37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Bedwell haluaa rakentaa Trojansin tulevaisuuden kestävälle pohjalle

20.04.2013 klo 14:34

Uusi päävalmentaja Stan Bedwell kertoo avoimesti ja tunteikkaasti tavoitteistaan Trojansin edustusjoukkueen ohjaimissa niin henkilökohtaisella kuin pelilliselläkin tasolla sekä analysoi tulevan kauden vastustajia.

Henkilökohtaisesti tärkein tavoitteeni on, että Trojansista tulee kiinteä joukkue, joukkue isoilla kirjaimilla ja oikeastaan vielä enemmänkin – toinen perhe. Perheessä kaikki tuntevat toisensa ja haluavat myös viettää aikaa toistensa seurassa. Tähän tavoitteeseen pääseminen lisää automaattisesti myös pelaajien harjoittelumotivaatiota, koska silloin treeneihin tullaan viettämään aikaa ystävien seurassa.

Mitä enemmän pelaajia käy treeneissä, sitä laadukkaampia harjoitukset ovat. Jatkuva kehittyminen treeneissä taas johtaa siihen, että joukkue on ottelupäivänä valmiimpi pelaamaan. Ja edelleen, kun vieressä oleva kaveri ei ole pelkkä numero, vaan hänestä välitetään myös henkilökohtaisella tasolla, jokainen panee kaikkensa likoon joukkuetoverinsa puolesta. Joukkueemme motto tällä kaudella onkin: Focus! Fast! Fight! Finish! Family!

Keskittyminen tarkoittaa, että jokainen tietää, mitä kuuluu tehdä ja on valmis toteuttamaan sovittua pelisuunnitelmaa. Kun olet varma itsestäsi, sinun ei tarvitse miettiä ja pystyt pelaamaan nopeasti. Teemme töitä, jotta voimme dominoida vastustajaamme ja taistelemme joka downilla. Pelaamme aina loppuun asti; pelaamme jokaisen pelitilanteen vihellykseen saakka, treenaamme kunnes on kotiinlähdön aika ja lopetamme taistelemisen otteluissa vasta, kun seisomme voittajina keskellä kenttää. Kaiken tämän teemme perheenä, koska loppujen lopuksi se on kaikkein tärkeintä.

Jos onnistumme näissä asioissa, voitot ja mestaruudet seuraavat sen myötä. Vuoden 2013 Turku Trojans palauttaa perinteensä kunniaan samalla, kun se kirjoittaa oman historiansa.

Uusi Trojans säilyttää, värvää, kehittää ja rakentaa.

Nykyisten edustus- ja juniorijoukkueiden pelaajien pitäminen seurassa on ykkösprioriteetti. Pelaajien täytyy tuntea, että he saavat hyötyä harjoituksista ja joka kerta pukiessaan kypärän päähänsä tuntevat tulevansa hiukan paremmiksi. Kun ympärillä olevat kaverit ovat perhettäsi, kehityt pelaajana ja voitat otteluita, sinulla ei ole mitään syytä mennä muualle.

Trojansin tavoitteena on värvätä uusia pelaajia kaikkiin joukkueisiin. Haluan kutsua takaisin myös kaikki entiset Trojansin pelaajat, jotka ovat aikanaan lähteneet muualle kuka mistäkin syystä. Muille lahjakkaille pelaajille ympäri maata haluan kertoa, mitä Trojansilla on heille tarjottavanaan. Teen vierailuja kouluissa, yliopistoissa ja kuntosaleilla, ja tavoitteenani on kaksinkertaistaa junioripelaajiemme määrä vuoteen 2014 mennessä.

Suunnitelmissani on koota yli 50 pelaajan ydinryhmä, joiden varaan voimme rakentaa edustusjoukkueemme. En pidä tätä lainkaan epärealistisena tavoitteena, se vaatii ainoastaan oikeanlaisia päätöksiä sekä tietysti paljon kovaa työtä.

- Minua ei pelota liata käsiäni työnteossa. Tulemme rakentamaan Trojansista houkuttelevan seuran lahjakkaille ja lupaaville pelaajille!

Tulemme kehittämään pelaajiamme niin henkisellä, fyysisellä kuin pelilliselläkin tasolla, ja kehitämme myös valmentajiamme. Uskon vakaasti, että ihminen ei koskaan pysy samana, vaan me muutumme koko ajan – joko paremmiksi tai huonommiksi. Meidän pitää huolehtia siitä, että jokainen pelaaja käyttää riittävästi aikaa sekä oman että joukkueensa menestymisen varmistamiseen.

