37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kärkikamppailu Nokialla: Ghosthunters-Trojans

10.07.2013 klo 16:42

I divisioonan tulevan kierroksen ennakolta mielenkiintoisin ottelupari on varmasti sarjakolmonen Nokia Ghosthuntersin ja tappioitta sarjaa johtavan Trojansin kohtaaminen lauantaina Nokialla.

Ghosthuntersin ja Trojansin kohtaaminen käynnistää kaksinkertaisen sarjan jälkimmäisen puoliskon. Kauden avausottelussa Trojans oli isäntänä ja onnistuikin pitämään pisteet Turussa jatkoajalle venyneessä jännitysnäytelmässä lukemin 22–16. Mitkä ovat joukkueiden voimasuhteet tänä lauantaina jää nähtäväksi.

Ghosthuntersilla on allaan suurinumeroinen voitto Hyvinkää Falconsista ja Trojans kuritti yhtä selvästi Tampere Saintsia. Nokialaisilla on yksi peli enemmän pelattuna johtuen ennakolta pelatusta seitsemännen kierroksen matsista Oulua vastaan, mutta joukkueita voidaan toki vertailla ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

Vanha sanontahan menee: valhe–emävalhe–tilasto, mutta jotain johtopäätöksiä voi tilastoistakin vetää. Trojans on tehnyt keskimäärin 41,6 pistettä per ottelu ja sitä vastaan on tehty 8,4 pinnaa. Ghosthuntersin vastaavat lukemat ovat 38 ja 18. Joukkueet ovat keränneet jaardeja lähes saman verran ottelua kohden eli Turku 334 ja Nokia 346. Siinä, miten nuo jaardit ovat karttuneet, onkin sitten eroa.

Trojans tekee tulosta heittämällä

Trojansin pelivalikoima on hiukan kallellaan heittoihin päin, sillä turkulaiset ovat heittäneet keskimäärin 37 ja juosseet 21 kertaa ottelua kohden. Nokialaisilla juoksuja on ollut keskimäärin 28 ja heittoja 23. Jos taas verrataan heitoilla ja juoksuilla kerättyjä jaardimääriä, on ero huomattavasti jyrkempi. Trojans on edennyt heittäen keskimäärin noin 256 jaardia, mutta juosten vain 78. Ghosthuntersilla vastaavaa eroa ei ole, sillä maata pitkin se on edennyt keskimäärin 179 ja ilmateitse 166 jaardia.

Trojansin heittohyökkäyksen vahvuus perustuu pitkälti paitsi taitaviin pelinrakentajiin, myös mittavaan ja laadukkaaseen laitahyökkääjäkaartiin. Stan Bedwellin ja Joonas Anderssonin heitot ovat jakautuneet varsin tasaisesti, sillä peräti viidellä pelaajalla on yli 10 kiinnittoa ja yli 100 jaardia plakkarissaan. Myös juoksupelit ovat jakautuneet useammalle pelaajalle. Miko Ylikosken ja Mikko Holmbergin loukkaannuttua pallonkantovastuuta ovat jakaneet pääasiassa Samuli Alppiranta ja Henri Routila.

Ghosthuntersin kotimainen pelinrakentaja Lari Siitonen on useimmiten löytänyt laitahyökkääjistään Henri Holopaisen, mutta syvyyttä löytyy nokialaistenkin rosterista. Ottopekka Leskinen, Mikko Sinikallio sekä yleismies Jarrod Williams ovat kukin poimineet vähintään 10 koppia.

Suo siellä, vetelä täällä

Trojansin takakenttä on ollut koko alkukauden hyvässä lyönnissä. Se on poiminut vastustajan heittoja kovalla prosentilla. Viidessä pelissä syötönkatkoja on tullut jo yhdeksän ja niistä kolme on kuljetettu maaliin asti. Etenkin Ville-Valtteri Suojanen on ollut aivan maagisessa tikissä. Tämä varmasti hillitsee Ghosthuntersin suurimpia haluja viljellä pitkiä heittoja.

Ghosthuntersin juoksupeli on kulkenut pääasiassa Jarrod Williamsin kautta. Williams on kerännyt yksinään yli puolet nokialaisten juoksujaardeista. Loput ovat jakautuneet tasaisesti Janne Moision, Jaakko Kaihlasen ja pelinrakentaja Siitosen kesken. Helppoa ei tule tälläkään rintamalla, sillä turkulaisten puolustus on sallinut vastustajien edetä vain 80 jaardia ottelua kohden. Edellisessä kohtaamisessa nokialaiset keräsivät vain 45 jaardia juoksupeleillä ja tällä kertaa Trojansin puolustuslinjaa vahvistaa vielä ennakko-odotukset täyttänyt jenkkilinjamies Aki Jones.

Nokialla on siis odotettavissa yksi kauden mielenkiintoisimmista otteluista I divisioonassa. Taistelu sarjapisteistä alkaa Keskuskenttä 1:llä kello 15.00.

Kari Toivonen