37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Ladies otti taas yhteen D-nuorten kanssa.

30.01.2013 klo 12:57

Erkki Toivolan, Joonas Anderssonin ja Tuomas Valtosen luotsaamat D-nuoret saivat Impivaaran jalkapallohallin kumirouhenurmella vastaansa Miko Ylikosken, Ilya Redinin ja Ville-Valtteri Suojasen valmentaman Trojansin naisten joukkueen.

Viime vuonna vaahtosammuttimen kokoisista junnuista on vuoden aikana kasvanut melkoisia jättiläisiä ja aluksi pojat herättivät naisissa hiukan pelonsekaista kunnioitusta. Poikien pelikin oli vauhdikkaampaa ja fyysisempää kuin naisten, joten troijattaret saivat tiukan haasteen vastattavakseen.

Moni hyökkäysyritys päättyi käsienlevittelyyn ja tiukkoihin korjauksiin valmennukselta, mutta kaikkiaan pelejä harjoiteltiin hyvässä hengessä välillä aina naureskellen.

Alkushokista selvittyään tytöt laittoivat kampoihin parhaansa mukaan, ja kun huomattiin, että kaatuu se isompikin kun tarpeeksi vääntää, niin pari terriereinä kimpussa roikkuvaan naista sai jo aikaan varman taklauksen. Kentällä nähtiin myös syötönkatkoja ja puhtaita pallonkantajan taklauksia, mikä lupaa hyvää tulevalle kaudelle.

Naisten pelaaminen oli toki vielä hieman haparoivaa ja varovaista, mutta positiivisena asiana voidaan todeta, että kun uusia pelaajia on nyt paljon, tytöt pääsevät pelaamaan omissa treeneissäkin täysipainoisesti. Vaikka viime kaudella tutuksi tullut lähin puolustajakaveri on nyt jokaisella vaihtunut eri naiseksi erilaisella pelirytmillään, on kauden alkuun vielä aikaa, jotta uudet kuviot saadaan hiottua huippuunsa.

Valmentaja Ville-Valtteri Suojasen kekseliäät harjoitukset sekä runsaan osanottajamäärän mahdollistama 1vs1 pelaaminen on tuonut puolustukseen paljon uutta.

Naisten joukkue jatkaa tästä hyvillä mielin viikonloppuna SAJL:n tekniikkaleirille saamaan lisää oppia. Lähitulevaisuudessa siintää myös oma leiri 24.2. Maskussa. D-nuorten seuraava tähtäin on 9.3. Vantaalla pelattava perinteinen Snow Bowl -turnaus, jossa Trojans pääsi viime vuonna semifinaaleihin asti.

Anu Laakso