37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans höyhensi haukat

08.06.2013 klo 17:34

Falconsin liito ei riittänyt, kun Trojans kävi hakemassa Hyvinkäältä sarjapisteet vakuuttavalla esityksellä. Puoliaikaan asti ottelu oli vielä maltillisissa lukemissa, mutta lopputulos 0–43 (0–16) kertoo korutonta kieltä siitä, kumpi ottelussa oli parempi.

Trojansin ensimmäiset pisteet syntyivät, kun pelinrakentajana pelannut Stan Bedwell tavoitti oikealta laidalta Juha Yli-Arvelan tarkalla heitollaan. Yli-Arvela karisti puolustajat harteiltaan ja vei pallon maaliin. Lisäpisteitä yritettiin kerralla kahta ja ne hoiti kotiin Bedwell itse.

Falcons ei saanut nauttia pallon hallinnasta pitkään, sillä pelinrakentaja Henri Winterin ja keskushyökkääjän välinen yhteys pätki sen verran, että peliväline unohtui matkalla kentälle yksikseen. Seikko Vennelä oli ensimmäisenä pallon kimpussa ja hyökkäysvuoro vaihtui taas turkulaisille. Pisteitä syntyi tälläkin kertaa, nyt asialla laitahyökkääjän tontilla pelannut Joonas Andersson, joka livahti maalialueelle ottamaan Bedwellin heiton vastaan. Pistetiliä kartutti vielä kahdella lisäpisteellä Henri Routila.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla ei tehty enempää maaleja, mutta Ville-Valtteri Suojanen poimi kaksi syötönkatkoa, joista toisen hän palautti maaliin asti, mutta tilanteessa ollut Trojansin virhe mitätöi maalin. Samasta varsin epäselvästä tilanteesta lensi artistin itsensäkin hämmästykseksi suihkuun Trojansin Ilkka Koiranen. Puoliaikatulos siis 0–16.

Kolmannella neljänneksellä Trojans laittoi uutta vaihdetta pykälään ja tulos alkoi näkyä taululla. Viltsu Suojanen nappasi jo kolmannen syötönkatkonsa ja hetkeä myöhemmin Bedwellin pitkä heitto tavoitti maalialueelta Mikael Kohon Lisäpistepeli pelattiin ja nyt Bedwellin käsi puhui kieltä, jota Ville Vene ymmärsi sujuvasti. Vene poimi kopin ja kipaisi kaksi pistettä taululle.

Sitten tapahtui taas jotain erikoista, josta ainakaan allekirjoittanut ei saanut tarkempaa tietoa, mutta joka tapauksessa taas laitettiin Trojansin pelaaja ulos kentältä. Tällä kertaa oli Tuomas Valtosen vuoro lähteä vetämään pukukoppiin ennenaikaisesti dödöä kainaloon. Asiassa jäi sen verran hampaankoloon, että hetkeä myöhemmin turkulaiset kuittasivat asian Joonas Anderssonin iltapäivän toisella maalilla. Kahden pisteen lisäpisteet jäivät tällä kertaa yhden Aku Ankan Taskukirjan mittaisen matkan päähän Bedwellin tultua taklatuksi lähellä maalilinjaa.

Kolmannella neljänneksellä bnähtiin vielä Suojasen jo neljäs syötönkatko, jonka hän myös palautti pohjiin asti. Tällä kertaa lisäpisteitä päätettiin yrittää potkaisemalla ja Arto Ahtolan kenkä oli oikein kalibroitu ja taululle lisättiin lukemat 0–37. Seikko Vennelän tilille merkittiin päivän toinen rähmäyksen haltuunotto, mutta vielä nähtiin yksi maalikin. Viimeisellä neljänneksellä loppunumeroiksi 0–43 niittasi keskeltä maalialueelle linjan läpi itsensä murjonut Jere Peltonen. Lisäpistepotku blokattiin, mutta se ei paljoa haitannut. Falcons yritti vielä vimmatusti päästä rikkomaan sarakkeestaan nollan, mutta Trojansin puolustus piti loppuun asti pintansa.

Tulossa runsaasti valokuvia ja tarkempaa tilastotietoa.

Kari Toivonen