37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Saints yrittää katkaista Trojansin voittoputken

05.07.2013 klo 11:17

Turku Trojans on päässyt nauttimaan herkusta, jota se ei ole maistanut moneen vuoteen, nimittäin pitkästä voittoputkesta. Turkulaiset ovat aloittaneet kautensa neljällä perättäisellä voitolla, ja johtavat sarjaa neljän pisteen erolla seuraavana tulevaa neljän joukkueen ryhmää. Sunnuntaina on Tampere Saintsin vuoro tulla koettelemaan voittoputken kestävyyttä.

Trojans on voittanut pahimmat kilpakumppaninsa Ghosthuntersin ja Northern Lightsin tiukkojen kamppailujen jälkeen, Falconsin selvästi 43–0 ja viime lauantaina Trojans suorastaan pahoinpiteli Sipoo Bulldogsin, joka kärsi ruman 0–71 tappion turkulaisjoukkueelle. 

Sarjakolmonen Tampere Saintsilla on plakkarissaan kaksi voittoa ja kaksi tappiota.  Tappiot tulivat ennakolta koviksi tiedetyille Oululle ja Nokialle; Northern Lights voitti sarja-avauksen 7–37 ja viime viikonloppuna paikallisvastustaja Ghosthunters piti pisteet Nokialla lukemin 42–27. Bulldogsin Saints voitti 36–7 ja Hyvinkää Falconsin se yllätti luvuin 24–14. 

Trojansin vahvuus tällä kaudella on ollut tehokas heittopeli. Pelinrakentajat Stan Bedwell ja Joonas Andersson ovat keränneet heitoillaan neljässä ottelussa 1025 jaardia, mikä onkin leijonanosa 1390 jaardin kokonaismäärästä. Vastustajan kannalta hankalinta on, että kiinniotot ovat jakautuneet leveälle rintamalle, joten yksittäisen laitahyökkääjän erikoisvartiointi ei välttämättä riitä Trojansin ilmasirkuksen lamaannuttamiseen. Juoksuvoimaakin löytyy, vaikka sitä ei olekaan käytetty yhtä ahkerasti. Henri Routila, Samuli Alppiranta ja Markus Koski ovat keränneet tarvittavat juoksujaardit vakuuttavasti.

Saintsin hyökkäysjaardit ovat jakautuneet tasaisemmin juoksu- ja heittopelien kesken. Alkukaudesta pelinrakentajaa loukkaantumisen takia vaihtanut Saints on juossut 789 jaardia ja heittänyt 614. Pelinrakentaja Ryan Burgessin suosikkikohteita ovat olleet Henri ja Ilari Laine, joista jommankumman näppeihin pallo on päätynyt yli 80 prosentissa kaikista kiinniotoista. Juoksupelien kuningas taas on ollut Matti Airaksinen, joka on kerännyt reilusti yli puolet joukkueensa maata pitkin edetyistä jaardeista.  

Aikaisemmin turkulaisten akilleen kantapäänä ollut linjapelaaminen on nyt paremmassa kuosissa kuin vuosiin. Trojansin rosterissa on nyt linjamiehiä lähes parikymmentä. Kovat paluumuuttajat, erinomaiset uudet pelaajat sekä ammattitaitoinen valmennus ovat kääntäneet tilanteen päälaelleen. Linjapelaaminen onkin nyt yksi Trojansin vahvuuksista. Kun tähän lisätään Redskinsissä pelannut amerikkalaisvahvistus Aki Jones (kuvassa), joka pääsee viimein pelaamaan, on kotijoukkueen tilanne linjan osalta enemmän kuin kunnossa. 

Sarjataulukko näyttää ennen viikonlopun kierrosta mielenkiintoiselta, sillä Trojansin jäljessä peräti neljä joukkuetta on tasapisteissä. Voitot ovat menneet mehukkaasti ristiin, ja kun sarjassa päästään päätöskierroksille, monessa ottelussa ratkotaan sijoituksia vielä maalierojenkin turvin.

Lue myös Gridiron-fi-sivuston otteluennakko.

Kari Toivonen