37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Oulu kaatui, Trojans varmisti runkosarjan voiton

28.07.2013 klo 22:32

Turku Trojans ei antanut Northern Lightsille mahdollisuutta katkaista voittoputkeaan, joka sunnuntain voiton myötä kasvoi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Samalla Trojans varmisti jo nyt runkosarjan voiton, kun jäljellä on vielä kaksi ottelukierrosta. Lopputulos Oulussa 14–34 (14–20).

Northern Lightsilla oli ottelussa panoksena kotiedun varmistaminen pudotuspeleissä. Trojans ei kuitenkaan tarjonnut siihen mahdollisuuksia, vaikka lähtökohdat olikin pedattu oululaisittain mahdollisimman otollisiksi. Aamuyöllä matkalle lähtenyt troijalaisleegio ei reissussa rähjääntynyt, vaan pani itsensä likoon ensi hetkistä alkaen. Oululaiset pysyivät kuitenkin pelissä hyvin mukana puoliaikaan asti, mutta sitten Trojans pyyhälsi lopullisesti karkuun.

Ottelun alku oli tasainen. Trojans siirtyi ensin 6–0 johtoon pelinrakentaja Stan Bedwellin juoksemalla maalilla, mutta epäonnistui lisäpisteyrityksessään. Northern Lights tasoitti nopeasti Mikko Sormusen kopattua pelinrakentaja Alexander McKeanin pitkän heiton aivan turkulaisten maalialueen porteilla, josta hän kipitti pallon maaliin. Onnistuneen lisäpistepotkun myötä oululaiset siirtyivät 7–6 johtoon.

<iMikko Sormunen pääsi livahtamaan pahantekoon Trojansin maalialueelle.

Toisella neljänneksellä Bedwellin ja Ville Veneen välinen yhteistyö tuotti Trojansin toisen maalin. Ensimmäisellä heitolla päästiin oululaisten 20 jaardin sisäpuolelle ja toisella jo maalialueelle asti. Tälläkään kertaa lisäpisteitä ei tarttunut matkaan, joten tilanne tulostaululla 7–12.

Oululaisten oma hyökkäysvuoro ei tuottanut tulosta ja Trojans pääsi uudestaan ahdistelemaan kotijoukkueen varjelemaa kenttäpäätyä. Bedwell tavoitteli ratkaisevalla heitollaan keskeltä aivan maalialueen rajalta Joonas Anderssonia, mutta väliin ehtikin Northern Lightsin Antonio Harris, joka palautti pelivälineen läpi koko kentän aina maaliin asti. Kun lisäpistepotkukin onnistui, siirtyi kotijoukkue 14–12 johtoon.

Bedwell käynnisti seuraavalla hyökkäysvuorolla pitkän draivin, jossa vuorottelivat Henri Routilan ja Bedwellin mainiot juoksut sekä heitot Veneelle ja Anderssonille. Lopulta tulostaulunhoitaja sai hommia Ville Veneen viimeistellessä toisen maalinsa Bedwellin lyhyestä heittopelistä. Tällä kertaa lisäpistepelikin tuotti tulosta, kun vanha tuttu kuvio eli Bedwellin nopea napakka heitto maalialueen keskelle ehtineelle Juha Yli-Arvelalle palkittiin kahdella lisäpisteellä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 14–20.

<iHenri Routilalla juoksu kulki mallikkaasti ja maisemat vaihtuivat ripeään tahtiin.

Toisella puoliskolla Trojansin puolustus alkoi aggressiivisesti ahdistella pelinrakentaja McKeania ja oululaisten hyökkäykseltä katosivat tehot kokonaan. Etenkin Aki Jones esitteli salamannopeaa pelinlukutaitoaan, jonka avulla hän oli koko ajan askeleen Northern Lightsin hyökkäyslinjaa edellä, vaikka aloite on hyökkäävällä joukkueella. McKean pääsikin tutustumaan Castrenin kentän niukkaan biosfääriin lähietäisyydeltä useampaan otteeseen.

Seuraavasta pistesuorituksesta vastasi Trojansin puolustus. McKean oli taistellut joukkueensa puoleen kenttään ja tavoitteli heitollaan vasenta laitaa, mutta aina yhtä ahnas Seikko Vennelä luki tilanteen oikein ja kampesi itsensä pallon tielle. Poimittuaan pallon Seikko pyrähti karkuun pitelijöiltään ja vaihdatti taululle lukemat 14–26. Lisäpistepelissä Bedwellillä oli ensin vaikeuksia löytää vapaata kiinniottajaa, mutta Ville Vene pelasi itsensä vapaaksi ja kipitti vasemmalta laidalta maalialueen poikki oikeaan nurkkaan, josta Bedwell heitollaan hänet osasi noukkia. Taululle luvut 14–28.

<iVille Vene oli Trojansin voiton pääarkkitehtejä kolmella maalillaan.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans lisäsi juoksupelien osuutta, mutta viimeinen maali tehtiin silti heittopelistä. Ehkäpä ottelun komein maali syntyi, kun pelinrakentaja Bedwell laittoi pallon todella ahtaaseen väliin peräti kolmen oululaispuolustajan keskellä juosseelle Ville Veneelle, joka nappasi kuin nappasikin taivaalta pudonneen pallon hyppysiinsä. Lisäpistepeli ei tuottanut lisää pisteitä ja näin päädyttiin lopullisiin 14–34 lukemiin.

Oululaiset eivät olleet lainkaan huonoja, mutta Trojansin puolustus oli vain liian kova luu kotijoukkueelle. Linja aiheutti koko ajan ongelmia pelinrakentaja McKeanille ja kun joskus heitot ehtivät lähteä hänen käsistään, putosivat ne usein laitahyökkääjien näpeistä tai turkulaisten takakenttä oli jo näiden liiveissä kiinni valmiina kampeamaan miehet tantereeseen. Juoksupelit loistivat lähes tyystin poissaolollaan, joten Trojans voi rauhassa keskittyä heittopelien eliminointiin.

Trojans nousi nyt sarjataulukossa 16 pisteeseen. Seuraavat kolme joukkuetta ovat kaikki tasoissa kahdeksassa pisteessä. Ghosthunters on voittanut näistä joukkueista yhden ottelun enemmän, mutta ennen sarjan alkua langetettu kahden sarjapisteen rangaistus, pitää nokialaiset samassa kerhossa Oulun ja Tampereen kanssa. Viidentenä kärkkyy lauantaina Saintsille hävinnyt Hyvinkää Falcons, jolla on vielä teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Seuraavilla kierroksilla tapahtuu seuraavaa. Trojans pelaa sunnuntaina 4.8. kotonaan Sipoo Bulldogsia vastaan ja siitä viikon päästä lauantaina se pelaa Tampereella Saintsia vastaan. Näillä otteluilla ei ole turkulaisille enää merkitystä, paitsi tietysti täydellisen kauden metsästyksen kannalta, mikä ei sekään ole ihan vähäpätöinen tavoite. Northern Lights kohtaa ensin Falconsin ja viimeisellä kierroksella Bulldogsin. Ghosthunters pelaa vieraissa Saintsia ja kotonaan Falconsia vastaan.

Jos lopuissa otteluissa ei nähdä yllätyksiä, kohtaa Trojans välierissä Tampere Saintsin ja Northern Lights taistelee paikasta Spagettimaljaan kotonaan Ghosthuntersin kanssa. Näin siis teoriassa, mutta pelataan nyt ensin ne pelit.

Kiitokset kuvista Lassi Heikkilälle!

Kari Toivonen