37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U17 1. div. finaali: Saints-Trojans 22-6 (8-0)

10.09.2012 klo 16:19

Ottelu lähti käyntiin Saintsin hyökkäyksellä. Saints eteni vahvasti, mutta lukuisat kiinnipito- ja paitsiorangaistukset toivat vastaavasti palloa taaksepäin. Lopulta kuitenkin nopea keskushyökkääjä Samu Paavolainen pääsi karkaamaan kiertopelissä maaliin saakka ja lisäpisteen onnistuessa Tuukka Lehtosen toimesta oli isäntien 8-0 johtoasema tosiasia. Trojansin hyökkäys lähti myös hyvin liikkeelle, mutta Saintsin puolustus pelasi hyvin ja Trojansin ensimmäinen hyökkäys tyrehtyi lopulta tamperelaisten red zonelle. Saintsin hyökkäys marssi takaisin kentälle, mutta seuraavalla draivilla Trojansin tukimies Kalle Kilickesenin syötönkatko toi pallon takaisin Trojansille. Tulosta ei tullut kuitenkaan vieläkään. Ensimmäinen puoliaika oli pitkälti hakuammuntaa molemmilta joukkueilta. Vielä ennen puoliaikaa Trojans pääsi Saintsin red zonelle pommittamaan tasoitusta, mutta Saintsin takakenttä piti tonttinsa pelisekuntien kuluessa ensimmäisen puoliajan loppuun.

Toinen puoliaika alkoi Trojansilta kovassa come back- hengessä ja samaan aikaan Saints oli päättänyt hakea selvää irtiottoa ja ottelun ratkaisu tapahtuikin toisen puoliajan keskivaiheilla. Trojansin hyökkäys kulki jälleen hyvin omasta päädystä vastustajan red zonelle, mutta sitten alkoi turkulaisittain tuhoisa tapahtumasarja. Saints onnistui nappaamaan syötönkatkon lähellä omaa maalialuettaan ja pääsi palauttamaan sitä aina Trojansin red zonelle saakka. Taklaustilanteessa pallo irtosi kuitenkin vapaaseen jakeluun rähmäyksenä, jonka sai peitettyä Trojansin Oskari Myllykoski. Tilanne oli siis pelastettu ja ensimmäisellä yrityksellä Trojansin Mai Tri Thach juoksi kahdeksan jaardia. Toinen ja kaksi mentävää- tilanteessa tapahtui kuitenkin kohtalokas rähmäys, joka saatiin peitettyä omille, mutta kolmas yritys ja yli kymmenen jaardia uusiin syvällä omalla alueella oli tosiasia. Heittopeliä lähdettiin hakemaan, mutta Trojansin laitahyökkääjät eivät päässeet auki, joten pelinrakentaja Mika Riihimäki piti pallon viisaasti itsellään. Noidankehä oli valmis, kun tilanteessa haettu lentopotku epäonnistui ja Saints pääsi loistavasta kenttäasemasta taistelemaan pallon parilla juoksupelillä maaliin taas Samu Paavolaisen toimesta. Lisäpisteyritys epäonnistui tällä kertaa ja tilanne oli 14-0.

Trojans ei heittänyt pyyhettä kehään vaan ensin Mai Tri Thach pääsi juoksemaan palloa parikymmentä jaardia Saintsin puoliskolle kenttää, josta kahteen suuntaan pelannut ottelun ehdoton sankarihahmo Oskari Myllykoski juoksi pallon aina maaliin saakka. Lisäpisteen epäonnistuessa oli kavennus 14-6 ja Trojansilla kova henki päällä. Saints vastasi haasteeseen ja pääsi vyöryttämään pallon hyökkäysvuorollaan maaliin saakka taas Samu Paavolaisen kantamana ja lisäpisteen vielä onnistuessa Tuukka Lehtosen toimesta oli tilanne jo 22-6. Peliaikaa oli vielä yhdeksän minuuttia jäljellä, mutta Saintsin puolustus piti omalla puoliskollaan troijalaiset poissa maalialueelta. Puolustus yritti pitää Trojansin mukana pelissä muun muassa takapuolustaja Mikael Reposen ottamalla syötönkatkolla. Trojans sai ottelun viimeisen hyökkäysvuoron kun kellossa oli alle kaksi minuuttia peliaikaa ja vaikka tässä kohtaa oli selvää että tasoitusmahdollisuudet olivat suoranaisen ihmeen varassa, lähti hyökkäys kaunistamaan tulostaulun numeroita. Vastaavasti Saints halusi pitää turkulaiset kaukana maalistaan. Molemmat joukkueet kannustivatkin omiaan pitäen ottelun tiivistunnelmaisena loppuun saakka. Trojansin hyökkäys pysähtyi lopulta kymmenen jaardin päähän maalista pelisekuntien kuluessa loppuun ja tulostaulun lukemat oli hyväksyttävä.

Alkuasetelmista Trojans lähti otteluun haastajana ja Saints oli tällä kertaa vahvempi joukkue. Trojans pelasi kuitenkin tahdolla ja asenteella todella hyvän ottelun. Kokonaisuutena Trojansin hyökkäys pelasi hyvin Saintsin kovaa puolustusta vastaan. Suoranaisia kolme ja ulos- vuoroja ei juurikaan nähty vaan ketjut liikkuivat sekä juosten että heittäen. Pelinrakentaja Mika Riihimäki pelasi kontrolloidusti jatkuvan paineen alla, eikä lähtenyt yhden syötönkatkon lisäksi yliyrittämään tai pakottamaan heittoja. Keskushyökkääjä Mai Tri Thach ei päässyt samanlaiseen ralliin kuin aiemmissa otteluissa, mutta juoksi useita hyviä siivuja tärkeissä paikoissa. Trojansin viimeistely red zonella jäi kuitenkin puuttumaan. Varsinkin Saintsin tukimiehet pelasivat todella hyvän ottelun. Trojansin puolustus pelasi kokonaisuutena hyvin, eikä olisi realistista odottaakaan että Saintsin tasoista joukkuetta vastaan oma pääty pysyisi kokonaan puhtaana. Trojansin Simo Åkerberg pelasi jälleen todella hyvän ottelun puolustuksen linjassa ja tukimies/keskushyökkääjä Janne Paavilainen pelasi yhden kesän parhaista otteluistaan. Paavilainen, Oskari Myllykoski, Kalle Kilickesen ja Olli Jokela saivat kantaa isoimman vastuun Trojansin puolustuksesta tukimiesten paikalla. Hävitty finaali ei voi koskaan jättää hyvää makua suuhun, mutta sen ei toisaalta voi myöskään antaa viedä arvoa kaikilta niiltä onnistumisilta ja mahtavasta kesästä joka tämän joukkueen kanssa on vietetty. Pelaajat nollasivat itse tilanteen lähes välittömästi toteamalla että kaikki jätettiin kentälle. Paremmin ei voisi asiaa muotoilla. Tampere Saints on tehnyt mahtavaa juniorityötä omiensa kanssa Marko Husun johdolla. Kiitokset Saintsille hyvästä ottelusta ja onnittelut hienosta voitosta. Onnea myös Saintsin edustusjoukkueelle Rautamaljaan.

Jutun yhteydessä olevan kuvan on ottanut ja oikeudet omistaa Esko Taulo

Otto Junttila