sekä hyökkäyksessä keskushyökkääjänä. Tuomo Nisula otti paikkansa aloittavassa kokoonpanossa vaativassa hyökkäyksen linjassa. Hyökkäyksen linjaan toivat kokemusta Tero Hietanen ja Olli Jokela. Olli Jokela oli myös kantavia voimia puolustuksen puolella yhdessä tukimies Kalle Kilickesenin ja takapuolustaja Osku Myllykosken kanssa.

Ottelun aikana sää oli lämmin, mutta mereltä puhaltava puuskittainen tuuli toi otteluun oman epävarmuustekijänsä. Tällä kertaa onnetar oli Trojansin puolella. Devilsin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla tuuli tarttui keskushyökkääjälle tarkoitettuun syöttöön. Trojans pääsi rähmäyksen jälkeen hyökkäämään todella hyvästä kenttäasemasta eikä aikaakaan kun yksi ottelun ehdottomista tähdistä, Thach, oli jo ensimmäistä kertaa maalialueella. Trojans onnistui saamaan ottelun alkupuolella pari nopeaa maalia, joiden avulla saavutettiin ottelun edetessä turvallinen etumatka ja hallinta. Trojansin kaikki maalit yhtä lukuunottamatta tapahtuivat juoksemalla. Ottelun ainoan heittomaalin koppasi laitahyökkääjän paikalta Kalle Kilickesen Mika Riihimäen heitosta aivan maalialueen takarajalta.

Puolustuksessa silmiinpistävää oli pelaajien pursuit eli taklaustilanteisiin mentiin aggressiivisesti joukkueena usean pelaajan voimin, unohtamatta kuitenkaan omia vastuualueita. Puolustuksen linja pelasi kurinalaisesti eikä hypännyt paitsioon, vaikka vastustaja välillä vaihtelikin aloituskäskyjä eli counteja. Kokonaisuutena Trojansin peli-ilme näytti hyvältä ja pelaajat pelasivat hyvällä asenteella ja selvästi nauttivat pelaamisesta. Paljon parempaa aloitusta kaudelle ei oikein voisi toivoa.

Devils ei tällä kertaa päässyt maaliin saakka, mutta antoi loppuun saakka pelaavan kunnioitettavan vastuksen. Ensimmäinen ottelu on aina hieman hakemista kun vastustajasta ei paljoakaan kauden alussa ole tietoa. Seuraava kohtaaminen Devilsin kotikentällä tuleekin olemaan aivan eri ottelu nyt kun molemmat joukkueet tietävät paremmin mitä on tulossa. Trojansin seuraava ottelu on jo ensi viikolla Vantaa Taftia vastaan. Pelaajat voivat olla viikonlopun yli hyvillä mielin voitosta, mutta maanantaina on syytä palata sorvin ääreen nöyrin mielin ja alkaa valmistautumaan seuraavaan otteluun.

Otto Junttila