37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U19 Roosters-Trojans 8-21 (0-6)

29.07.2012 klo 15:44

Sää Helsingissä oli hyvin helteinen ja vieraanvarainen Roosters olikin huolehtinut myös vierasjoukkueen jaksamisesta järjestämällä kentälle etukäteen sekä vettä että jäitä. Myös ottelun muut järjestelyt olivat erinomaiset. Tämän jutun yhteydessä olevan kuvan on ottanut Roostersin ”hovikuvaaja” Salla Lahti.

Itse ottelu oli odotetusti jännittävä ja jännitteinen. Molemmat joukkueet ovat purjehtineet voitosta voittoon ja tämä ottelu ratkaisi käytännössä kotikenttäedun runkosarjan jälkeisiin peleihin. Roostersin ensimmäinen hyökkäysvuoro lähti vakuuttavasti käyntiin. Roosters eteni sekä juoksemalla että heittämällä. Kimi Linnainmaata pelinrakentajana tuurannut Otto Konola onnistui sekä lyhyissä- että pitkissä heitoissa ja lempikohteena ottelussa oli Roostersin hyvin pelannut laitahyökkääjä Vertti Huttunen. Ottelun yksi selkeä käännekohta olikin Trojansin nuoren takapuolustajan Jussi Tirkkosen ottama syötönkatko red zonella. Trojansin hyökkäys lähti liikkeelle myös hyvin, mutta päättyi kuitenkin lentopotkuun. Trojansin Akilleen kantapäänä olleet erikoisjoukkuepelit onnistuivat tässä ottelussa pääosin hyvin. Kummankaan joukkueen hyökkäys ei onnistunut punnertamaan pisteitä taululle ensimmäisellä neljänneksellä ja lopulta ensimmäinen pistesuoritus tulikin vasta aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kun Trojansin pelinrakentaja Teemu Thorström löysi laitahyökkääjä Juuso Mäkisen heitolla. Lisäpisteyritys ei onnistunut ja puoliajalle mentiin näin tiukin 0-6 numeroin.

Seuraavalla puoliajalla tiukka vääntö jatkui ja ottelun ratkaisijan asemaan nousi kahteen suuntaan pelannut Teemu Thorström, joka ensin teki hyvän hyökkäysdraivin päätteeksi qb sneak- pelillä TD:n ja palautti myös ottelussa takapuolustajan paikalta yhden syötönkatkon maaliin saakka. Aivan viimeisillä sekunneilla Roosters pääsi kolkuttelemaan Trojansin maalialueen portteja, mutta puolustus onnistui pysäyttämään Roostersin neljä pelattua yritystä. Tukalaan asemaan asettunut Trojansin hyökkäys ei onnistunut murtautumaan kahdella juoksulla ulos, joten kolmannella yrityksellä kovan paineen alla haettu pitkä heitto kostautui maaliin saakka palautettuna syötönkatkona pelisekuntien kuluessa samalla loppuun. Roostersin pelaama lisäpisteyritys onnistui kahden pisteen arvoisesti ja ottelun loppulukemiksi jäi näin 8-21.

Trojans kohtaa seuraavalla kierroksella Vantaa Taftin vieraissa 11.8. Vaikka Trojans ja Roosters ovat onnistuneet karkaamaan muilta joukkueilta sarjapisteissä, ei tämänhetkinen sarjataulukko vastaa joukkueiden todellisia voimasuhteita. Sarja on aidosti tasaisempi. Vantaa ei ole vielä saanut voittohanojaan auki tänä kesänä, mutta joukkueessa on potentiaalia ja hyviä pelaajia. Trojans lähtee valmistautumaan otteluun tavoitteena pelata Vantaalla todella tasokasta ja hyvää futista.

Kannattaa käydä lukemassa myös Roostersin kattava ja hyvin kuvin varustettu otteluraportti joukkueen kotisivuilla www.helsinkiroosters.com

Otto Junttila