37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pelaajahaastattelussa Jaakko Tirkkonen

14.01.2013 klo 10:50

Kuinka kauan olet nyt pelannut jenkkifutista?

- Tuleva kausi 2013 on minulle kahdeksas vuosi jenkkifutiksen parissa. Aloitin siis lajin 11-vuotiaana.

Mikä sai sinut alkujaan kiinnostumaan amerikkalaisesta jalkapallosta?
- Tutustuin 9-vuotiaana B-junioreiden nykyiseen pelinrakentajaan Teemu Thorströmiin. Tuolloin Teemu harrasti jo jenkkifutista. Hän sai minut kiinnostumaan lajista oikeastaan pyytämättäkään. Olin heti valmis kokeilemaan kiinnostavaa lajia, joka nykyään merkitsee minulle paljon.

Nyt, kun itse pelaat, onko jokin asia osoittautunut aivan toisenlaiseksi kuin olit kuvitellut?

- Siitä on tosiaan jo aika kauan kun lajin aloitin, joten en osaa oikein sanoa mitä lajista 11-vuotiaana mietin.

Mikä olisi se asia, jolla houkuttelisit kaverisi mukaan pelaamaan?

- Jenkkifutiksessa otetaan miehestä mittaa treeneissä ja peleissä monilla eri osa-alueilla. Mikäli kova vauhti ja kontakti kiinnostaa niin treeneihin vaan ja oppimaan!

Olet vielä juniori-ikäinen, mutta olet pelannut jo kahtena kautena myös edustusjoukkueessa. Millainen hyppäys oli siirtyä pelaamaan aikuisten sarjassa, jossa vastassa on mm. jenkkipelaajia?
-Olihan se aika erilaista. Peli oli mm. paljon nopeampaa ja fyysisempää. Jenkkipelaajia on myös eri tasoisia, joten joidenkin perässä pysyi paremmin ja joidenkin kanssa taas huonommin. Peli tempoon pääsi paremmin mukaan kauden edetessä. Jenkki tai ei.

Miltä tuleva kausi sinun kannaltasi näyttää?
-Ihan hyvältä luulisin. Treenattu on kovaa ja tahti jatkuu kauden loppuun asti. Odotan itseltäni jo aika paljon 1.div. joukkueessa. Kun on vaahteraliigaakin tullut jo pelattua. Pelaan mitä luultavimmin minulle tuttua puolustuksen takakenttää. Junioreissa saatan pelata myös hyökkäyksessä muutamia downeja.

Oletko asettanut itsellesi tavoitteita pelaajana?
- Olla joka vuosi hyödyllisempi siinä joukkueessa, jonka paidan puen päälle. Myönnettäköön, että muualla Euroopassa ja mahdollisesti yliopistosarjassa jenkeissä pelaaminen kiinnostaa.

Mikä on tähänastisen urasi kohokohta?
-Jaa-a,mitäköhän tähän nyt pitäisi keulia. 2012 B-jun. runkosarja pelissä Porvoo Butchersia vastaan olin tauotta kentällä huolimatta siitä oliko hyökkäys puolustus tai erikoisjoukkue kentällä. Otin 2 syötönkatkoa ja pelasin mielestäni kohtuullisesti hyökkäyksen linjassa joka oli minulle täysin vieras pelipaikka. Voitimme pelin ja kaikki meni omalta osin putkeen.

Onko sinulla jotain pelaajaa, kotimaista tai ulkomaista, jota pidät esikuvanasi tai jonka tekemisiä seuraat erityisen tarkasti?

- Ulkomaalaisia pelaajia on moniakin. Sanotaan nyt vaikka Adrian Peterson ja Ed Reed. Kotimaisista pelaajista minulla ei ole mitään varsinaista esikuvaa. Jos joku pitäisi mainita niin Roostersin nuori keskushyökkäjä Henri Jussila on viihdyttävää katseltavaa. Niin kauan kun ei pelaa Jussilaa vastaan.

Kari Toivonen