37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansilla pistepeijaiset Bulldogsin kustannuksella

04.08.2013 klo 19:15

Viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan Turku Trojans järjesti yläkentän yleisölle katsottavaa koko rahan edestä. Erittäin pienellä ryhmällä Turkuun saapuneelle Sipoo Bulldogsille oli tässä näytelmässä varattu rooli ilman repliikkejä. Suurimmaksi osaksi suoraa peliaikaa pelattu ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 68-0 voittoon.

Ottelu käynnistyi hyvin suuntaa antavasti Trojansin tehtyä maalin jo Bulldogsin hyökkäysvuorolla, kun Trojansin puolustus blokkasi Bulldogsin syvällä omassa kenttäpäädyssään suorittaman lentopotkun, jonka seurauksena pallo päätyi sipoolaisten maalialueelle ja Turun Aki Jones ehti ensimmäisenä poimimaan pelivälineen haltuunsa. Lisäpistepelissä pelinrakentaja Stan Bedwell löysi helposti heitollaan maalialueen keskeltä Joonas Anderssonin. Puoli minuuttia pelattu ja tilanne 8-0.

Sipoo joutui aloittamaan seuraavankin hyökkäysvuoron syvältä omalta alueeltaan, eikä tämäkään sujunut onnellisten tähtien alla. Trojansin Joni Kotro noukki sipoolaisten rähmäämän pallon hyvässä kenttäasemassa ja vain hetkeä myöhemmin Bedwell toimitti pallon jälleen maalialueen keskellä päivystäneelle Anderssonille. Tällä kertaa kahden pisteen lisäpisteyritys tyrehtyi aivan kalkkiviivoille.

Bulldogsin vaikeudet pallon pitämisessä omalla joukkueella jatkuivat, kun Trojansin Waltteri Varjokivi luki Sipoon pelinrakentajan Jaakko Heikkisen aikeet oikein ja ehti palloon ennen purppurapaitaista vastaanottajaa. Kotijoukkue pääsi aloittamaan jälleen hyökkäyksensä ihanteellisesta kenttäasemasta. Tälläkään kertaa ei pistesuoritusta tarvinnut pitkään odotella. Mikko Holmberg rynnisti sisään keskeltä ja kasvatti Trojansin johdon 20 pisteeseen. Lisäpistepelissä Bedwell tarjosi oikeaan laitaan namupassin, jonka Teemu Thorström mallikkaasti poimi ja lisäsi saldoa kahdella pisteellä.

Yli-Arvela kypärätemppuili kolme maalia putkeen

Ensimmäisen neljänneksen pisteilotulituksen täydensi Juha Yli-Arvela, joka on tällä kaudella ollut yksi pelinrakentaja Stan Bedwellin suosikkikohteita. Maalialueen vasempaan reunaan suuntautunut syöttö tuli Yli-Arvelan käsiin kuin köysirataa pitkin ja Bulldogsin takakenttä ei voinut kuin seurata tapahtumien vastustamatonta vyöryä. Lisäpistepelikin oli kaunista katseltavaa. Markus Häkli otti Bedwellin syötön tyylikkäästi haltuunsa ja toi joukkueelleen kaksi pongoa lisää.

Toisen neljänneksen alussa Arto Ahtola nappasi ensimmäisen illan kahdesta syötönkatkostaan. Seuranneella hyökkäysvuorolla Juha Yli-Arvela pääsi juhlimaan toista maaliaan, kun Bedwell huomasi aivan yksikseen maaliviivalle ehtineen Yli-Arvelan, joka pallon kopattuaan peruutti selkä edellä viivan paremmalle puolelle. Lisäpisteet juoksi ansaitusti Markus Koski, joka on yleensä totuttu näkemään väkivahvana tienraivaajana muille.

Juha Yli-Arvela oli illan ehdottomia nimiä, sillä sama mies tehtaili myös Trojansin seuraavan maalin vakiopaikaltaan maalialueen keskeltä. Teemu Thorström luikerteli lisäpisteet maalilinjan keskeltä sisälle ja lukemien 46-0 myötä siirryttiin puoliajalle.

Trojans hellitti toisella puoliskolla

Toisella puoliskolla turkulaisten tahti hiipui, mutta muutamia maaleja syntyi siitä huolimatta. Joukkueen suurimpiin hahmoihin, niin kokonsa, äänensä ja juttujensakin puolesta, kuuluvalle linjamies Heikki Nevalaiselle tarjoutui paikka päästä maalintekijöiden listalle. kun Bulldogs otti syötönvastaanoton häirinnästä rangaistuksen maalialueella. Trojans sai uudet yrityksen kahden jaardin päästä maalilinjasta ja kolmannella yrittämällä Nevalainen syöksyi kuin jäänmurtaja vastustamattomasti sipoolaisten linjan läpi maalialueelle. Samu Laakso sai kunnian tehdä tähän harvinaiseen maaliin lisäpisteet sieppaamalla Bedwellin oikeaan nurkkaan suuntautuneen heiton.

Arto Ahtola merkkautti itselleen seuraavaksi toisen syötönkatkon ja Stan Bedwell lisättiin maalintekijöiden jo mittavaan listaan tämän etsittyä ensin aikansa vapaita laitahyökkääjiä, mutta niiden puutteessa päätti lopulta kikkailla itsensä omin neuvoin Sipoon kenttäpäätyyn. Lisäpistepeli ei natsannut ja siirryttiin viimeiselle neljännekselle.

Päätösneljänneksen ainoat pistemerkinnät kirjattiin molemmat samalle miehelle, Joonas Anderssonille, joka Bedwellin heitoista poimi sekä maalin, että lisäpisteet. Lopputulos Turussa 68-0.

Ottelun parhaina palkittiin Bulldogsin Marcus Siiskonen ja Trojansin Joonas Andersson.

Bulldogs oli saapunut Turkuun vain 13 miehen ryhmällä ja on pakko nostaa hattua ja kumartaa syvään sille upealle asenteelle ja urheiluhengelle, jolla sipoolaiset olivat yläkentällä matkassa. Vaikka tälläkin kertaa tuli pataan rumin lukemin, jaksoivat Bulldogsin pelaajat kannustaa toisiaan ja iloita jokaisesta hyvästä suorituksestaan. Tuollaisella asenteella on selvää, että jossain vaiheessa tappiot muuttuvat voitoiksi ja tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Kari Toivonen