37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansille amerikkalaisvalmentaja. Stan Bedwell palaa Suomeen!

11.04.2013 klo 17:39

Arkansasista lähtöisin oleva Stan Bedwell on vuoden 2005 jälkeen yliopistosta valmistuttuaan pelannut seitsemässä eri Euroopan maassa. Mielenkiintoista on, että alkujaan hän sai kipinän pelata Euroopassa luettuaan kahden Trojansin jenkkipelinrakentajan, Clint Pattersonin ja Brett Dietzin blogikirjoituksia Suomessa pelaamisestaan.

-Luin molempien kirjoitukset alusta loppuun kuin olisin lukenut hyvää kirjaa. Ihastuin kaikkeen kerrottuun ja tein päätöksen lähteä Eurooppaan.

Stan olisi halunnut tulla Turkuun jo silloin, mutta Suomessa hänen joukkueitaan olivat Pori Bears ja Kouvola Indians. Suomen lisäksi Bedwell on pelannut ja valmentanut Tanskassa Hvidovre Starsissa, Espanjassa Valencia Firebatsissa, Sveitsissä Basel Gladiatorsissa, Italiassa Lazio Marinesissa, Puolassa Wroclaw Giantsissa ja viimeksi Serbiassa Kragujevac Wild Boarsissa.

Alkanut kausi on siis Bedwellille Euroopassa kahdeksas ja tämänhetkinen voittoprosentti on 82 % ja saldo 61–14, joista päävalmentajana 26–4. Mestaruuksia on vyöllä kaksi ja lisäksi hän on johdattanut joukkueensa EFAF Cupin finaaliin.

Muutaman Serbian vuoden jälkeen veri on vetänyt Stania takaisin Suomeen. Trojans kävi Bedwellin kanssa neuvotteluja pitkin talvea, mutta koska sopimus Wild Boarsin kanssa on voimassa kauden loppuun, odoteltiin Stania Turkuun vasta kesällä Keski-Euroopan kauden päätyttyä.

Sattuma puuttui kuitenkin peliin ja Bedwell loukkaantui Boarsin ja Belgrave Vukovin välisessä ottelussa sen verran vakavasti, että joukkue päätti hankkia uuden amerikkalaisen pelinrakentajan Bedwellin tilalle. Näin Bedwellin sopimus purkautui ja hän vapautui Trojansin käyttöön jo nyt.

Pelaajat ottivat Bedwellin saapumisen Turkuun hyvissä ajoin ennen kauden alkua innostuneina ja treeneihin on jo nyt tullut aivan uutta sykettä. Trojansin tavoitteena onkin tehdä visiitistä I divisioonaan mahdollisimman lyhyt.

-En aio tulla Suomeen lomailemaan, vaan näen tämän pitkän aikavälin projektina. Aion tehdä väsymättömästi töitä sen eteen, että Trojans palaa suomalaisen jenkkifutiksen huipulle, jossa se oli lukiessani Clintin ja Brettin blogeja.

Photo: ©Touchdown Europe/Jean-Francois Nicollet

Kari Toivonen