37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17 1. divisioonan välieräottelu Trojans – Ghosthunters 44-0 (22-0)

19.08.2012 klo 11:40

Kesän aikana on erinäisistä syistä ollut otteluista pelaajia poissa, mutta nyt oli lähes koko paketti kasassa, joka mahdollisti myös pelaajien kierrättämisen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja saimmekin pidettyä avainpelipaikoilla läpi ottelun tuoreita jalkoja kentällä. Trojansin gepardimaisen liikehdinnän omaava keskushyökkääjä Mai Tri Thach oli kuitenkin tästä ottelusta sivussa uinnissa sattuneen loukkaantumisen takia. Uintihan on tunnetusti vaarallinen urheilulaji. Hyökkäyksen puolella valmistauduimmekin valmennuksellisesti siihen että meiltä tulee uupumaan nopeutta ja isoja pelejä. Tämä oletus ei olisi voinut osoittautua enemmän vääräksi. Keskushyökkääjän paikalla vuorottelivat Oskari Myllykoski ja Kalle Kilickesen, jotka iskivät ottelun psykologisesti tärkeimmät isot pelit nimenomaan juoksemalla hyvien blokien avatessa juoksureittejä. Hyökkäyksen linjassa tekivät töitä hyvällä asenteella jälleen Tero Hietanen, Tuomo Nisula, Olli Jokela ja Oskari Vahtera.

Ghosthunters sai ensimmäisen hyökkäysvuoron, mutta Trojans puolustus sai yksien ensimmäisten yritysten jälkeen pysäytettyä neljännellä yrityksellä pelatun puntin hämäyksen puoleen kenttään. Oskari Myllykoski sai Trojansin ensimmäisen hyökkäysvuoron ensimmäisellä yrityksellä pallon kannettavakseen ja tuloksena oli juoksu maaliin saakka puolesta kentästä. Myllykoskihan teki saman tempun ensi kosketuksellaan palloon myös runkosarjan viimeisellä kierroksella Vantaa TAFTia vastaan. Ilmeisesti kyseessä on jokin ”mind over matter”-tyyppinen asia, jota on syytä käyttää hyväksi myös jatkossa. Oskari juoksi myös lisäpisteen onnistuneesti. Tärkeät pelit mahdollisti läpi ottelun esimerkillisesti molemmin puolin palloa pelannut FB/LB Janne Paavilainen raivaten latua auki. Trojans onnistui pysäyttämään Ghosthuntersin tasoitusyritykset ja Myllykoski teki myös ottelun seuraavan TD:n juoksemalla, mutta tällä kertaa lisäpisteyritys epäonnistui. Ennen puoliaikaa onnistui jälleen zen-mestarin tyyneydellä pelannut pelinrakentaja Mika Riihimäki löytämään laitahyökkääjä Kalle Kilickesenin heittomaalilla ja Myllykoski juoksi lisäpisteen sisään. Puoliaikatuloksena näin 22-0.

Toisen puoliajan alku oli Trojansille vaikea ja Ghosthunters pääsi kolkuttelemaan jo ovia Trojansin red zonelle, mutta puolustus onnistui terästäytymään kentän lyhentyessä. Trojansin hyökkäys pääsi kentälle syvällä omalla alueella ja varsin tukalassa paikassa ensimmäisellä yrityksellä kutsuttu suunnanmuutospeli toi tuloksena Kalle Kilickesenin pitkän juoksumaalin, jonka hän kruunasi juoksemalla vielä lisäpisteen onnistuneesti. Tämä maali käytännössä vei viimeisetkin toiveet come backistä GH-leirissä. Seuraavan maalin juoksi Mika Riihimäki itse pelinrakentajan paikalta. Ottelun viimeisen TD:n juoksi jälleen Kalle Kilickesen joka teki myös lisäpisteen onnistuneesti. Ottelun lopputulokseksi tuli näin 44-0.

Huomionarvoista ottelussa oli Trojansin puolustuksen tehokkuus. Vastustajan pitäminen nollilla välieräottelussa on jonkinlainen julistus jo itsessään. Juoksuhyökkäyksen puolustaminen onnistui pääosin varsin mallikkaasti. Heittopuolustuksessa varsinkin takamiesakseli Jussi Tirkkonen-Mikael Reponen toimi hyvin. Reponen otti ottelussa kaksi syötönkatkoa ja dippasi vielä kolmannen Tirkkoselle, joka pääsi sitä vielä palauttamaankin hyvän matkaa. Tässäkin ottelussa toimi hyvin puolustuksen linjassa Bruno Henriquesin ja Simo Åkerbergin yhteistyö. Tukimiehinä ottelussa pelanneet Paavilainen, Myllykoski, Kilickesen ja Jokela tunnistavat pelit nopeasti, reagoivat aggressiivisesti ja taklaavat mielellään kovaa.

Ghosthuntersista silmiin pisti ensimmäisenä sekä fyysisesti että pelillisesti puolustuksen linjassa ja laitahyökkääjänä pelannut Henri Toiminen. Pitkä, ulottuva ja hyvä hyökkääjä vaati osakseen ottelussa erityishuomiota Trojansilta. Hän oli myös Ghosthuntersin pelinrakentajan Santeri Kaiskon suosikkikohde, mutta tällä kertaa Trojansin takakenttä onnistui tehtävässään. Näyttäviä suorituksia tekivät myös nopeat ja urheilulliset pelaajat Ronny Lehmussaari ja Jaakko Koivunen. Ghosthuntersin linjasta löytyy kokoa ja voimaa. Joukkueessa pelaa muun muassa toisen polven futari Samu Telenius. Ghosthunters saa vastaansa pronssiottelussa Vantaa TAFTin.

Toinen välieräottelu päättyi siis Tampere Saintsin voittoon: Saints - TAFT 60 - 14 (40 - 14). Tampere Saintsin pelaajat ovat isokokoisia ja vahvoja, mutta niin ovat tänä kesänä olleet kaikki muutkin Trojansin vastustajat. Saintsin pelaajat ovat myös nopeita, joten Saintsin pysäyttämisessä tulevat olemaan tärkeimpiä kysymyksiä oikea tasapaino vastuualueissa pysymisen ja pelinmukaisen reagoinnin välillä sekä hyvä taklaustekniikka. Puolustajien pursuit tulee myös olemaan avainasemassa. Jos tästä kesästä on jotain opittu, on nopeus kokoa ja voimaa tärkeämpi ominaisuus. Nopeus yhdistyneenä peliälyyn ja tahtoon tuottaa tulosta. Meitä on kuvailtu Saintsin kanssa varsin samantyyppiseksi joukkueeksi, joten kova kohtaaminen on edessä ja saamme varmasti päättää kauden finaalissa hienoon otteluun. Finaalissa ovat panokset kovat mutta tulemme voittamaan sen samalla reseptillä kuin muutkin ottelut: pitämällä yllä positiivista henkeä joukkueen sisällä ja nauttimalla pelaamisesta. Mestaruusottelu pelataan Tampereella 8.9.

Otto Junttila