37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin kotiavaus lauantaina

31.05.2012 klo 09:45

Lauantaina Turun Urheilupuiston yläkentällä kohtaa kaksi avausottelunsa hävinnyttä joukkuetta. Trojans teki pitkän retken Ouluun, jossa kotijoukkue Northern Lights korjasi potin numeroin 35-6 (21-6). Tilastojen valossa numerot eivät kerro täyttä totuutta tapahtumista, sillä Trojans eteni joukkueista jopa karvan verran enemmän kuin kotijoukkue. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja oululaiset hyödynsivät Trojansin karkeat virheet kovalla prosentilla. Hurjan alun jälkeen peli tasaantui, kunnes lopussa Trojansin oli pakko ottaa riskejä ja Northern Lights pääsi rokottamaan kahdesta syötönkatkosta vielä pari maalia.Jaguaarit avasi kautensa hallitsevaa mestaria Helsinki Wolverinesia vastaan ja jäi jalkoihin numeroin 49-13 (34-7). Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä puoliskolla helsinkiläisten murjottua tauluun 27 pisteen eron tauolle mentäessä. Jaguaarien hyökkäys eteni tasaisesti sekä juosten että heittäen, mutta vastus oli vain liian kova.

Tässä vaiheessa kautta on vielä kovin aikaista muodostaa arvioita joukkueiden voimasuhteista tai pelillisistä ominaispiirteistä, mutta ensimmäisen pelin perusteella Trojansilla heittopeli kulki juoksuja paremmin. Pelinrakentaja Joonas Anderssonin ja nuoren Juuso Mäkisen yhteistyöltä on lupa odottaa vielä paljon. Ottelupäiväksi on tosin luvattu sateista keliä, mikä varmasti hillitsee ilmasirkuksen pyörittämistä.

Amerikkalaisvahvistus Sadat Chambers ei vielä Oulussa onnistunut keskushyökkääjän tontilla ja pallonkuljetustoiminta oli pitkälti Miko Ylikosken varassa. Valmennusryhmä on kuitenkin tarkastellut pelivideota silmä kovana ja löytänyt syyt juoksupelien kangerteluun. Blokit on tarkoitus laittaa kuntoon, minkä jälkeen homman pitäisi alkaa toimia.

Jaguaarit joutui viime tingassa vaihtamaan pelinrakentajaa ja Helsingissä pallon kahvassa nähtiin Akumatti Leskinen. Tulevan lauantain otteluun pelinrakentajaksi on kuitenkin merkitty Dan Smithwick, josta on vaikea sanoa mitään. Wolverinesia vastaan juoksupeleissä ahkerimmin palloa kantoivat Perttu Ahila ja Harmon Bruno. Heittoja oikeaan osoitteeseen päätyi vain kuusi, joten sen pohjalta ei paljon voi päätellä.

Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen uskoo jaguaarien pelaavan pitkälti viime vuotisen kaltaista peliä ja Trojans on siihen hänen mukaansa varautunut. Ojasen vinkki katsojille on seurata vieraiden Perttu Ahilaa, jolla on iso rooli Jaguaarien hyökkäyksessä. Kiinnostava seurattava on myös takakentän pelaaja Ville-Valtteri Suojanen, Trojansin kasvatti, joka siirtyi täksi kaudeksi Jyväskylään, ja joka juhlistaa tuoretta valkolakkiaan pelikentällä.

Trojansin kuumia pelaajia on jo edellä mainittu Juuso Mäkinen ja takakentällä Oulussa loistanut Jaakko Tirkkonen. Oma mielenkiinnon kohteensa ovat tietysti jenkkivahvistukset Shantavius Blount ja Sadat Chambers.

Kari Toivonen