37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U19 voittoon: Trojans-Butchers 27-0 (13-0)

08.07.2012 klo 14:47

Trojans sai sarjataulukkoa silmälläpitäen merkittävän voiton hallitsevasta Suomen mestarista Porvoo Butchersista. Trojans sai ottelussa ensimmäisen hyökkäysvuoron ja nopealla iskukyvyllä ensimmäinen maali syntyi kolmannella yrityksellä kun pelinrakentaja Teemu Thorström tavoitti keskipitkällä heitolla laitahyökkääjä Juuso Mäkisen, joka juoksi pallon maaliin. Pelattu lisäpisteyritys epäonnistui. Trojansin puolustus ei antanut toivoa vastaiskusta. Ensimmäisellä puoliajalla keskushyökkääjä Mikael Koho pääsi vielä juoksemaan pallon maaliin. Tästä eteenpäin Trojans potki lisäpisteet sisään, eikä Kalle Kilickesenin jalka erehtynyt ottelussa kertaakaan. Puoliaikalukemat 13-0.

Toinen puoliaika oli pitkälti väsytystaistelua. Porvoo pyrki etenemään varsinkin kahteen suuntaan raataneen Andreas Lindon juoksuilla ja ajoittain pelinrakentaja Mikki Nuutilan draw-peleillä. Jokaista heittoa oli ahnaasti hakemassa Trojansin takakenttä. Trojans on nyt kahdessa ottelussa pystynyt pysäyttämään vastustajan juoksun hyvin pitkälti seitsemän miehen boxilla, joka antaa huomattavasti apuja heittopuolustukseen. Tukimiesosastolla Tino Vainio erottautui ottelussa edukseen useilla taklauksilla. Oskari Myllykoski ja Olli Jokela tekivät myös ison päivätyön. Takapuolustaja Jaakko Tirkkonen tunnistaa nopeasti pelit ja syöksyi kovaa iskien paikalle kerta toisensa jälkeen myös juoksuissa. Ottelussa nähtiin myös useampi syötönkatko. Pistesuorituksissa Teemu Thorström löysi heitolla toisella puoliajalla maalinarvoisesti myös toisen laitahyökkääjän Mikael Reposen. Kun alle kaksi minuuttia oli peliaikaa jäljellä, teki Mikael Koho vielä yhden pitkän juoksumaalin. Trojansin hyökkäyspeli näytti nyt pirteämmältä ja monipuolisemmalta kuin ensimmäisellä kierroksella. Nyt on lyötävä viikon aikana isompaa vaihdetta silmään, jotta pääsemme pikku hiljaa siihen armottomaan jaardeja juosten ja heittäen jauhaneeseen koneeseen, joka nähtiin viime kesänä U19 sarjassa loppukaudella.

Seuraavana vastaan asettuu ensi lauantaina Seinäjoki Crocodiles, joka on fyysinen joukkue ja pelaa osittain samantapaista futista kuin me. Ensimmäisellä kierroksella vahva Roosters punnersi tiukan 14-0 voiton Crocodilesista eli kova joukkue on tulossa vastaan. Crocodilesissa pelaa muun muassa nuorten maajoukkueista tuttuja nimiä. Trojansilla on viikko aikaa scoutata vastustaja ja hioa suunnitelmat valmiiksi.

U19 Trojans vs. Crocodiles pelataan lauantaina 14.7 kello 15.00 alkaen, Huom! Lacrossen MM-kisojen takia kenttänä poikkeuksellisesti Kupittaa 5

Otto Junttila