37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U19 Kauden avausvoittoon: Trojans – Jaguaarit 18-8 (18-8)

11.06.2012 klo 19:02

U19 SM-sarja 2012 avattiin Turussa ihanteellisissa sääolosuhteissa. Aurinko lämmitti ja hienoinen tuulenvire vilvoitti juuri sopivasti. Trojansilta oli ottelusta poissa varsinkin linjamiehiä ja tämä näkyi Jaguaarien hyvin valmennettua puolustusta vastaan. Tasoituksena Jaguaarit olivat jättäneet kovimmat DL-möröt kotiin. Myös Jaguaarien hyökkäyksestä puuttui useampi avainpelaaja, eikä Jaguaarien hyökkäys muutaman isomman juoksupelin lisäksi juuri päässytkään vielä näyttämään aiemmilta vuosilta totuttua nopeaa ja liikkuvaa futista.

Molemmat joukkueet pelasivat juoksupainotteista hyökkäystä, jossa otettiin miehestä mittaa ja testattiin kunnon kestävyys. Pistesuorituksissa sai Trojans ensimmäisellä hyökkäysvuorolla pallon hyvin liikkeelle keskushyökkääjä Mikael Kohon juoksuilla ja ensimmäinen maali syntyi Juuso Mäkisen kiinniotosta maalialueella Teemu Thorströmin heitosta. Seuraavat maalit juoksi Mikael Koho itse. Trojansin kaikki lisäpisteyritykset epäonnistuivat ja tässä onkin selkeä kehitettävä osa-alue. Viime syksynä Trojansin kohdatessa Jaguaarit U19 SM-sarjan pronssiottelussa teki eron voiton ja tappion välillä nimenomaan lisäpisteiden pelaaminen jossa Turku oli tuolloin tehokkaampi. Ylipäätään erikoisjoukkuepeleissä Trojans ei ollut tällä kertaa vahvimmillaan. Jaguaarien ainokainen maali syntyi aloituspotkun palautuksesta.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin siisti rangaistusten osalta. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa futista ja antoivat pelisuoritustensa hoitaa puhumisen. Uusista pelaajista DE Jaakko Ervasti ja LB Jere Hedman pääsivät heti kiinni toimintaan useilla taklauksilla ja säkityksillä. Hedmanin lisäksi tukimiesosastolla iskevät kovaa Tino Vainio sekä Oskari Myllykoski. Myös toinen DE Olli Jokela on yleensä siellä missä tapahtuu. Uusista pelaajista Bruno Henriques ja Tuomo Nisula tekivät ison päivätyön paikkaamalla hyökkäyksen linjaa. Trojansin takakenttä pelasi varman ottelun ja sai myös pari syötönkatkoa. Takamiehet Kalle Kilickesen-Teemu Thorström- Jaakko Tirkkonen- Eetu Koho tulevat asettamaan jatkossakin haasteita heittohyökkäyksille. Peli-ilme ja joukkuehenki olivat ottelussa todella hyvällä mallilla ja hyvällä asenteella nämä pelit ratkaistaan jatkossakin.

U19- sarjasta on odotettavissa tänä kesänä todella tasaista, mikä on tietenkin pelkästään hyvä asia. Sarja ei ole tänä kesänä viime kesän tapaan kahden kauppa vaan useammalla joukkueella on aito mahdollisuus voittaa mestaruus ja jokainen ottelu on merkittävä. Jaguaareista saatujen kahden pisteen merkitys saattaa muodostua kauden aikana suuremmaksi kuin vielä ymmärretäänkään. Edessä on kuitenkin pitkä tie ja on osattava nauttia polun jokaisesta askeleesta. On osattava nauttia jokaisesta ottelusta alusta loppuun ja jokaikinen sekunti kentällä. Näyttävät blokit, taklaukset, turnoverit ja pistesuoritukset, kaikki pienet ja suuret onnistumiset yhdessä, tekevät menestyksen ja kyky nauttia niistä kaikista tekee pelaamisesta mielekästä. Yksittäisten otteluiden lopputulokset numeroina unohtuvat hyvinkin äkkiä, mutta joukkuehenki ja pelifiilis jäävät muistoihin ja ne rakennetaan yhdessä.

Seuraavakin ottelu on kotipeli, eikä vastustajaksi asetu enempää eikä vähempää kuin hallitseva Suomen mestari Porvoo Butchers, joka tulee puolustamaan mestaruuttaan vahvalla joukkueella myös tänä kesänä. Trojansin tehtävänä onkin valmistautua huolella ja osoittaa kestomenestyjä Butchersin kuolevaisuus Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 7.7 kello 15.00 alkaen.

Otto Junttila