37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jaguaarit jätti Trojansin nollille

06.08.2012 klo 14:03

Kotijoukkue Jaguaarit siirtyi ottelussa ensimmäisen neljänneksen lopulla 7-0 johtoon pelinrakentaja Dan Smithwickin heitettyä William Lahdelle 22 jaardin syötön. Lisäpistepotkun potkaisi Mika Kulmala. Trojansin seuraava hyökkäysvuoro toisen neljänneksen alussa päättyi murheellisesti Jaguaarien Markus Rämän katkaistua Trojansin pelinrakentaja Joonas Anderssonin syötön puolen kentän tuntumassa. Jaguaarit ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilaisuutta pisteiden muodossa. Seuraava turkulaisten hyökkäysvuoro ei kuitenkaan päättynyt sen onnellisemmin. Trojansin hyökkäys rähmäsi pallon omalla 32 jaardin linjallaan ja Jaguaarit pääsi yrittämään uudelleen pisteiden tekoa. Tällä kertaa se onnistuikin Dan Smithwickin löydettyä heitollaan Perttu Ahilan. Lisäpiste haarukkaan ja tilanne 14-0.

Trojans pääsi maalia seuranneella hyökkäysvuorollaan etenemään Juuso Mäkisen kiinniotolla puolen kentän yli Jaguaarien kenttäpuoliskolle, mutta sen edemmäs ei ollut asiaa. Jaguaarit sen sijaan rullasi läpi kentän Smithwickin heitoilla ja viimeisen niitin iski Simo Suurkuukka, joka poimi 25 jaardin heiton Trojansin maalialueella. Tällä kertaa Trojansin puolustus löi Kulmalan lisäpistepotkun maahan. Enempää pisteitä ei ottelun ensimmäisellä puoliskolla enää tehty ja tauolle mentiin tilanteessa 20-0.

Kolmas neljännes oli Trojansin kannalta heikoin. Kaikki hyökkäysvuorot päättyivät pallonmenetykseen. Ensin Miko Ylikoski rähmäsi pallon omalla 29 jaardin linjallaan, sitten Anderssonin heiton katkaisi Jaguaarien Joel Honkonen ja seuraavaksi oli Shantavius Blountin vuoro rähmätä pallo vain viiden jaardin päässä omasta maalilinjasta. Kaikista muista paitsi viimeisestä Trojansin puolustus onnistui selviämään kuivin jaloin. Sen seurauksena Jaguaarit siirtyi 28-0 johtoon, joka maalittoman viimeisen neljänneksen jälkeen jäikin ottelun lopputulokseksi. Maalintekijänä jälleen Simo Suurkuukka ja kahden pisteen lisäpisteen rynni sisään pelinrakentaja Smithwick itse. Viimeisellä neljänneksellä nähtiin silti vielä yksi rähmäys ja syötönkatko. Trojansin pallonmenetysten määrä nousi peräti seitsemään, kun vastustajalle niitä merkittiin vain yksi.

Trojans eteni ottelussa yhteensä vain 49 jaardia, jota voidaan pitää aika vaatimattomana suorituksena edellisen voitokkaan Northern Lights pelin jälkeen. Jaguaarit eteni yhteensä 269 jaardia, josta suurimman osan, 251 jaardia, Dan Smithwickin heitoilla. Kumpikaan joukkue ei siis saanut juoksupeliään kuosiin, molempien keskiarvon kantoa kohden jäädessä alle jaardin. Ratkaisu olikin Jaguaarien vahva heittopeli sekä Trojansin lukuisat pallonmeneteykset.

Tappio Jaguaareille varmisti sen, että Trojans tulee tälläkin kaudella jäämään Vaahteraliigan viimeiseksi. Jäljellä on vielä viimeisen kierroksen ottelu Helsinki Wolverinesia vastaan, mutta edes voitto siinä ei muuta tilannetta, vaikka Oulu häviäisi oman viimeisen ottelunsa ja joukkueet päätyisivät tasapisteisiin. Keskinäisten otteluiden maaliero on Oululle suosiollisempi, joten jumbosija on sataprosenttisen varma.

Kari Toivonen