37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C- juniorit (U17) voittoon Vantaa TAFTista 20-24 (14-16)

26.05.2013 klo 14:30

Vantaalla pelattiin aurinkoisessa säässä U17 SM-sarjan toinen kierros, jossa Trojans otti yhteen TAFTin kanssa. Useana vuotena peräkkäin ovat kohtaamiset näiden joukkueiden välillä olleet hyvin tasaisia ja niin myös tällä kertaa. Jos Roosters pyrki ensimmäisellä kierroksella levittämään puolustusta usealla laitahyökkääjällä, oli TAFT valinnut päinvastaisen hyökkäystavan ladatessa lähes kaikki pelaajansa boxiin tavoitteenaan joko runnoa voimalla palloa suoraan eteenpäin tai voittaa puolustus nopeudessa kiertopeleissä. Ajoittain kolmellakin keskushyökkääjällä pelattu vahva juoksu tuntui olevan joukkueelle sopiva pelityyli.

Ottelu lähti käyntiin Trojans-hyökkäyksellä, joka pääsi etenemään vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta TAFT onnistui lopulta pysäyttämään etenemisen ennen kuin Trojans ehti päästä pisteidentekoalueelle. TAFTin oma hyökkäys lähti vuorostaan etenemään raivokkaasti keskushyökkääjä Luis Rodriques Acaon johdolla. Nopea ja vahva pelaaja onnistui harhauttamaan taklaajat kerta toisensa jälkeen ja juoksi tulostaululle 14-0 heti ensimmäisellä neljänneksellä.

Tässä kohtaa kyllästyi Trojansin yhtä lailla nopea ja loppuun saakka taisteleva keskushyökkääjä Mai Thach katselemaan yksipuolista maalintekoa ja kiskaisi pitkän juoksun omalta kenttäpuoliskolta maaliin saakka sytyttäen koko joukkueen. Trojansin D-junioreista lainattu kova kolmikko Leo Lundberg, Heikki Toivola sekä Jussi Veijula toimittivat kaikki päivän lisäpisteet onnistuneesti sisään Leon antaessa aloitussyötön, Heikin asettaessa pallon potkaistavaksi ja Jussin hoitaessa itse potkun. U17 sarjassa lisäpistepotkusta saa kaksi pistettä ja voidaan sanoa että nämä pisteet toivat lopulta tarvittavan piste-eron vastustajaan tällä kertaa. Myös muut D-junioreista saadut vahvistukset ovat pelanneet kovalla asenteella ja vahvasti ottaen oman paikkansa C- juniorijoukkueessa saumattomasti.

Trojansin kirittyä 14-8 tilanteeseen alkoi Trojans- puolustus pääsemään juoksuunkin kiinni ja sai vastustustajan pakotettua luopumaan pallosta punttaamalla. Shokkiterapia jatkui Trojansin pelinrakentaja Mika Riihimäen löytäessä heti seuraavalla hyökkäysvuorolla TAFTin takakentältä karanneen Heikki Toivolan pitkällä heitolla ja näin puoliaikatulokseksi jäi niukka johto Trojansille 14-16.

Toisella puoliajalla Trojans onnistui kasvattamaan johtoa vielä Thachin juoksumaalilla 14-24, kunnes TAFT kavensi 20-24 lukemiin. Ottelun viimeiset minuutit olivat varsinaista taistelua molemmilta joukkueilta. Trojans-puolustus pysäytti vastustajan omalle puoliskolleen, mutta TAFT ei antanut Trojansin juosta kelloa pois vaan pakotti punttaamaan pallon vielä omalle hyökkäykselleen. Veijulan hyvän puntin jälkeen Trojans-puolustus onnistui pysäyttämään TAFTin etenemisyritykset omalle puoliskolleen ja pelisekuntit kuluivat loppuun varmistaen näin voiton Turkuun. Ottelun tuomarit kiittelivät ottelun jälkeen molempien joukkueiden pelaajia kovasta mutta rehdistä pelaamisesta, eikä tuomarin keltaisia lippuja kentällä juurikaan tarvittu. Lajin parissa on kasvamassa esimerkillisen hienoja nuoria miehiä jotka osaavat pelata kovaa, mutta vastustajaa ja lajia kunnioittavasti.

Trojans sai 2 pistettä sarjataulukkoon voitolla ja nyt alkaa kova harjoitteluviikko Jaguaarien kaatamiseksi. TAFT ja Jaguaarit pelasivat erittäin tasaisen ottelun keskenään eli kova peli on tiedossa myös ensi sunnuntaina Yläkentällä U17 sarjan kolmannen kierroksen ottelussa. U17 sarja on positiivisesti tänäkin vuonna täynnä tasaisia ja kovia otteluita, jotka kehittävät pelaajia parhaiten pakottamalla ylittämään itsensä yhä parempiin suorituksiin.

Otto Junttila