37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kaksijakoinen viikonloppu: liigajoukkueelle köniin, mutta naiset ja nuoret voittoihin

23.07.2012 klo 13:52

Trojansin Vaahteraliigataival ei juhlavuodesta huolimatta ole kulkenut onnellisten tähtien alla. Voitot antavat odotuttaa itseään ja viimeisimmän takaiskun joukkue koki sunnuntaina Helsingin velodromilla, kun kovaan iskuun äitynyt Roosters takoi helpon voiton turkulaisjoukkueesta. Jo edettyjen jaardien vertailu antaa osviittaa siitä, kumpi pallon kanssa kentällä liikkui. Roostersin 556 jaardia, joista 458 heittopeleistä on aika murskaava, kun sitä vertaa Trojansin 69 jaardiin. Trojans eteni kyllä heittopeleillä 133 jaardia, mutta kun juoksut menivät pakkasen puolelle 64 jaardin verran, päädyttiin mainittuun saldoon. Trojansin seuraava ottelu on kotiottelu Oulu Northern Lightsia vastaan ensi sunnuntaina 29.7. kello 18.00 alkaen.

Trojansin U17 jatkaa voittokulkuaan

Alle 17-vuotiaiden eli C-nuorten I divisioonassa pelaava Trojans on tällä kaudella edennyt vastustamattomasti voitosta voittoon. Päävalmentaja Otto Junttila on trimmannut joukkueen upeaan iskuun niin fyysisesti, taktisesti kuin henkisestikin. Jalat maassa pelaava tiimi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja on lohkonsa piikkipaikalla. Sunnuntaina Trojans kaatoi TAFTin toistamiseen tällä kaudella. Noin kuukausi sitten pelatussa vieraspelissä TAFT hävisi lukemin 14-42 , eilen Trojans voitti kotonaan 40-20. Runkosarja on Trojansin osalta nyt pelattu, TAFT kohtaa vielä Devils/Wolverines-yhdistelmäjoukkueen, jonka jälkeen kahden lohkon kaksi parasta pelaavat semifinaalit, joiden voittajat etenevät loppuotteluun.

Päävalmentaja Otto Junttilan tarkempi otteluraportti on varmaankin tulossa nettisivuillemme.

Trojansin naisten debyyttikausi päättyi voittoon ja viidenteen sijaan

Trojans Ladies pelasi kesällä 2012 ensimmäisen kautensa naisten amerikkalaista jalkapalloa. Takana oli useiden vuosien hyvä menestys lippupallosarjassa, mutta siirtyminen full contact -jefuun oli monelle arvoitus ennen kauden alkua. Trojans osoitti kuitenkin, että se pystyi heti ensimmäisellä kaudellaan pärjäämään kokeneempia joukkueita vastaan ja sijoittui lopulta upeasti viidenneksi yhdeksän joukkueen sarjassa heti pudotuspelinelikon jälkeen.

Trojans otti sarjassa kolme voittoa, joista viimeisimmän sunnuntaina Mikkeli Bouncersia vastaan. Voitto heltisi lukemin 21-0 (0-0) ja tarkempi raportti ottelusta on tulossa. Viides sija on tietysti turkulaisjoukkueelle huikea saavutus, mutta vielä upeammalta se tuntuu, kun ottaa huomioon valtavan loukkaantumissuman, josta joukkue kärsi sarjan puolivälissä. Mikäli pelaajat olisivat pysyneet terveinä läpi kauden, olisi pistesarakkeessa voinut komeilla muutama pinna lisää. Kärkinelikon haastaminen olisi ehkä ensimmäisellä kaudella ollut vielä liian iso pala purtavaksi, mutta Crocodilesia ja Jaguarseja vastaan kamppailut olisivat varmasti olleet tiukempia.

Trojansin naisten jenkkifutisjoukkueen tulevaisuus näyttää hyvältä. Ensi kaudeksi tarvitaan kuitenkin lisää reservejä eli uusia pelaajia pitää syksyn ja talven aikana värvätä paljon, jotta pelipaikoille saadaan lisää syvyyttä. Onnittelut vielä erinomaisesta kaudesta!

Kari Toivonen