37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Falcons haastaa Trojansin voittoputken maanantaina

20.07.2013 klo 17:24

Sarjataulukossa neljäntenä majaileva Hyvinkää Falcons saapuu maanantaina Turkuun haastamaan Trojansin jo kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken ja samalla tukevoittamaan asemiaan taistelussa pudotuspelipaikasta.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuun alussa Hyvinkäällä oli Falconsille traumaattinen, sillä se katkaisi Falconsin yli vuoden pituisen tappiottomien otteluiden sarjan, ja teki sen tylysti numeroin 43–0. Ottelu oli kuitenkin tasaisempi kuin mitä numerot osoittavat. Falconsin puolustus pystyi pistämään kampoihin Trojansin hyökkäykselle ottelun puoliväliin asti, mutta hyvinkääläisten hyökkäyksen tehottomuus pakotti puolustuksen tekemään pitkää päivää. Ottelun mittaan se alkoi kostautua, ja turkulaiset menivät kolmannella menjänneksellä menojaan.

Yleinen käsitys I divisioonassa tuntuu olevan, että kolme pudotuspelipaikkaa on menossa Turkuun, Nokialle ja Ouluun ja viimeisestä paikasta käydään kova kamppailu Hyvinkään ja Tampereen kesken. Tällä hetkellä Falcons on kaksi pistettä Tampereen edellä, mutta Saintsilla on vielä jäljellä ottelu jumbojoukkue Bulldogsia vastaan. Välieräpaikan kohtalo ratkennee Falconsin ja Saintsin keskinäisessä ottelussa Hyvinkäällä 27.7., mutta Falconsille maistuisi varmasti pari sarjapistettä jo Turusta.

Falcons on voittanut kolme pelaamastaan kuudesta ottelusta. Sipoo on kaatunut kahdesti selvin numeroin, mitä ei voine pitää suurena yllätyksenä. Sen sijaan isompi paukku oli ennakkoon yhdeksi sarjan ennakkosuosikiksi povatun Oulu Northern Lightsin kompastuminen Hyvinkäällä lukemin 7––14. Falcons on siis yllätysvalmis joukkue, jota ei pidä aliarvioida. Edellisessä ottelussaan Falcons teki selvää jälkeä Sipoo Bulldogsista 6–4–7 ja Trojans vastaavasti voitti sarjakolmonen Ghosthuntersin Nokialla pelatussa kärkikamppailussa.

Falcons on kauden aikana profiloitunut ehkä aavistuksen verran enemmän heittäväksi kuin juoksevaksi joukkueeksi. Palloa ovat tällä kaudella kantaneet enimmäkseen Mikko Tikkanen ja Antti Miettinen. Heittopeleissä pelinrakentaja Henri Winterin kohteita ovat useimmin olleet Karri Piela, Dan Puha, Mikko Leppänen sekä amerikkalaisvahvistus Oscar Vazquez-Dyer, joka on toiminut joukkueessa suunnilleen kaikissa tehtävissä paitsi myynyt makkaraa kotipeleissä. Falconsin urakkaa hankaloittaa se, että poissaoleviksi on tästä avainpelaajien listasta ilmoitettu peräti kolme; Mikko Tikkanen, Dan Puha ja Oscar Vazques-Dyer. Trojansin päävalmentaja Stan Bedwell on noteerannut Falconsin avainpelaajien puuttumisen, mutta totesi, ettei se tule vaikuttamaan Trojansin valmistautumiseen.

Trojans on ollut I divisioonassa murhaavan tehokas. Se johtaa tilastoja osapuilleen kaikissa merkittävissä kategorioissa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Turkulaiset ovat tehtailleet keskimäärin 41 pistettä ottelua kohden samaan aikaan, kun se on sallinut vastustajille ainoastaan 9 pistettä. Syötönkatkoja on kuudessa ottelussa kertynyt jo 10, joista kolme on palautettu maaliin asti. Trojansin vahvin ase on sen heittohyökkäys, joka on tähän mennessä tuottanut jo 22 touchdownia. Juostenkin pallo on liikkunut vilkkaasti, vaikkei sillä osa-alueella ykköspaikkaa heltinytkään, joten pelkkä heittopuolustukseen satsaaminen ei riitä.

Amerikkalainen puolustuksen linjamies Aki Jones on tuonut puolustuksen linjaan oman vahvan panoksensa, mutta hän on myös kehittänyt kanssapelaajiaan entistä paremmiksi. Jones kerää vastustajien huomion itseensä ja avaa siten mahdollisuuden muille linjan pelaajille nousta isompaan rooliin. Esimerkiksi Ghosthuntersia vastaan Joni Kotro antoi vahvan panoksen otteluun Nokialla kahdella pelinrakentajan säkityksellään. Valmentaja Bedwell nostaa esille myös laitahyökkääjä/takamies Teemu Thorströmin hyvät esitykset. "Teemu on ollut aloittavia laitahyökkääjiämme ja hän on tarvittaessa pelannut myös takakentällä. Viime pelissä Ville-Valtteri Suojanen oli asepalveluksen takia poissa kokoonpanosta ja Thorström teki hyvää työtä hänen pelipaikallaan". Bedwell ilahtui myös Nokialla kaksi maalia viimeistelleen Markus Häklin otteisiin. "Hänessä on valtavasti potentiaalia tulla todella vaaralliseksi pelaajaksi", maalailee Bedwell.

Trojans-Falcons pelataan Turun Urheilupuiston yläkentällä maanantaina 22.7. kello 18.00 alkaen.

Kari Toivonen