37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansilla paljon pelissä lauantaina

14.06.2012 klo 15:18

Trojansin juhlavuosi ei ole alkanut erityisen juhlavasti, sillä etukäteen kaikkein tärkeimmiksi lasketuista otteluista Oulua ja Jyväskylää vastaan ei käteen jäänyt pistettäkään. Oulussa joukkue ei ollut alusta asti hereillä ja vastustaja pääsi karkaamaan tavoittamattomaan johtoon ennen kuin Trojans sai pelinsä ojennukseen. Lopussa riskinotto kostautui ja ero repesi isommaksi kuin pelitilanteen olisivat edellyttänet. Jyväskylää vastaan Trojans oli kartalla alusta loppuun, mutta yksi epäonnistunut lisäpiste hyökkäyskilpailussa osoittautui ottelun kulminaatiopisteeksi. Wolverinesia vastaan Trojansilla ei ollut jakoa, mutta se ei tullut kenellekään yllätyksenä.Sarjanousija TAFT on yllättänyt monet valmiudellaan pelata korkeimmalla sarjaportaalla heti ensimmäisestä ottelusta lähtien vaikka tappio Roostersia vastaan tulikin. Toisella kierroksella joukkue päihitti Porvoon Butchersin puhtaasti 18-0 ja viime viikonloppuna TAFT tarjosi hyvän vastuksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle Crocodilesille häviten vain 6-21. Erityisen hyvin on toiminut pelinrakentaja Miro Kadmiryn johtama heittopeli, jonka turvin joukkue on edennyt keskimäärin 159 jaardia per ottelu. Vastaavasti TAFT:in puolustus on ollut erityisen tehokas juoksupelejä vastaan ollen liigan tilastoykkönen tässä kategoriassa.

Trojansin pelaajatilanne on päävalmentaja Pauli Ojasen mukaan hiukan huolestuttava. Loukkaantumisia on tullut yli tarpeen ja muutenkin ohuissa linjoissa niitä on ollut kohtuuttoman paljon. Myös keskushyökkääjäosastolla on murheita. Sekä Sadat Chambers että Miko Ylikoski ovat kärsineet hitaasti paranevista alaraajavammoista, mikä on syönyt tehoja.

Trojansin parhaiten toimiva osa on ollut sen puolustus. Tilastojen valossa se on hyvää sarjan keskitasoa, mutta hyökkäyspeli ei valitettavasti ole onnistunut takomaan pisteitä taululle. TAFT:ia vastaan sen on käytännössä pakko nousta tehtäviensä tasalle. Puolustuksen pitää pystyä pysäyttämään TAFT:in heittopeli ja hyökkäyksen on saatava toimitettua pallo maalialueelle useammin kuin kerran. Siinä ottelun avaimet turkulaisten osalta. TAFT on vahvoilla, jos se saa pyöritettyä ilmasirkustaan esteettä. Paluun tehnyt Iisakki Ullakonoja on pois vahvuudesta sormivamman vuoksi ja muutamia muitakin loukkaantumisia on tehtävää vaikeuttamassa, mutta junioreista on tulossa lupaavia kavereita paikkaamaan tilannetta.

Trojans-TAFT Turun Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 16.6. kello 16.00 alkaen- Liput 10 euroa aikuisilta, lapsilta 5 euroa, opiskelijat ja varusmiehet 7 euroa. Ottelutapahtumassa myynnissä myös virvokkeita sekä kannatustuotteita.

Kari Toivonen