37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ei antanut Ghosthuntersille revanssia

13.07.2013 klo 18:12

Trojans otti vahvan kiinnityksen I divisioonan runkosarjan voittoon päihittämällä paahteisella Nokian keskuskentällä kauden avaustappiolleen revanssia hakeneen Ghosthuntersin varsin selkein numeroin 40–13. Trojans jatkaa sarjan kärjessä tappioitta.

Trojans siirtyi ottelussa nopeasti johtoon Markus Häklin maalilla ja Joonas Anderssonin kahdella lisäpisteellä. Ghosthunters pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun Stan Bedwellin syöttö lähellä omaa maalialuetta suuntautui sivurajalle hyökkäyslinjan suuntaisesti, eikä Andersson tavoittanut sitä. Vapaan pallon poimi Ghosthuntersin pelaaja ja tuomarien näkemyksen mukaan heitto suuntautui taaksepäin, jolloin se on vapaa pelattavaksi ja Nokia sai pallon erinomaisessa paikassa. Tulkinta synnytti Trojansin vaihtoalueella polemiikin, jonka seurauksena palloa siirrettiin vielä lähemmäs Turun maalialuetta. Ghosthuntersin Jarrod Williams kavensikin nopeasti tilanteeksi 6–8 ja Kalle Luode potkaisi lisäpisteellä eroksi vain yhden pisteen.

Trojansin peli oli hetken aikaa sekasorron vallassa, mutta turkulaiset onnistuivat muutaman onnistuneen pelin aikana kokoamaan itsensä. Toisella neljänneksellä Joni Kotron suorittama säkitys sytytti Trojansin uuteen lentoon ja kun Ghosthuntersin Henri Toiminen nyrkkeili itsensä ulos pelistä, kääntyi ottelun momentum taas turkulaisille. Stan Bedwell löysi heitollaan Ville Veneen (artikkelin pääkuvassa – klikkaa suuremmaksi) ja ero kotijoukkueeseen kasvoi taas seitsemään pisteeseen. Ilman place kicker Miko Ylikoskea liikkeellä ollut Trojans yritti tälläkin kertaa pelata itselleen kahta lisäpistettä, mutta huonolla menestyksellä.

Lisää pilviä nokialaisten taivaalle kasasi Seikko Vennelä, joka katkaisi pelinrakentaja Lari Siitosen syötön ja palautti pallon Ghosthuntersin 21 jaardin rajalle. Heti ensimmäisellä yrityksellä syötönkatkon jälkeen Bedwell toimitti pelivälineen jälleen Markus Häklin näppeihin ja Trojansin karkumatka käynnistyi toden teolla. Lisäpistepeli epäonnistui ja tilanne nyt 7–20.

Joni Kotro kävi säkittämässä toistamiseen Lari Siitosen ja nokialaisten visiitti kentällä ei tuottanut tulostaululla liikehdintää. Seuraavasta pistesuorituksesta vastasikin Trojans. Sisempi laitahyökkääjä Juha Yli-Arvela oli ottelun alkupuolella pudottanut kolme hänelle suunnattua heittoa, mutta nyt, kun oltiin maalialueella, liimautui pallokin varmasti Yli-Arvelan kouriin. Lisäpisteitä ei tälläkään kertaa saatu pelattua lisää, mutta tauolle mentiin kuitenkin reilun tuntuisessa johdossa. Puoliaikatilanne 7–26.

<iGhosthuntersin Jarrod Williamsin matkantekoa hankaloittaa kolme reppuselkään pyrkivää troijalaista.

Kolmannella neljänneksellä Ghosthuntersin toiveita nostatti Nicholas Madsenin nappaama syötönkatko, mutta Nokian hyökkäys ei pystynyt murtautumaan väkevän turkulaispuolustuksen läpi pisteidentekoetäisyydelle. Neljänneksen mainetekoihin voidaan lisätä Ilkka Koirasen nappaama rähmätyn pallon haltuunotto.

Viimeisellä neljänneksellä Samuli Alppiranta iski viimeisen niitin Ghosthuntersin arkkuun juoksemalla noin 30 jaardisen siivun maaliin asti ja vieden turkulaiset 32–7 johtoon. Nokian Veli-Pekka Jaakonsaari toi lohtua kotijoukkueelle upealla tahtomaalilla. Jaakonsaari murtautui läpi Trojansin puolustajien ja vei väkisin pallon vieraiden päätyyn. Lisäpisteitä ei saatu ja tilanne nyt 13–32.

Hikisen iltapäivän viimeisistä pisteistä vastasivat Trojansin Jere Peltonen ja Joonas Andersson. Bedwell löysi oikeasta laidasta Peltosen, joka juoksi helpon näköisesti maaliin ja Andersson koppasi lisäpistepelissä pienen jongleerauksen jälkeen Bedwellin toimittaman pallon maalialueella. Koiranen merkkautti vielä lopussa itselleen toisen rähmäyksen haltuunoton ja peli alkoi olla sillä taputeltu. Lopputulos ottelussa 13–40.

Trojans joutui lähtemään Nokialle ilman muutamaa avainpelaajaa, kuten asepalvelustaan suorittamassa olevia Ville-Valtteri Suojasta ja Waltteri Varjokiveä, mutta onnistui silti olemaan askeleen Ghosthuntersia edellä. Voitto yhdestä pahimmista tämän kauden kilpakumppaneista tietää sitä, että Trojansin tie I divisioonan runkosarjan voittoa kohti tasoittui huomattavasti.

Trojansin seuraava ottelu on Hyvinkää Falconsia vastaan maanantaina 22.7. kello 18.00 Turussa Urheilupuiston yläkentällä.

Kari Toivonen