37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies hakee vääntövoimaa painimolskilta

12.11.2012 klo 13:25

Trojansin naisten joukkue valmistautuu jo seuraavaan kauteen. Kaksinkamppailuvoimaa haetaan muun muassa painitreeneillä, joita troijattarille vetää vapaaottelija ja lukkopainin vuosien 2008 ja 2011 ADCC:n Euroopan mestari Timo-Juhani Hirvikangas.

Finnfighters' Gymin kamppailusali kaikuu ähinästä, naurusta ja riemunkiljahduksista, kun Trojans Ladies treenaa lukkopainia. Ohjaaja Timo-Juhani Hirvikangas katselee tyttöjen vääntämistä haukankatseellaan ja antaa välillä ohjeita toistensa ympärille kietoutuneille taistelupareille. Tämä, jos mikä, on kokonaisvaltaista harjoittelua. "Törkeän hyvää treeniä. Viime treenien jälkeenkin koko kroppa tärisi", kuvaili pelinrakentaja Piritta Vaattovaara, jonka urheilutaustaan kuuluu jenkkifutiksen lisäksi ura pikajuoksijana. "Tämän jälkeen ei luulisi olevan ongelmia mennä toisen iholle" myhäili Piritta.


Painia2Näille mimmeille ei kannata ryppyillä, ellei halua tehdä tuttavuutta lattian kanssa.

Myös hiljattain lajin pariin tulleille painitreeni on on ollut mieluisa ja mielenkiintoinen kokemus. Aikaisemmin pesäpalloa pelannut Lotta Inkinen aloitti jenkkifutiksen parissa tänä syksynä. "Tuli hiki ja väsy ja oli hauskaa" kiteytti Lotta ja arveli, että eniten hyötyä painista on siihen, että jatkossa treeneissä uskaltaa paremmin ottaa kontaktia. "Luulen, että tässä kehittyy jefussa tarvittava ketteryys, ja kun käytetään kokonaisvaltaisesti koko kroppaa, niin samalla vahvistuvat sellaisetkin lihakset, joita ei muuten tulisi harjoitettua" Lotta analysoi.


Painia3Timo-Juhani Hirvikangas selostaa "katkarapuliikkeen" motoriikkaa tarkkaavaiselle kuulijakunnalle.

Linjapelaaja Miia Virtanen on käynyt kaikissa neljässä painitreenissä ja kuvailee napakasti kokemuksiaan sanaparilla "hiton hauskaa". Miia uskoo painitreenin sopivan erinomaisesti jenkkifutiksen harjoittelumuodoksi ja varsinkin linjapelaamista silmällä pitäen. "Tämä on juuri sellaista vääntämistä kuin linjassakin ja tietysti oikeaa koko vartalon treeniä".

Kari Toivonen