37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans jatkaa tappioitta. NL kaatui 24–20.

15.06.2013 klo 21:05

Trojansin kahden ottelun voittoputki sai lauantaina jatkoa, kun se voitti divarin kärkikamppailussa Turun Urheilupuiston yläkentällä Oulu Northern Lightsin viime sekunneille asti jännittävässä ottelussa 24–20 (18–20). Trojansin hahmo oli Mikael Koho, joka teki kaksi maalia, joista toisen syötönkatkosta.Kuvassa Koho lentämässä ratkaisumaalin tekoon.(Klikkaa kuva suuremmaksi!)

Ottelu oli alusta loppuun tasaista kamppailua. Oululaiset siirtyivät johtoon ensimmäisellä neljänneksellä pelinrakentaja Alexander McKeanin viimeisteltyä Northern Lightsin hyökkäysvuoron lyhyellä kolmen jaardin rynnistyksellä maalialueelle. Lisäpistepotkun lasautti varmasti harukkaan potkaisijana toiminut Joonas Taina.

Trojansin kavennus ehti sekin ensimmäisen neljänneksen puolelle. Stan Bedwellin johtama hyökkäys eteni tasaisen varmasti kohti Northern Lightsin päätyä ja seitsemän jaardin etäisyydeltä sai Henri Routila kunnian kantaa puhallettava lelu rajan taakse. Trojansin potkaisijan virka on vielä haettavana Miko Ylikosken kauden katkettua jo ensimmäiseen otteluun eli turkulaiset yrittivät potkun sijaan pelata kahta pistettä. Yritys jäi vajaaksi, joten johto säilyi vierasjoukkueella yhden pisteen turvin.

Nissinen ja McKean pahoja pideltäviä

Peli aaltoili tasaisena ja seuraavaksi oli jälleen vieraiden vuoro onnistua maalinteossa. Läpi koko ottelun väkevästi palloa kantanut Mika Nissinen sai jatkuvasti kantaa mukanaan paria mustapaitaista turkulaispelaajaa niskassaan ja silti maisemat tuntuivat vaihtuvan vauhdilla. Toisen neljänneksen alkupuolella Nissinen onnistui lipeämään pitelijöiltään maalintekoon 16 jaardin juoksun päätteeksi. Lisäpistepotku jäi tällä kertaa torsoksi ja taululla komeili vierasjohto 6–13.

<iMika Nissisen pysäyttäminen vaati toisinaan neljän mustapaitaisen pelaajan kokonaisvaltaisen työpanoksen.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Trojansin hyökkäys pääsi hyviin maalintekoasemiin ja pelinrakentaja Stan Bedwellin 15 jaardin heitto tavoitti Juha Yli-Arvelan tartuntaelimet maalialueella. Lisäpisteitä yritettiin tälläkin kertaa pelaamalla, mutta tulos jäi laihaksi. Vieraiden yhden pisteen johto säilyi nyt lukemin 12–13.

Northern Lights eteni tasaisesti sekä heittäen että juosten. Oululaisten no huddle -hyökkäys lähti äkäisesti liikkeelle ja pelinrakentaja McKean harrasti paljon pitkitettyä pallon ojennusta, jossa puolustuksen on vaikea havaita kenellä pallo loppujen lopuksi on, keskushyökkäjällä vai pelinrakentajalla. Vastaava systeemi tuli monelle tutuksi viime talven NFL-otteluista, joissa Redskinsin pelinrakentaja Robert Griffin III sitä menestyksellä harrasti. Aika usein pallo jäikin pelinrakentajalle ja McKean olikin oululaisten paras etenijä yli sadalla juoksujaardillaan.

Puoliajan lähestyessä nähtiin Trojansilta upea syötönkatko, kun Mikael Koho aavisti McKeanin aivoitukset ja hiipi pallon ja laitahyökkääjän väliin. Kaunis pallon kiinniotto ja tyylipuhdas 47 jaardin palautus maalialueelle asti veivät Trojansin nyt ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Lisäpistepelissä Bedwellin syöttämä pallo ei tarttunut Yli-Arvelan hansikkaisiin ja tilanne taululla 18–13.

Oululaiset saivat kuitenkin vielä tilaisuutensa ennen puoliajalle poistumista. Pitkä draivi johti Trojansin kahden jaardin linjalle, josta pallon vei maaliin jälleen Mika Nissinen. Lisäpistepotkua yritettiin kolmesti paitsioiden ja väärien aloitusten keskeyttäessä yritykset kahdesti. Lopulta Joonas Taina sijoitti pallon pystypuiden väliin ja tauolle mentiin numeroissa 18–20 vieraiden johtaessa.

