37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin naiset kesyttivät kissapedot

02.06.2012 klo 21:52

Ennen illan Vaahteraliigaottelua Trojans-Jaguaarit pelattiin naisten amerikkalaisen jalkapallon SM-sarjan ottelu Trojans-Jaguars, jossa kotijoukkue kesytti Keski-Suomen kissapedot lukemin 34-6 (7-6). Tasaisesti alkanut ottelu ratkesi kolmannella neljänneksellä Trojansin karattua kahden maalin johtoon. Viimeisellä neljänneksellä turkulaiset kaunistelivat numeroita vielä kahdella maalilla lisäpisteineen.

Sateisessa säässä pelattu kamppailu oli alussa erittäin tasainen ja ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue Jaguars. Tiina Mutanen karkasi pitelijöiltään ja juoksi pallon Trojansin päätyyn ja vierasjoukkueen 6-0 johtoon. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla siinä onnistumatta. Trojans tasoitti tilanteen, kun Janina Virtanen taisteli itsensä väkisin vieraiden maalialueelle. Lisäpistepotkussa Kirsti Nirhamo sijoitti pallon tarkasti haarukkaan ja siirsi kotijoukkueen pisteellä johtoon. Tilanne 7-6. Tämä jäi myös puoliaikatulokseksi.

Kolmannella neljänneksellä Trojans sai pelinsä kukemaan kuin kiskoilla. Fanny Kunze kasvatti mustapaitaisen kotijoukkueen johtoa maalilla hienon pelin päätteeksi. Tällä kertaa lispistepotku lipui ohi haarukasta, joten tilannetta kuvailtiin tulostaululla numeroin 13-6. Tämän jälkeen käynistyi Kirsti Nirhamo -show. Kentän ehkäpä pienikokoisin pelaaja pujotteli kahdesti pallon maaliin ja potkaisi perään vielä lisäpisteetkin. Viimeisen maalin taituroi pelinrakentaja Piritta Vaattovaara, joka ei kertakaikkiaan suostunut kaatumaan, vaikka vastustajan puolustajia roikkui kintereissä tiukasti kuin purkka tukassa. Piritta ravisteli Jaguarsin pelaajat nilkoistaan ja kipaisi pallon maalialueelle. Kirsti Nirhamo tuikkasi vielä pallon haarukkaan lisäpisteeksi iin päälle ja ottelun loppunumerot 34-6 tulivat taputelluiksi.

Päävalmentaja Ilya Redin harmitteli, että pelin aikana moni avainpelaaja loukkaantui ja vaarana alkoi olla jo yllätystappio. "Onneksi tytöt ryhdistäytyivät ja jatkoivat pelaamista loppuun asti", Redin kiitteli pelaajiaan. "Tytöt alkavat pikku hiljaa ymmärtää, että kipu ja pienet vammat kuuluvat peliin. Niitä täytyy vain sietää ja samalla jatkaa taistelua voitosta" Redin teroitti. Joukkue alkaa seuraavaksi valmistautua Roosters-otteluun, joka ei Redinin mukaan tule olemaan helppo.

Kuvia ottelusta Trojansin Kuvagalleriassa!

Trojans Ladies kohtaa vieraskentällä Helsinki Roostersin lauantaina 9.6. klo 13.00.

Kari Toivonen