37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pelaajahaastattelussa Antero Kivinen

25.05.2012 klo 18:51

Nimi: Antero Kivinen

Ikä: 25

Pelipaikka: LB
Kausi: 2.

Trojansin nettisivujen toimitus tapasi Anteron samalla kun mies oli lukemassa tenttiin. Olisiko hetki aikaa näin kauden kynnyksellä vastailla pariin kysymykseen?
-Tottahan toki nyt muutamaan kysymykseen ehtii vastata.

Aloitit urasi Korkeakoulusarjassa. Mistä syntyi idea lähteä kokeilemaan näinkin outoa lajia? Tässähän vain törmäillään ja hypitään toisten ihmisten päälle.

-No jenkkifutis on aina kiinnostanut jonkun verran. Lajista tiesin lähinnä, että siinä on kovia kontaktieja, mutta ainoa lajituntemus perustui parin Super Bowlin katsomiseen. Satuin kuulemaan Koirasen Ilkalta, että Yliopistolle perustetaan jenkkifutistiimi, jolloin kiinnostukseni heräsi. Viimeistään siinä vaiheessa, kun selvisi, että tarkoituksena oli pelata muita uusista pelaajista koostuvia Turun alueen korkeakoulujoukkueita vastaan, laski kynnys lähteä mukaan varsin matalaksi.

Ovatko ennakko-odotukset ja -kuvitelmat pitäneet paikkansa?
-No, vähäisestä kokemuksesta johtuen varsinaisia odotuksia ei ollut, mutta kyllä pelin fyysisyys ja taktisuus tulivat yllätyksenä, ja ne korostuivat entisestään 11 vs 11 -jefuun siirryttäessä.

Pystytkö luettelemaan erityisiä vahvuuksia tai kehityskohteita?

-En nyt osaa tässä vaiheessa erityisiä vahvuuksia luetella, kun parannettavaa löytyy jokaiselta osa-alueelta. Vahvuudeksi voisi kai laskea aikaisemman urheilutaustan, jääkiekon, judon ja brassijujutsun parissa, joten joukkuepeli, kontakti ja vääntäminen oli entuudestaan tuttua. Vahvuudeksi voisi tässä kohtaa nostaa korkeakoulusarjan tuoman pelikokemuksen, joka helpotti suuresti siirtymistä korkeakoulujoukkueesta Vaahteraliigajoukkueen vauhtiin.

-Oletko asettanut joitain henkilökohtaisia tavoitteita ensi kaudeksi?
-Viime kausi meni lähinnä ihmetellessä ja totutellessa uuteen lajiin. Tältä kaudelta odotan lisää pelikokemusta ja varmuutta tekemiseen. Mitään sen ihmeellisempiä tavoitteita en vielä tässä vaiheessa halua asettaa.

-Onko valmentaja Salonen antanut vinkkejä talvikaudella?
-Kyllä valmentaja Salosen mukaan tulolla on ollut varsin positiivinen vaikutus treeneihin, joten uskon tämän näkyvän kesällä kentällä.

-Viime kausi oli koko joukkueelle vaikea. Talven aikana on kuitenkin joukkueeseen saatu muutamia paluumuuttajia ja uudet pelaajat ovat saaneet lisää kokemusta. Nähdäänkö tänä kesänä erilainen Trojans kuin viime vuonna?

-Viime kaudesta jäi varmasti kaikille jotain hampaankoloon ja tällä kaudella koko joukkue haluaa näyttää mihin pystymme. Koko talven on ollut kova usko omaan tekemiseen ja mikäli kesällä jatkuu sama fiilis kuin treeneissä, niin aivan varmasti nähdään.

Onko sinulla vielä jotain terveisiä Trojansin nettisivujen lukijoille?

-Mikäli innostusta lajin aloittamiseen löytyy, ikä ei ole ongelma. Rohkeasti vain kokeilemaan. Ja ehdottomasti kaikki paikalle Trojansin kotiavaukseen 2.6 klo 16 Yläkentälle.(toim. huom. Trojans aloittaa kautensa 26.5 vierasottelulla Oulussa)

Kiitos haastattelusta ja onnea tulevalle kaudelle!

Tuomas Valtonen