37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pyhimykset kuolevaisia Trojansin käsittelyssä

07.07.2013 klo 21:06

Tampere Saints ei pystynyt pysäyttämään vahvassa vauhdissa olevaa Trojansia helteisellä yläkentällä, vaan jäi pahasti turkulaisten jalkoihin. Kotijoukkueen salama-alku oli shokeeraava. Tilanne oli jo 21–0, kun peliä oli pelattu vasta pari minuuttia ja puoliajalle mennessä peli oli käytännössä taputeltu, kun turkulaisten johto oli 42 pistettä. Toisella puoliskolla tehtiin vain kaksi maalia ja lopputulos Turussa kotijoukkueelle 48–6.

Ennen ottelua yläkentän yleisö pääsi osoittamaan suosiotaan kuudelle Trojansin naisten joukkueen pelaajalle, jotka olivat lauantaina olleet maajoukkueen mukana voittamassa Suomelle pronssimitaleita naisten amerikkalaisen jalkapallon MM-kisoissa. Seremonian jälkeen päästiin kolikonheittoon, jonka tuloksena Saints aloitti ottelun hyökkäävänä osapuolena. Sitä hyökkäystä ei kovin pitkään tarvinnut seurata, sillä vieraat hukkasivat pallon lähes välittömästi. Trojansin Antero Kivinen oli haukkana pelivälineen kimpussa ja turkulaiset pääsivät aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa vastustajan 20 jaardin rajan sisäpuolelta. Jo ensimmäinen yritys tuotti tulosta, kun pelinrakentaja Stan Bedwell piti pallon itse ja pujotteli Saintsin puolustajien lomitse maalialueelle. Lisäpisteiden potkaisijaksi edelliseen peliin tullut, vahvasti tuettu ja teipattu Miko Ylikoski hankki vielä pisteen lisää ja peli oli 7–0, ennen kuin kaikki yleisössä olivat edes ehtineet istahtaa yläkentän katsomon miellyttäville puupenkeille.

<iAki Jones kauhoo vastustamattomasti kohti pelinrakentaja Ryan Burgessin persoonaa.

Tamperelaisten seuraavakaan hyökkäysvuoro ei ollut sen onnekkaampi. Saintsin pelinrakentaja Ryan Burgessin heitto päätyi sinipaitaisen kaverin sijaan mustaa paitaa kantavalle Ville-Valtteri Suojaselle, joka rahtasi pelivälineen yksin tein Saintsin maalialueelle. Ylikosken kyberjalka tykitti pallon pystypuiden väliin ja alle minuutin pelin jälkeen tilanne oli 14–0.

Pyhimysten hyökkäys kävi tekemässä pikavisiitin yläkentän tekonurmella ja kohta oli Bedwell joukkoineen taas tekemässä pahojaan. Kauan ei tarvinnut tälläkään kertaa odotella numeroiden muuttumista tulostaululla, sillä Bedwellin heitto tavoitti Ville Veneen jäntevät kädet noin kymmenen jaardia maalialueesta, jonka matkan Vene purjehtii kahdesta taklausyrityksestä väljemmille vesille luovien ja vei Trojansin jo 20 pisteen karkumatkalle. Ylikosken jalka ei erehtynyt eli noin kahden ja puolen minuutin jälkeen oli jo peli lukemissa 21–0.

<iVille Vene oli säkenöivässä iskussa läpi pelin. Tästä käynnistyi prosessi, joka johti Trojansin kolmanteen maaliin.

Trojansin ote jatkui vahvana, mutta vähitellen myös Saints heräsi horroksestaan pelaamaan. Matti Airaksisen juoksuilla tamperelaiset saivat edettyä kentällä muutaman kerran uusiin yrityksiin asti ja puolen kentän rajakin onnistuttiin ylittämään kertaalleen. Ratkaisevilla hetkillä Trojansin väkevä puolustus kuitenkin laittoi stopin intiimimmeille maalialueen lähentely-yrityksille. Etukäteen kovaksi vahvistukseksi rummutettu Aki Jones oli ennakko-odotusten mukainen. Vahvoilla tekniikoillaan hän ui toistuvasti läpi Saintsin hyökkäyksen linjasta ahdistelemaan tamperelaisten pelinrakentajaa.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin vielä yksi pistesuoritus. Stan Bedwellin orkestroima Trojans-hyökkäys kolkutteli jälleen Saintsin maalialueen portteja ja Bedwell linkosi pallon kohti maalialueen vasenta laitaa. Markus Häkli syöksyi näyttävästi koppaamaan palloa, ja saikin sen ilmasta kiinni, mutta ilmalennolta nurmelle laskeutuessaan Häkli menetti pallon hallinnan, eikä maalia hyväksytty. Vain hetkeä myöhemmin Bedwell siirsi tykistönsä suuntausta maalialueen keskiosaan ja sieltä löytyikin Juha Yli-Arvela, joka sai kunnian tehdä kotijoukkueelle kuusi pistettä lisää. Miko Ylikoski oli jälleen mies paikallaan lisäpisteyrityksessä ja tulostaulunhoitajalle tuli jälleen töitä. Tilanne nyt 28–0.

