37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans hakee voittoputkelleen jatkoa Sipoossa

26.06.2013 klo 15:29

Amerikkalaisen jalkapallon I divisioonaa puhtaalla pelillä johtava Trojans matkaa lauantaina Sipooseen hakemaan jatkoa kolmen voiton putkelleen. Sarjassa perää pitävä Sipoo Bulldogs on tähän mennessä kärsinyt suurinumeroiset tappiot Falconsille, Saintsille ja Ghosthuntersille.

Kun vastakkain asettuvat joukkueet ovat toistensa täydellisiä peilikuvia eli sarjaa puhtaalla pelillä johtava Trojans ja kolmella tappiolla kautensa aloittanut Bulldogs, ovat ennakko-odotukset aika lailla selvät. Trojansille mikään muu kuin selvänumeroinen voitto ei voi tulla kysymykseen. Ylimielisyyteen ei turkulaisillakaan ole silti varaa, sillä pisteitä merkitään sarjataulukkoon vasta, kun tuomari on viimeisen kerran puhaltanut pilliinsä ja nostanut pallon päänsä yläpuolelle ottelun loppumisen merkiksi.

Trojansilla on alla makea 24–20 voitto ennakkosuosikkeihin kuuluvasta Oulu Northern Lightsista, Bulldogsilla taas murskaava 0–83 tappio Nokia Ghosthuntersille. Tappio voi toki sisuunnuttaa joukkueen hyvään suoritukseen seuraavassa ottelussa, mutta jatkuva häviäminen myös lamaannuttaa. Siitä voi Trojanskin kertoa jotain omasta kokemuksestaan.

Trojans on tällä kaudella edennyt kentällä enimmäkseen heittopeleillä. Stan Bedwellin ja Joonas Anderssonin heitoilla on nakutettu yhteensä 763 jaardia, kun juoksupeleillä niitä on kertynyt 274. Mikään ei viittaa siihen, etteikö sama ilmasirkus jatkuisi myös Sipoossa, vaikka tilastojen valossa näyttäisi siltä, että Bulldogsilla on ollut vaikeuksia erityisesti juoksupelien pysäyttämisessä.

Nähtäväksi jää, kumpi pelinrakentajista on lauantaina kapellimestarina. Kevään käsivammastaan toipuneelle Bedwellille Sipoo-ottelu voisi tarjota sopivan lepohetken ja antaa Anderssonille tilaisuuden saada pelituntumaa kahden ottelun tauon jälkeen, mutta päätös on luonnollisesti päävalmentajan.

Turkulaisjoukkueen puolustus on tehnyt omasta maalialueestaan pyhää maata, eikä siellä ole vastustajan pelaajia tiheään nähtykään. Kolmessa ottelussa vastustajat ovat tehneet vain 36 pistettä. Erityisen vaikeaa vastustajille on ollut eteneminen heittopeleillä. vain 440 päästettyä heittojaardia, kuusi syötönkatkoa ja vain yksi heitetty maali kertovat puolustuksen tiiviydestä.

Bulldogsin hyökkäys on edennyt kolmessa ottelussa vain 209 jaardia, joista kaksi kolmasosaa heittopeleillä. Juosten jaardeja on karttunut vain yhden jaardin keskiarvolla yritystä kohden, joten siltä suunnalta ei ole odotettavissa suurta uhkaa. Heittopelikään ei ole ollut kovin paljon tehokkaampaa, mutta aavistuksen verran kuitenkin. Riittäkö se hermeettisen tiivistä Trojans-takakenttää vastaan nähdään lauantaina.

Kari Toivonen