37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Sunnuntaina se alkaa: Trojans–Ghosthunters klo 19.00

23.05.2013 klo 11:34

Turku Trojans aloittaa kautensa sunnuntaina Turun Urheiupuiston yläkentällä kohtaamalla Nokia Ghosthuntersin, joka otti divarikauteen varaslähdön viime viikonloppuna Northern Lightsia vastaan Oulussa. Niukan tappion Oululle kärsinyt Ghosthunters saapuu Turkuun varmasti ylimääräisellä latauksella varustettuna, joten Trojansin pitää olla hereillä heti aloituspotkusta lähtien.

Trojansille I divisioonassa pelaaminen on täysin uutta ja vastustajista kaikki Northern Lightsia lukuun ottamatta uusia tuttavuuksia. Toisaalta tuntematon on Trojanskin vastustajilleen. Turkulaisjoukkue on nimittäin uudistunut monella tavalla, vaikka monia tuttujakin nimiä rosterissa vilisee. Uusi päävalmentaja Stan Bedwell toi mukanaan uuden pelikirjan, joten vanhojen videoiden vahtaamisestakaan ei välttämättä ole hyötyä.

Trojansin päätös hakea vauhtia I divisioonasta jakoi rajusti mielipiteitä syyssateiden aikaan, mutta kuluva kevät on osoittanut, että päätös oli oikea. Harjoittelumotivaatio on kokenut valtavan renessanssin ja odotukset joukkueessa ovat korkealla. Kuitenkin vasta tosipelit kertovat, miten pitkästä projektista Trojansin nostamisessa suomalaisen jenkkifutiksen kärkikahinoihin oikein on kyse.

Ghosthunters sijoittui viime vuonna I divisioonan runkosarjassa kolmanneksi ja hävisi niukasti välierissä lopulta Spagettimaljan vieneelle Helsinki 69’ersille. Nokialaiset tekivät silloin huiman parannuksen edellisestä vuodesta ja nyt on seuraavan askeleen vuoro. Tärkeä osa palapelissä on valmennukseen tullut Rami Lilja, joka teki upeaa työtä Vantaan TAFTin parissa.

Avausottelussaan Northern Lightsia vastaan Ghosthuntersin hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja jaardeja kertyi tasaisesti niin juoksu- kuin heittopeleilläkin, kaikkiaan 283. Juoksujaardeista leijonanosan keräsi amerikkalaisvahvistus Jarrod Williams, jonka etenemiskeskiarvo oli melkein 10 jaardia per kanto. Williamsin pysäyttäminen onkin Trojansille ottelun keskeisiä teemoja. Tukimiesosasto on Ilja Redinin lähdön jälkeen ohentunut merkittävästi, joten paljon lepää Ilkka Koirasen harteilla.

Pelinrakentaja Lari Siitonen linkosi palloa avausottelussa varsin ahkerasti troposfääriin ja onnistumisprosenttikin oli yli 60. Siitosen heittojen pääasiallinen kohde oli Henri Holopainen, jolle pallo toimitettiin onnistuneesti 14 kertaa. Tämä akseli on Trojansinkin syytä panna merkille vaikka turkulaisten takakentällä onkin kosolti nimekkäitä pelimiehiä Seikko Vennelästä ja Ville-Valtteri Suojasesta lähtien.

Avausottelussa oululaiset onnistuivat varsin hyvin löytämään aukkoja Ghosthuntersin takakentältä ja joukkue etenikin suurimman osan jaardeistaan heittopeleillä. Juoksupelit nokialaiset saivat pidettyä kurissa varsin hyvin, mutta yhden ottelun perusteella on vaikea vetää vielä johtopäätöksiä sen paremmin puolustuksen vahvuuksista kuin heikkouksistakaan.

Ghosthuntersilla puolustuksen ahkerimmat taklaajat olivat takamiehet Veijo Aarresuo ja Nicholas Madsen, joista jälkimmäinen on takavuosina pelannut Turussa. Ottelussa nähdäänkin mielenkiintoinen veljesten kohtaaminen, sillä Trojansissa laitahyökkääjänä pelaa Nicholaksen veli Kim Madsen.

Trojans on saanut kasaan varsin komean rosterin, eikä lähteneiden tai lopettaneiden lista lopulta ollut kovin pitkä. vastaavasti takaisin on tullut monta kovaa konkaria ja iso liuta tulevaisuuden lupauksia mm. alueen korkeakoulujoukkueista. Ottelussa kannattaa ehdottomasti seurata aimemmin mainittujen pelaajien lisäksi paluun tehnyttä laitahyökkääjä Ville Venettä sekä tietysti juoksukone Miko Ylikoskea. Trojansin kotimainen pelinrakentaja Joonas Andersson on päässyt nauttimaan Stan Bedwellin valmennuksesta ja on kovassa iskussa hänkin.

Turku Trojans–Nokia Ghosthunters Turun Urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 26.5.2013 kello 19.00 alkaen.

Kari Toivonen