Jos pystymme tekemään näitä asioita, meillä on pian käsissämme todella laadukas organisaatio. Trojans on ollut sellainen ennenkin ja se pystyy olemaan sitä uudelleen. Meidän haasteemme on saada se toteutumaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Luottavaisena kohti alkavaa kautta

Olen ollut täällä vasta runsaan viikon, mutta olen pannut merkille jo paljon positiivisia asioita. Edustusjoukkue on hyvä sekoitus kokeneita, nuoria ja uusia, muualta tulleita pelaajia. Harjoitteluaktiivisuus on ollut parasta vuosiin ja pelaajat ovat erittäin motivoituneita saamaan kauden käyntiin. Juuri tällä hetkellä kertaamme nopeassa tahdissa perusasioita, minkä jälkeen siirrymme edistyneempiin tekniikoihin.

Valmenna pelaajiamme samalla tavalla kuin yliopistojoukkuettanikin. En aio yksinkertaistaa asioita ja sanoa, että tämä on liian vaikeaa tai ette opi pelaamaan näin. Jos tekisin niin, minulla ei olisi mitään asiaa olla valmentaja. Minun tehtäväni on istuttaa jokaiseen pelaajaan voittamisen asenne ja saada heidät uskomaan, että he pystyvät tekemään kaiken, minkä heiltä pyydän. Olen tyytyväinen rosterissamme oleviin pelaajiin, enkä epäile hetkeäkään, ettemmekö pystyisi voittamaan tällä kokoonpanolla.

Vieläkin innostavampaa on se lahjakkuuden määrä, joka löytyy juniorijoukkueistamme. Juniorivalmentajamme ovat tehneet upeaa työtä näiden nuorten kehittämisessä. Pelaajissa on kokoa, urheilullisuutta ja intoa. Meidän tulee jatkaa heidän kehittämistään ja pitää heistä hyvää huolta, sillä he ovat Trojansin tulevaisuus.

Katsaus tulevaan kauteen

Uskon, että pystymme pelaamaan menestyksekkäästi kaikkia sarjan joukkueita vastaan. Otamme käyttöön kokonaan uuden pelisysteemin niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissakin. Juuri tällä hetkellä pelaajat yrittävät vielä kuumeisesti sisäistää, mitä olemme tekemässä, mutta kunhan he omaksuvat systeemin, asiat loksahtavat paikoilleen. Odotan tämän vuoden sarjalta tasaisuutta ja kilpailullisuutta. Jokainen peli tulee olemaan rankka, mutta uskon ja luotan, että joukkueeni suoriutuu niistä voittajana.

Seuraavassa päävamentaja Bedwellin mietteitä tulevista vastustajista.

OULU NORTHERN LIGHTS - Luonnollisesti suoraan Vaahteraliigasta tulevalla Northern Lightsilla on paljon lahjakkaita pelaajia. Toby Henry on kokenut pelinrakentaja, jolla on takanaan aikaisempaa menestystä Euroopassa ja Antonio Harris näytti kykynsä viime kaudella Roostersissa. Tiedän, että Oulu on nälkäinen ja haluaa päästä takaisin korkeimmalle sarjatasolle mahdollisimman nopeasti ja paperilla he saattavat olla suurin nousijasuosikki.

NOKIA GHOSTHUNTERS - Valmentaja Sami Telenius on hyvä ystäväni ja hän on tehnyt upeaa työtä Nokialla. Joukkue on kehittynyt joka kaudella, eikä ole mitään syytä epäillä, etteivätkö he tekisi niin myös tänä vuonna. Lari Siitonen on ollut luotettava pelinrakentaja tässä sarjassa jo vuosia ja Jarrod Williamsin värvääminen tekee heistä entistä vahvempia.

HYVINKÄÄ FALCONS - Hyvinkään Janne Halla-Aho on hänkin hyvä ystäväni, ja arvostan häntä suuresti. Falcons vaikuttaa motivoituneelta, nuorelta joukkueelta, jolla on kunnianhimoa. He ovat itse asiassa ainoa I divisioonassa pelaava joukkue, joka on viime kaudella voittanut mestaruuden (II divisioonassa), joten he tietävät mitä siihen vaaditaan. Oscar Vazquez-Dyer vaikuttaa kovalta pelaajalta ainakin videoiden perusteella.

TAMPERE SAINTS - Saints on minulle tuttu joukkue. Ensimmäisenä Suomen vuotenani Pori Bearsissa (2007) he voittivat meidät Spaghettimaljaottelussa yhdellä pisteellä ja nousivat Vaahteraliigaan. Tiedän, että sen jälkeen joukkueessa on tehty iso sukupolvenvaihdos, mutta uskon, että he rakentavat joukkuetta oikealla tavalla luottamalla omiin nuoriin ja lahjakkaisiin pelaajiin. Ulkomaisen pelinrakentajansa avulla uskon heillä olevan mahdollisuudet yllättää monet tällä kaudella.

SIPOO BULLDOGS - Bulldogsien kausi 2012 oli rankka ja he menettivät kaksi parasta hyökkäyspään pelaajaansa pelinrakentaja Reed Gottulan ja monipuolisen Ville Roiton. En tunne kovin hyvin heidän tämän kauden kokoonpanoaan, mutta vuoden kokemus I divisioonassa on varmasti kehittänyt joukkuetta joka suhteessa.

Kari Toivonen