37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Oululaiset valmiimpia sarja-avauksessa

26.05.2012 klo 19:05

Trojans ei onnistunut avaamaan juhlavuotensa Vaahteraliigakautta voitokkaasti. Oulu Northern Lights oli sarja-avauksessa turkulaisia valmiimpi ja vei ottelun nimiinsä lukemin 35-6 (21-6). Trojans kaatui käytännössä alun muutamaan karkeaan virheeseen. Trojansin päästyä juonesta kiinni, peli pysyi tasaisena, mutta lopussa tulos repesi, kun turkulaiset yrittivät riskillä kavennusta.

Kotijoukkue siirtyi 8-0 johtoon noin neljän minuutin pelin jälkeen, kun Trojansille sattui lentopotkun palautuksessa kommunikaatiovirhe ja oululaiset saivat rauhassa kuljettaa pallon maaliin. Northern Lights kasvatti johtoaan ensimmäisen neljänneksen lopulla ja toisen neljänneksen alussa kun oululaisten heittopelit tuottivat turkulaisten merkkausvirheiden ansiosta kaksi maalia. Tilanne 21-0. Kun peliaikaa ennen puoliaikaa oli vain runsas minuutti Juuso Mäkinen nostatti turkulaisten toiveita kaventamalla tilanteeksi 21-6. Lisäpistepeli ei tuottanut tulosta ja tauolle mentiin lukemissa 21-6.

Kolmannella neljänneksellä tilanne tasaantui, eikä kumpikaan joukkue onnistunut tekemään pisteitä. Tiukka taistelu jatkui viimeisellä neljänneksellä, kunnes viisi minuuttia ennen loppua, turkulaisten alettua heittää jo riskilläkin, Oulu pääsi lisäämään johtoaan maalilla ja lisäpisteellä. Kotijoukkue onnistui vielä noin minuuttia myöhemmin tekemään toisen maalin ja lisäpisteen ja ottelu ratkesi lopullisesti kotijoukkueelle. Trojansin keskushyökkääjä Miko Ylikoski sai ottelun lopulla vielä kovan iskun päähänsä ja joutui jättämään ottelun, mikä entisestään synkensi turkulaisten tunnelmia. Pahannäköisestä tilanteesta selvittiin kuitenkin onneksi säikähdyksellä. Ottelu päättyi lukemiin 35-6 (21-6). Ottelun parhaina palkittiin Northern Lightsilta Niklas Krogerus ja Trojansilta Miko Ylikoski.

Päävalmentaja Pauli Ojanen kommentoi ottelua tuoreeltaan sen päätyttyä:"Tulos ei kerro täyttä totuutta, sillä lopussa peli repesi meidän jouduttua ottamaan isoja riskejä pelin kääntämiseksi." Ojanen alleviivaa, että alun pahat virheet ratkaisivat ottelun, sillä muuten Trojans oli hyvin mukana pelissä. "Juoksu ei kulkenut odotetusti, mutta heittopelimme toimi hyvin, Juuso Mäkinen ja Mikko Nyman poimivat Joonas Anderssonin heittoja hyvällä prosentilla", Ojanen arvioi. Myös puolustuksen otteet miellyttivät Ojasta kahta isoa virhettä lukuun ottamatta. "Nuori Jaakko Tirkkonen esitti takakentällä erinomaisia otteita ja kaverista kuullaan varmasti vielä", Ojanen hehkutti. Tappio tietenkin harmitti päävalmentajaa, mutta hän näki pelissä silti paljon hyvääkin. Ensimmäinen ottelu on aina virheiden sävyttämää, mutta kun ne saadaan minimoitua, tästä voi tulla vielä hyvä kausi.

Ottelun tilastot

Trojansin taistelu jatkuu lauantaina 2.6. kello 16.00, kun Turun Urheilupuiston yläkentän kotiavauksessa vastaan asettuu Jyväskylän Jaguaarit.

Kari Toivonen