37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Divarin kärkikamppailu Turussa lauantaina

12.06.2013 klo 14:39

Lauantaina 15.6. Turun Urheilupuiston yläkentällä haetaan ehkä jo asemia loppukesän ratkaisukamppailuja silmällä pitäen. Viime vuonna vielä Vaahteraliigassa pelanneet Oulu Northern Lights ja Turku Trojans ovat nimittäin monien papereissa vahvimpia I divisioonan voittajasuosikkeja Nokia Ghosthuntersin ohella.

Kotijoukkue Trojans on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Ensimmäisessä kamppailussa kaatui Nokia Ghosthunters jatkoajan hyökkäyskilpailussa 22–16, ja viime viikonloppuna turkulaiset katkaisivat Hyvinkää Falconsin parin vuoden mittaisen voittoputken tylysti 43–0. Oululaiset ovat voittaneet Tampere Saintsin selvänumeroisesti 37–7 ja kahdesta kohtaamisesta Ghosthuntersia vastaan on tilillä niukka 25–23 voitto ja yhtä täpärä 18–20 tappio.

Trojans luottaa heittopeliin

Trojansin ensimmäisessä ottelussa tahtipuikkoa heilutti maajoukkuepelinrakentaja Joonas Andersson, joka heitti 282 jaardia ja yhden maalin. Falconsia vastaan taas hyökkäystä orkestroi Stan Bedwell ja jaardeja kertyi lähes tarkalleen sama määrä eli 278. Heittopeleistä Trojans teki maaleistaan viisi.

Pelaa lauantaina sitten kumpi tahansa, on turkulaisten heittohyökkäys osaavissa käsissä ja kohteita heitoille riittää. Kahdessa ottelussa vastaanottoja on merkitty 13 eri kiinniottajalle. Eniten koppeja ovat ottaneet kuitenkin Juha Yli-Arvela, Joonas Andersson, Mikael Koho ja Teemu Thorström.

Kahdessa ensimmäisesä ottelussa Trojans on edennyt juosten vain 148 jaardia, mihin on osittain vaikuttanut kahden kovan keskushyökkääjän Miko Ylikosken ja Mikko Holmbergin loukkaantuminen heti ensimmäisessä ottelussa. Henri Routila, Samuli Alppiranta ja Markus Koski ovat kuitenkin paikanneet tilanteen mallikkaasti. Routila esimerkiksi nuiji Ghosthuntersia vastaan 14 pinnaa.

Trojansin viime vuosina ongelmana ollut linjapelaaminen on sekin kohentunut huomattavasti. Uusia sekä paluun tehneitä entisiä pelaajia on liittynyt joukkueeseen vielä kevään aikana ja kunhan alle saadaan lisää treeniä, tulee linja vahvistumaan entisestään. Puhumattakaan Redskins-linjamies Aki Jonesista, joka tosin on vielä Oulu-ottelun ajan karenssissa.

Trojansin takakenttä oli Falcons-ottelussa liekeissä. Maajoukkuetakamiehet Ville-Valtteri Suojanen ja Seikko Vennelä dominoivat mielin määrin takakenttää ja duo keräsi kolme syötönkatkoa ja kolme rähmätyn pallon haltuunottoa.

Northern Lightsin McKean juoksee ja heittää

Oulu Northern Lightsin hyökkäys on sekin aavistuksen heittopeleihin kallellaan, mutta myös juosten on tulosta syntynyt. Amerikkalaisen pelinrakentajan Zander McKeanin yhteispeli tanskalaisen laitahyökkääjän Dennis Okholmin kanssa on tuottanut kolmessa ottelussa jo 368 jaardia ja Joonas Taina on säestänyt hyvin McKeanin heittojen toisena suosikkikohteena.

Juoksupeleissä pallonkantovastuussa on useimmiten ollut Mika Nissinen, joka tähän mennessä on tikittänyt 270 jaardia oululaisten 360 nettojuoksujaardin kokonaispotista. Myös pelinrakentaja McKean on edennyt kunnioitettavan määrän jaardeja pallo kainalossaan, joten Trojansin puolustuksen on syytä olla valppaana miehen suhteen.

Oululaisten puolustuksessa Antonio Harris on ollut joukkueen ahkerin taklaaja ja Niklas Krogerus on poiminut pari syötönkatkoa nimiinsä.

Ottelun ajankohta on muuttunut ennakkotiedoista Turun Urheilupuistossa samana viikonloppuna käytävien muiden tapahtumien paineessa ja virallinen pelipäivä ja -aika on lauantai 15.6. kello 16.00. Ottelupaikkana perinteinen Turun Urheilupuiston yläkenttä.

Kari Toivonen