37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roostersille B-nuorten mestaruus, Trojansille hopeaa.

15.09.2012 klo 22:39

Helsinki Roosters kohotteli lauantaina pelatun U19-vuotiaiden SM-sarjan loppuottelun päätteeksi mestaruuden merkkiä, kultaista kypärää voitettuaan Turussa kotijoukkue Trojansin tasaisessa kamppailussa 15-0 (3-0). Ottelun avainpelaaja oli helsinkiläisten pelinrakentaja Kimi Linnainmaa, joka viimeisteli joukkueelleen kaksi maalia.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, eikä pisteillä mässäilty. Roosters sai ajoittain aikaiseksi pitkiäkin hyökkäysvuoroja, mutta Trojansin puolustus, joka runkosarjassa päästi vähiten pisteitä, piti punapaidat poissa tulostaululta aina toisen neljänneksen viimeisille minuuteille asti. Silloin Roostersin potkaisija Onni Juvonen onnistui potkaisemaan pallon haarukkaan kenttämaalin arvoisesti.

Roostersin pelätty heittosirkus oli nimensä veroinen ja pelinrakentaja Kimi Linnainmaa johti sitä tirehtöörin elkein. Ensimmäisellä puoliskolla Trojans pystyi kuitenkin hillitsemään sitä juuri oikeilla hetkillä. Erinomaisesti pelannut takamies Eetu Koho nappasi syötönkatkon ensimmäisellä ja Mikael Reponen toisella neljänneksellä.

Turkulaisten tasapainoiseksi kehuttu hyökkäys yskähteli ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Runkosarjassa dominoinut öljylanteinen keskushyökkääjä Mikael Koho ei tällä kertaa päässyt murtautumaan isokokoisten, mutta vikkelien helsinkiläispuolustajien lomasta vapaille vesille, mikä pakotti Trojansin turvautumaan entistä useammin heittopeleihin. Pelinrakentaja Teemu Thorström löysikin pari kertaa komealla pitkällä heitolla Trojansin vaahteraliigajoukkueessakin edukseen esiintyneen Juuso Mäkisen, mutta harmillisesti muilla laitahyökkääjillä ei lauantaina ollut paras päivänsä. Liekö kyse ollut hermoilusta vai mistä, mutta pallot putoilivat luvattoman monta kertaa heti kiinnioton jälkeen, kun keskittyminen oli jo etenemisessä pallon kunnollisen kiinnioton sijaan.

Peli jatkui 0-3 lukemissa pitkälle kolmannen neljänneksen lopulle asti, jolloin Roostersin pelinrakentaja Kimi Linnainmaa murtautui vastustamattomasti Trojansin maalilinjan yli ja vei vieraat 9-0 johtoon. Lisäpistepotku ei osunut haarukkaan. Trojans yritti maalin jälkeen sinnikkäästi kavennusta siinä kuitenkaan onnistumatta.

roosters b 2012Roosters juhli mestaruuttaan hämärtyvässä syysillassa Turun Urheilupuiston yläkentällä.

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun ottelua oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia. Kimi Linnainmaa oli jälleen asialla. Kun Trojans onnistui blokkaamaan lisäpistepotkun, loistivat upeasti iltavalaistun Turun Urheilupuiston yläkentän valotaululla lukemat 0-15. Trojans sai ottelun lopussa vielä aikaiseksi hyvän draivin, mutta useat perättäiset rangaistukset veivät yritykseltä terän ja lopulta Roosters kulutti viisaasti kellon loppuun ja aloitti mestaruuden juhlinnan.

Trojansin parhaimmistoa ottelussa olivat Osku Myllykoski ja Tino Vainio, Roostersista taas palkittiin Jere Lahti sekä odotetusti Kimi Linnainmaa, joka oli myös koko ottelun MVP. Maininnan ansaitsee myös Eetu Koho, joka otti syötönkatkon ja poimi Roostersin rähmäämän pallon Trojansin haltuun.

Vaikka kausi Trojansin isompien juniorien osalta päättyikin kahteen hävittyyn loppuotteluun oli sekä C- että B-nuorten panos Trojansin juhlavuotena esimerkillinen. Molemmat joukkueet voittivat omat runkosarjansa tappioitta ja kauden ainoat takaiskut tulivat finaaliotteluissa. Onnittelut hopeamitaleista ovat siis paikallaan ja vaikka pelaajilla pettymys onkin nyt päällimmäinen tunne, kirkastuu hopeankin arvo ajan mittaan. On syytä muistaa, että molemmissa sarjoissa oli vain yksi parempi joukkue ja paljon niitä, jotka eivät pääse juhlimaan minkäänlaista mitalia. B- ja C-nuoret sekä valmennuksesta vastanneet Otto Junttila, Ville Nevalainen ja koko valmennustiimi ansaitsevat ison kiitoksen Trojansin juhlavuoden pelastamisesta täydelliseltä mahalaskulta.

Kari Toivonen