37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin naisten joukkue ujosteli tappion kotiavauksessaan

27.05.2012 klo 18:01

Ensi kertaa kotikentällään esiintynyt Trojansin naisten joukkue kärsi varsin runsaslukuisen yleisön edessä tappion kokeneemmalle Nokia Ghosthuntersille lukemin 6-31 (0-18). Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Nokia sai voittotilinsä auki ja vastaavasti avausvoiton Joensuusta napannut Trojans kärsi ensimmäisen tappionsa. Trojansin ainoan maalin teki Laura Peltonen.


Päävalmentaja Ilya Redinin kommentit ottelun jälkeen.

Helteisessä säässä pelattu kamppailu alkoi tasaisesti. Trojans ei ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan päässyt juurikaan etenemään, mutta vastaavasti se onnistui pitämään vastustajankin aluksi poissa maalialueeltaan. Ei kuitenkaan kauaa, sillä nokialaisten pelinrakentaja, ex-Trojans Anni Mäki löysi pian tarkalla heitollaan Laura Toivosen, joka juoksi kiinnioton jälkeen vielä pitkän pätkän nurmea aina maalialueelle asti ja vei vieraat 6-0 johtoon. Lisäpistepotku ei tuottanut lisää töitä tulostaulun käyttäjälle. Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin toinenkin pistesuoritus, kun Ghosthuntersin Miia Patala pujahti lyhyen juoksun päätteeksi syvällä Trojansin kenttäpuoliskolla maalilinjan yli lisäten vierasjohdon lukemiin 12-0. Neljänneksen päätteeksi punapaitaisten nokialaisten Anne Rasilahti katkaisi Trojansin pelinrakentajan Piritta Vaattovaaran syötön, mutta pistetili ei tästä karttunut.

Toisella neljänneksellä Trojans sai hiukan paremmin peliään kuosiin. Juoksupelit eivät juurikaan tuottaneet tulosta, mutta muutama hieno heitto ja kiinniotto kyllä nähtiin. Heittopeli osoittautui kuitenkin riskialttiiksi tavaksi edetä, sillä toisella neljänneksellä nähtiin myös kaksi nokialaisten syötönkatkoa. Ensimmäisen poimi Reija Salomäki, joka palautti sen maaliin asti vieden nokialaiset 18-0 johtoon ja toisen nappasi Jaana Mäkelä. Puoliaikatilanteeksi jäi 0-18.

Tauolla Trojansin päävalmentaja Ilya Redin valitteli omien pelaajiensa pientä ujostelua ja vastustajan turhaa kunnioitusta. Redin peräänkuulutti rohkeutta taklauksiin ja toivoi hyökkäyksen linjan pysyvän tiiviimpänä, jotta pelinrakentajalle jäisi enemmän aikaa heittoihin.

Jonkin verran paremmin Trojans onnistuikin toisella puoliskolla ja etenkin puolustus paransi entisestään otteitaan. Se onnistui useaan otteeseen pysäyttämään Ghosthuntersin maalintekoaikeet. Ei kuitenkaan aivan totaalisesti, sillä kahdesti punapaitaiset pääsivät juhlimaan maalia turkulaisten kenttäpäädyssä. Molemmat tapahtuivat kolmannella neljänneksellä. Ensin Raija Salomäki vei vieraat 24-0 johtoon ja lisäpistepotkussa onnistunut Emmi Piltz kasvatti johtoa vielä pisteellä. Pitkän hyökkäysdraivin päätteeksi pelinrakentaja Anni Mäki runnoi vielä itsensä maalialueelle ja tulostaululle taiottiin nokialaisten sarakkeeseen 31 turkulaisten numeroiden vilkkuessa vielä nollaa.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä nähtiin kuitenkin kotiyleisön riemuksi Trojansin kauden ensimmäinen kotikentällä tehty maali. Laura Peltonen otti Vaattovaaran lyhyen heiton kopiksi ja pinkoi vastustamattomasti yli Ghosthuntersin maalialueen rajan. Lisäpistepotkun nokialaisten onnistuivat blokkaamaan ja ottelun tilanteeksi saatiin 6-31, joka jäi myös lopputulokseksi.

Pallonmenetykset koituivat Trojansin tuhoksi

Ottelun ratkesi Ghosthuntersin eduksi pitkälti kahdesta syystä. Trojans onnistui sössimään pallon vastustajalle karkeasti arvioiden puoli tusinaa kertaa ja monesti tämä tapahtui juuri, kun oma joukkue oli pääsemässä hyvään etenemisvauhtiin. Toinen avaintekijä oli Nokian tasapainoisempi hyökkäys. Joukkue eteni sekä juosten että heittäen, kun taas Trojans oli liikaa pelkän heittopelin varassa. Trojansin juoksut joko tyrehtyivät aloituslinjaan tai sitten ne venyivät pitkiksi sivusuunnassa, mutta varsinaista etenemistä ei juurikaan tapahtunut. Kun Trojans pääsee eroon turhasta arastelusta, joukkueella on kyllä hyvät mahdollisuudet pärjätä SM-sarjassa.

Päävalmentaja Redin oli pelin jälkeen tyytyväinen siihen, että heittopeli kulki varsin mallikkaasti ja puolustus onnistui myöskin tehtävissään. Redin korosti, että jokainen peli on kokemattomalle joukkueelle oppimisen paikka, sillä kaikki joukkueet ovat niin Trojansin pelaajille kuin valmentajillekin uusia tuttavuuksia. Joukkue suuntaa nyt katseensa seuraavaan otteluun jossa vastaan tulee Jaguars Jyväskylästä. Kuvia ottelusta Trojansin kuvagalleriassa! Kuvat kannattaa avata suuremmiksi klikkaamalla Full Size -painiketta kuvan alareunassa.

Kari Toivonen