37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

B-juniorit voittoon Tampere Saintsista 19-12 (19-6)

30.06.2013 klo 18:37

Kun kaksi kovaa joukkuetta pelaa helteessä erittäin fyysistä futista ja hakee voittoa tosissaan niin sattuu ja tapahtuu. Ottelu olikin vauhdikas ja viihdyttävä. Kenttäasemat ja hyökkäysvuorot vaihtuivat tiuhaan useiden rähmäysten ja syötönkatkojen myötä. Molemmilta joukkueilta nähtiin myös näyttäviä yksilösuorituksia.

Vaikka ottelu syttyi jo ensimmäisellä neljänneksellä täysiin liekkeihin, Trojansin ensimmäinen hyökkäysvuoro ei lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla, vaan pallo jouduttiin luovuttamaan suosiolla lentopotkulla vastustajalle ilman uusia yrityksiä. Saintsin kovan puolustuksen lisäksi myös vieraiden hyökkäys lähti kovaa liikkeelle ja näin Saints johti ottelua nopeasti 6-0 juoksumaalin jälkeen lisäpisteen epäonnistuessa. Myös Trojansin seuraava hyökkäysvuoro näytti pysähtyvän, kunnes pelatulla neljännellä yrityksellä puolessa kentässä Teemu Thorström löysi pitkällä heitolla Mikael Reposen TD:n arvoisesti. Tilanne oli tämän jälkeen 6-6 myös Trojansin lisäpisteen epäonnistuessa. Tässä kohdassa Trojans syttyi pelaamaan molemmin puolin palloa ja ottelun momentum siirtyi selvästi isännille. Saints ei enää onnistunut etenemään Trojansin maalialueelle saakka, mutta Trojans puolestaan teki ottelun ensimmäisellä puoliskolla vielä kaksi TD:tä. Oskari Myllykoski juoksi yhden ja Biniam Habte koppasi toisen Thorströmin heitosta. Lisäpisteistä onnistui toinen potkaisemalla ja puoliaikatulos näin 19-6.

Seuraavalla puoliajalla molemmat joukkueet olivat hioneet puolustuksensa parempaan kuosiin, eikä kummankaan joukkueen hyökkäys päässyt enää vastustajan maalialueelle saakka. Saints onnistui kuitenkin palauttamaan syötönkatkon maaliin saakka ja kavensi tulosta lukemiin 19-12 lisäpisteen epäonnistuessa. Tämä herätti Saintsin taistelemaan tasoituksesta ja ottelun loppu olikin todellista tahtojen taistelua Trojansin pyrkiessä sinetöimään ottelua maalilla tai kuluttamalla peliajan pois samalla, kun Saints haki vimmatusti tasoitusta. Ottelu oli kokonaisuutena äärettömän tasainen, ja tällaisia taisteluita jenkkifutiksessa pitääkin olla. Tällä kertaa Trojans onnistui päättämään ottelun lopulta polvella.

Seuraavana Trojans kohtaa Helsinki Wolverinesin vieraspelissä. Saints lähtee yrittämään Crocodilesin kahden ottelun voittoputken katkaisemista.

Otto Junttila