<iAlexander McKean imitoi saippuapalaa menestyksekkäästi. McKean keräsi omilla juoksuillaan yli 100 jaardia

Kolmas neljännes oli tasaista puurtamista keskikentällä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa pitkiin aikoihin. Trojansin puolustus oli löytänyt lääkkeet Northern Lightsin juoniin siinä määrin hyvin, että viime tingassa se onnistui laittamaan pisteen pääasiassa McKeanin, Nissisen ja tanskalaisen laitahyökkääjä Dennis Okholmin kautta kulkevalle hyökkäykselle. Vastaavasti oululaiset saivat pidettyä Stan Bedwellin heitot kurissa tiiviillä takakentän vartioinnilla sekä luomalla painetta pelinrakentajalle. Bedwell joutuikin usein turvautumaan omiin nahkapalikoihinsa kaikkien laitahyökkääjien ollessa varattuina.

Jälleen hiuksia nostattava loppuhuipennus

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kolme minuuttia. Trojans oli edennyt viiden jaardin päähän oululaisten maalilinjasta ja Mikael Kohon onnistui keplotella itsensä puolustajien estelyistä huolimatta maalialueelle. Lisäpisteitä yritettiin nyt tietysti kahta, jotta ero olisi kasvanut ainakin kuuteen pisteeseen, mutta Bedwellin rynnistys jäi karvan verran vajaaksi. Tilanne 24–20 ja peliaikaa jäljellä kolmisen minuuttia.

Yläkentällä nähtiin jälleen trilleri, jossa ratkaisua haettiin viimeisille sekunneille. McKeanin masinoima hyökkäys jauhoi aluksi jaardeja hyvin, mutta sitten kuvaan astui Seikko Vennelä, joka otti todella tärkeän syötönkatkon noin puolessa kentässä. Trojans sai pallon, kun peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia. Sivurajalla ja katsomossa juhlittiin jo äänekkäästi, mutta jokainen tietää, että viimeisen kahden minuutin hukkaaminen kellosta ei ole ihan helppo juttu.

<iEnes Becic, Henri Routila ja Stan Bedwell juonivat Trojansin hyökkäystä.

Trojansin hyökkäys takkuili nyt pahemman kerran ja oululaisten puolustus sekä turkulaisten ottamat rangaistukset työnsivät kotijoukkuetta taaksepäin. Lopulta Trojansin oli luovuttava pallosta ja Northern Lights sai vielä tilaisuuden yrittää tasoitusta, kun kellossa oli vajaa minuutti jäljellä. McKeanin ja Okholmin yhteispeli toimi ja oululaiset pääsivät puolenkentän paremmalle puolelle, mutta aikalisät käytettyinä aika kului kohti vääjäämätöntä loppuaan. Kuusi sekuntia ennen loppua McKean sinkosi pallon troposfääriin toivoen omien ehtivän alle, mutta paikalla olikin läpi ottelun erinomaisesti pelannut Ville-Valtteri Suojanen, joka löi pallon ilmasta ulos kentältä ja Trojansin voitonjuhlat voivat alkaa.

Ottelun parhaina palkittiin vieraiden Mika Mäkelä, joka oli puolustuksen kaikki kaikessa ja kotijoukkueen Mikael Koho, jonka syötönkatkosta tekemä maali ja ottelun lopussa tekemä voittomaali olivat väkevä peruste valinnalle.

Trojansin puolustuksessa eniten taklauksia keräsivät Antero Kivinen (4+7), Ilkka Koiranen (4+6). Eniten soolotaklauksia merkkautti Waltteri Varjokivi ja säkittäjänä kunnostautui erityisesti Aleksi Vuorinen. Northern Lightsin Mika Mäkelä kokosi 6+3 ja Antonio Harris 5+5 taklausta.

Ottelun tasaisuudesta kertoo jotain se, että molemmat joukkueet pääsivät 19 kertaa uusiin yrityksiin ja yhteisjaardimäärätkin olivat seitsemän jaardin tarkkuudella samat. Oululaiset etenivät 336 ja turkulaiset 329 jaardia. Painotukset tosin olivat peilikuvia toisistaan, sillä Trojans keräsi 203 jaardia heitoista ja Northern Lights 203 jaardia juosten.

Trojansin seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 7.7. kello 14.00. Sitä ennen joukkue matkustaa Sipooseen Bulldogsien vieraaksi 29.6.

Kari Toivonen