37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17 Voittoon! Taft-Trojans 14-42 (6-20)

27.05.2012 klo 11:00

Trojans sai ensimmäisen hyökkäysvuoron Vantaan ISS Stadionilla omalta 30 jaardin linjalta lyhyen aloituspotkun jälkeen. Keskushyökkääjä Thach Mai Tri otti samantien uudet yritykset juoksupelillä. Muutaman juoksun jälkeen sama pelaaja oli maalialueella ja Oskari Myllykosken juostua lisäpisteen oli tilanne 0-8 Trojansille. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen Taftin palautettua kick offin heti maaliin. Lisäpisteen epäonistuessa oli Trojansilla niukka johto 6-8. Trojansin hyökkäys kulki seuraavallakin hyökkäysvuorolla ja tällä kertaa pelivälineen kuljetti maalialueelle juoksemalla keskushyökkääjä Janne Paavilainen. Lisäpiste epäonnistui ja tilanne siis 6-14. Trojansin aggressiivinen puolustus pystyi pistämään hyvin kampoihin Taftin vaaralliselle hyökkäykselle, jossa yhdistyvät järkälemäiset linjamiehet nopeisiin pallonkantajiin. Isoimmat pelit Taft teki suunnanmuutos- peleillä, joilla Trojans-puolustusta ei uunotettu kerran vaan kaksi ensimmäisellä puoliajalla. Maaliin saakka ei Taft enää ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan yltänyt. Trojans onnistui vielä kerran puolikuntoisella kädellä pelanneen pelinrakentaja Mika Riihimäen löytäessä heitolla maalialueelta Mikael Reposen. Lisäpisteen taas epäonnistuessa oli puoliaikatulos turkulaisille 6-20.

Toisen puoliajan alkaessa elettiin ottelussa etsikkoaikaa. Taftin voimakas eteneminen sai Trojansin puolustuksen hetkellisesti sekaannuksen valtaan, mutta Trojans terästäytyi omalla 30 jaardin linjalla ja tärkeä "4th and inches" pysäytys oli yksi ottelun selkeitä kulminaatiopisteitä. Tätä seuranneella Trojansin hyökkäysvuorolla koettiin toinen kun Mai Tri karkasi kiertopelissä pitkään juoksuun aina maaliin saakka. Lisäpisteyritys epäonnistui ja tilanne näin 6-26. Taft jatkoi voimakasta hyökkäystään tällä kertaa tuloksellisesti. Pitkä pommi- tyylinen heitto omalta kenttäpuoliskolta (pallo tuntui olevan ilmassa ainakin 10 sekuntia) tavoitti laitahyökkääjän kahden Trojans takamiehen välistä ja hetken näytti siltä että hyökkääjä pääsee vielä karkaamaan kiinnioton jälkeen. Taft hyödynsi ison pelin tuoman psykologisen vaikutuksen välittömästi kutsumalla parhaiten toimineen pelinsä ja Taft tuulettikin maalialueella Trojans-puolustuksen haukatessa kolmannen kerran samaan reverse- peliin. Tällä kertaa myös lisäpiste onnistui ja Taft kavensi ottelun lukemiin 14-26. Trojans-hyökkäys jauhoi kuitenkin edelleen ja seuraavan maalin teki jälleen Mikael Reponen Mika Riihimäen heitosta. Ottelun viimeisen maalin teki pelinrakentaja Mika Riihimäki juoksemalla pallon itse maaliin. Kahden viimeisen maalin lisäpisteet teki onnistuneesti juoksemalla Oskari Myllykoski. Ottelun lopussa Taft yritti käynnistellä ilmasirkusta ja pari näyttävää koppia ottelussa nähtiinkin, mutta pidempiä draiveja niistä ei syntynyt ja Trojansista kirjasivat ottelussa syötönkatkot itselleen kulmapuolustaja Mikael Reponen ja tukimies Olli Jokela. Lopputulos näin siis 14-42. Trojans pystyi tällä kertaa pitämään paremmin päänsä kylmänä, eikä lopussa revennyt tulostaulu siis kerro aivan koko totuutta tästäkään ottelusta. Vantaalle jäi selvästi paljon hampaan koloon. Kiinnostava kohtaaminen on siis edessä Taftin saapuessa vuorostaan kesän kuluessa Trojansin vieraaksi.

U17-kaudella nähdään nyt kuukauden tauko ja osa pelaajista pääsee hetkeksi keskittymään U15-sarjaan ja osa käynnistämään U19-sarjaa. Samalla tulemme kuitenkin rakentamaan U17-joukkueen peliä seuraavalle tasolle. Me emme voi jäädä odottamaan että muut saavat meidät kiinni, vaan on otettava askeleita eteenpäin niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Meidän on monipuolistettava peliämme taktisesti, ja koska otteluissa on pieni tauko, voimme keskittyä myös fyysiseen harjoitteluun intensiivisemmin. Kesä on alkanut Trojansin nuorten joukkueissa hyvin, mutta kesä on vasta alussa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä suuria tunteita on vielä paljon edessä.

Otto Junttila