37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans isännöi oululaisia revanssi mielessään

26.07.2012 klo 10:48

Turku Trojans saa sunnuntaina kello 18.00 alkaen Urheilupuiston yläkentälle mieluisia vieraita, sillä kauden avausottelusta Oulussa jäi turkulaisille paljon hampaan koloon ja suuhun jälkimaku, jota ei tehokkainkaan suuvesi pysty häivyttämään. Turussa ollaankin väkevästi hakemassa revanssia toukokuun nöyryytykselle.

Avausotteluun turkulaiset lähtivät korkein odotuksin, mutta valmistautuminen itse kamppailuun meni täydellisesti penkin alle. Tuloksena heti alkuun kaameiden, alokasmaisten virheiden kavalkadi, jonka kotijoukkue hyödynsi täysimääräisesti. Tuloksena Trojansin totaalinen mahalasku numeroin 6-35. Tällä kertaa on oululaisten vuoro nauttia loputtoman pitkästä bussissa istumisesta ja Trojans saa tulla otteluun levänneenä. Sunnuntaina nähdään, onko asialla vaikutusta.

Trojans ei vielä tälläkään kaudella ole löytänyt voittavaa pelivirettä ja tappiot ovat seuranneet toisiaan. Huolestuttavinta on, että avainta maalinteon kangertelemiselle ei ole löytynyt sitten millään. Kauden alussa loistanut puolustuskin on vajonnut kokonaistilastoissa meteorin lailla, alapuolellaan vain sunnuntain vastustaja Northern Lights.

Trojansin puolustus on ollut parhaimmillaan juoksupelejä vastaan, eikä oululaisten juoksuhyökkäys hätkähdytä tehokkuudellaan. Puolitoista jaardia per kanto ja keskimäärin 35 jaardia per ottelu on aika vaatimaton esitys, jos kohta Trojansin lukemat ovat lähes tarkalleen yhtä huonot. Oululaisilla pallonkanto on jakautunut useammalle pelaajalle. Ahkerimmin soikiota ovat kantaneet Olli Mämmelä, Nick Garrat ja Joona Törmänen. Trojansilla juoksupelit ovat olleet Miko Ylikosken ja Sadat Chambersin heiniä.

Heittopeleissä Northern Lights on ollut merkittävästi tehokkaampi. Edettyjä jaardeja keskimäärin 140 ottelua kohden on selkeästi enemmän kuin Trojansin 82 jaardia ja tekemistään yhdeksästä maalista kahdeksan on syntynyt heittopeleistä. Oulu kuitenkin vaihtoi pelinrakentajaa kauden puolivälissä, kun Brian Harris korvasi kotiin palanneen Brent Rauschin, eikä Harris ole kahdessa pelaamassaan ottelussa vielä esiintynyt edukseen. Tilannetta ei myöskään helpota ykköslaituri Aappo Salorannan loukkaantuminen TAFT-ottelussa.

Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka molemmat ovat saaneet kolmessa viimeisessä ottelussaan aikaan yhteensä vain kuusi pistettä. Ottelun ratkaiseekin hiukan yllätyksettömästi se, kumpi saa kangerrelleen hyökkäyksensä toimimaan edes sen verran, että tulostaulun hoitaja saa sormilleen jotain tehtävää.

Kari Toivonen