37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Puolustusten taistelussa ratkaisu vasta hyökkäyskilpailussa

02.06.2012 klo 20:50

Trojansin ja Jaguaarien ottelussa pääosassa olivat molempien joukkueiden puolustukset, sillä varsinaisella peliajalla kumpikaan joukkue ei löytänyt sopivia avaimia toistensa puolustusten avaamiseen. Peli päättyi neljän neljänneksen tahkoamisen jälkeen maalittomana. Seuranneessa hyökkäyskilpailussa Trojans onnistui ensin pisteiden teossa, mutta Jaguaarit kuittasi tilanteen tasoittavalla vuorollaan. Ratkaisu saatiin vasta kolmannessa vuoroparissa, kun Jaguaarien Mika Kulmala onnistui potkumaaliyrityksessään. Voitto merkittiin Jaguaareille pistein 9-6.

Varsinaisen peliajan tapahtumat on selostettu varsin nopeasti, sillä niitä oli hyvin vähän. Ensimmäisen neljänneksen merkittävin tapaus oli Jaguaarien Lasse-Matti Niemisen ja Trojansin Tomi Myyrän ulosajot. Päätuomari Perttu Hautala ei katsonut kaverien pelinjälkistä nahistelua hyvällä, vaan passitti miehet oikopäätä suihkuun. Toisella neljänneksellä peli aaltoili tasaisesti ja aikakirjoihin jäi kirjattavaksi pelitapahtumista Trojansin Seikko Vennelän nappaama syötönkatko.

Ottelu pelattiin kalenterikuukausi huomioon ottaen lähes arktisissa olosuhteissa. Tuuli vihmoi pelaajien päälle ärsyttävää, hienojakoista vettä, joka teki liukkaaksi niin pallon kuin kentänkin. Tunteita kylmä sää ei kuitenkaan viilentänyt, sillä kolmannella neljänneksellä nähtiin jo kolmas ulosajo. Jaguaarien Scott Perlin sai seuraavaksi katsella, kun päätuomari Hautala heilautti peukaloaan olkansa yli suihkukomennuksen merkiksi. Samalla neljänneksellä Jaguaarien takamies Dan Smithwick katkaisi Trojansin pelinrakentaja Joonas Anderssonin syötön, mutta tilanne ei johtanut pistesuorituksiin. Hetkeä myöhemmin Trojansin Sadat Chambers teki saman tempun tällä kertaa pelinrakentajan ominaisuudessa toimineelle Smithwickille. Jaguaarit vaihteli pelinrakentajaa läpi pelin. Välillä pallon kahvassa oli Smithwick, välillä taas Akumatti Leskinen.

Potkupelit avainasemassa

Viimeisellä neljänneksellä ei tapahtunut juuri muuta merkittävää kuin Jaguaarien Harmon Brunon nappaama syötönkatko. Kun ottelun varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen, siirryttiin hyökkäyskilpailuun. Trojans voitti arvonnan ja sai aloittaa. Turkulaiset aloittivat sarjalla Sadat Chambersin vakuuttavia juoksuja ja pääsi niiden turvin uusiin yrityksiin. Muutaman epäonnistuneen etenemisyrityksen jälkeen Miko Ylikoski sai kunnian ylittää ottelussa ensimmäisen kerran vastustajan maalialueen rajan. Lisäpistepotkussa aloitussyöttö ja sen vastaanotto takeltelivat ja potkaisija Ilkka Marja-aho, joutui potkaisemaan oudossa asennossa olleeseen palloon. Pallo lähti kyllä kohti maalikehikkoa, mutta jäi harmillisesti hiukan vajaaksi. Tilanne kotijoukkueelle 6-0.

Jaguaarien tasoittavalla vuorolla pelinrakentajana toimi taas Dan Smithwick, joka omien juoksujen ja lyhyiden heittojen yhdistelmällä eteni pitkän kaavan kautta kohti maalilinjaa. Lopulta Smithwickin heitto tavoitti maalialueen oikeasta kulmasta William Lahden, joka tasoitti tilanteeksi 6-6. Jaguaareille riittäisi onnistunut lisäpistepotku, mutta Trojansin puolustus syöksyi linjasta vastustamattomasti blokkaamaan potkun. Tilanne 6-6.

Toisessa hyökkäysvuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut pisteidenteossa. Jaguaarit pääsi lähemmäksi, sillä se yritti neljännellä downillaan potkumaalia, jonka turkulaiset onnistuivat jälleen lyömään ilmasta maahan. Kolmannella hyökkäysvuorolla Sadat Chambers eteni ensin hyvännäköisesti ensimmäisellä yrityksellä, mutta jyväskyläläiset oppivat nopeasti tukkimaan tämän aukon. Viimeisellä yrityksellä Chambersin tukijalka petti lähtökiihdytyksessä ja hän kaatui heti aloituslinjaan. Vuoro siirtyi Jaguaareille. Trojans pystyi tälläkin kertaa estämään jyväskyläläisiä pääsemästä maalialueelle asti, mutta potkupeliä kotijoukkue ei enää kolmatta kertaa onnistunut torjumaan. Mika Kulmalan potkaisema pallo liiteli kotiyleisön pettymykseksi haarukasta läpi niitaten ottelun lopputulokseksi 6-9. Ottelun parhaina palkittiin Trojansilta Seikko Vennelä ja Jaguaareilta Mika Kulmala.

Hyvät suoritukset eivät auttaneet voittoon

Trojansin kannalta oli todella harmillista, että joukkueen hyvää peliesitystä ei palkittu tälläkään kertaa voitolla. Etenkin Trojansin puolustus esiintyi todella vakuuttavasti. Se piti Jaguaarit tiukasti otteessaan ottelun alusta loppuun, eikä tehnyt yhtään isoa virhettä, josta vastustaja olisi päässyt rokottamaan. Valitettavasti hyökkäys ei saanut peliään toimimaan, vaikka ajoittain nähtiinkin hyviä suorituksia. Joonas Andersson löysi muutaman kerran tyylikkäästi Mikko Nymanin ja Juuso Mäkisen heitoillaan, mutta liian usein Andersson joutui surffailemaan linjan takana väistellen linjasta läpi hyökyviä puolustajia. Juoksupeleissä oli tällä kertaa Sadat Chambersin kantaa suurin vastuu maata pitkin tapahtuvassa etenemisessä, vaikka Ylikoski pisteet tekikin. Ylikoski sai edellisessä ottelussa kovan tällin ja oli selvästi vielä toipilaana. Puolustuksessa Seikko Vennelä paransi edellisestä pelistä huomattavasti ja tukimiesosastossa Ilya Redin, Ilkka Koiranen ja Shantavius Blount tutustuttivat vieraita tekonurmen biosfääriin antaumuksella.

Trojansin seuraava ottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina Helsingin Velodromilla, jossa turkulaisia isännöi hallitseva mestari Helsinki Wolverines. Seuraavan viikon lauantaina, 16.6. on taas kotiottelun vuoro, vastassa silloin sarjanousija Vantaan TAFT.

Kari Toivonen