<iKun pallo ja Juha Yli-Arvela kohtaavat, syntyy maali.

Aloituspotkuista vastannut Arto Ahtola oli hänkin erinomaisessa vireessä, kaikki aloituspotkut lensivät syvälle Saintsin maalialueen tuntumaan, josta niitä oli pakko lähteä palauttamaan, mutta matka oli mahdollisimman pitkä. Lisäksi tamperelaisilla oli ottelun ensimmäisellä puoliskolla suuria vaikeuksia saada edes palloa haltuunsa aloituspotkusta. Kerran pallo jopa pomppasi vastaanottajan kypärästä kiusallisesti kohti omaa maalialuetta. Lentopotkuista, joita nähtiin vain yksi vastasi Bedwell itse.

Toisella neljänneksellä Trojans teki vielä pari maalia – tai oikeastaan kolme. Joonas Andersson koppasi Bedwellin syötön ja juoksi vasenta laitaa arviolta kolmisenkymmentä jaardia, mutta työnnettiin ulos kentältä vain parin jaardin päässä maalialueelta. Bedwell viimeisteli itse maalin syöksymällä linjan keskeltä läpi. Ylikoski tietysti onnistui lisäpisteessä.

<iVille-Valtteri Suojanen on eri mieltä Matti Airaksisen etenemissuunnasta.

Aivan neljänneksen loppuvaiheilla Saintsin hyökkäys oli lähellä omaa maaliaan, kun pallo taklauksen voimasta kimposi pelinrakentaja Burgessin käsistä korkeuksiin. Palloon ehti suoraan ilmasta Antero Kivinen, joka myös vei nahkakuulan pohjiin asti. Harmillisesti tämän puolustuspelaajalle harvinaisen herkun toteutumisen esti pelissä ollut takaapäin estäminen, mutta Trojans sai silti pallon erinomaisessa kenttäasemassa. Heti seuraavassa yrityksessä Ville Vene koppasi pallon maalialueella ja nyt ei tuomareillakaan ollut mitään nokan koputtamista. Ylikoski niittasi lisäpisteen ja puoliakatulokseksi merkittiin 42–0.

Ottelun toinen puolisko oli huomattavasti tasaisempi kuin ensimmäinen. Trojansin pahin nälkä oli jo tyydytetty ja mustissa pelaavat turkulaiset alkoivat varmaan olla jo paahteisen auringon kypsyttämiäkin. Kolmannella neljänneksellä Saints joka tapauksessa onnistui rikkomaan kuparisensa. Hyvin edenneen hyökkäysvuoronsa päätteeksi Burgess löysi maalialueen vasemmasta kulmasta Henri Laineen lyhyellä heittopelillä. Lisäpistepotkun Trojans onnistui blokkaamaan ja pallon poimi Seikko Vennelä, joka pani pystyyn yleisöä hauskuuttaneen shown. Vennelä kirmaili nurmella kaikkiin ilmansuuntiin hassutellen vastustajia ympäriltään ja päätti lopulta heittää pallon taaksepäin Aki Jonesille, joka jyräsi kappaleen matkaa, kunnes hänet saatiin vihdoin kammettua kentältä. Kavennuksen jälkeen tilanne 42–6.

<iSeikko Vennelä on showmies par excellence. Tässä Seikko viihdyttää yleisöä näyttävällä koreografiallaan blokatun lisäpistepotkun palautuksessa.

Viimeiselläkin neljänneksellä päästiin tulostaulua räpläämään. Joonas Andersson sieppasi sormiinsa Bedwellin heiton tamperelaisten maalialueen keskeltä maalin arvoisesti. Aivan kuten Sipoossakin Ylikosken täydellinen rekordi särkyi vasta viimeisessä lisäpisteyrityksessä. Tällä kertaa aloitussyöttö jäi karvan verran vajaaksi, joten pitelijänä toimineelle Anderssonille ei jäänyt aikaa pystytellä palloa, vaan hän poimi sen maasta ja yritti improvisoida jotain lennosta siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopputulos yläkentällä siis 48–6.

<iStan Bedwell johti hyökkäystä maestron ottein.

Ottelun parhaina palkittiin kahteen suuntaan pelannut ja enimmäkseen Saintsin etenemisestä vastannut Matti Airaksinen. Trojansin MVP oli kaksi maalia kopannut Ville Vene.

Trojansin seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 22.7. kello 18, jolloin vastaan tulee Hyvinkää Falcons.

Kuvia Saints-ottelusta tulossa kuvagalleriaan ja Facebookiin.

Kari Toivonen