37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-juniorit raivasivat tiensä finaaliin! Helsinki Wolverines kaatui Yläkentällä sunnuntaina lukemin 58-6

05.08.2013 klo 15:45

Trojans ei jättänyt ottelun alkupuolella mitään arvailujen varaan, vaan ottelun selkeäksi tähdeksi noussut Thach Mai palautti aloituspotkua pitkälle wolverines red zonelle saakka. Tästä pari peliä myöhemmin pelinrakentaja Mika Riihimäki löysi laitahyökkääjä Jussi Tirkkosen maalialueelta. Pysäytettyä wolverinesin Trojans maalasi pisteitä taululle nopeasti ja 14-0 tilanteessa ottelu näytti jo aika selkeältä. Näin ei kuitenkaan ollut nimittäin wolverinesin keskushyökkääjänä ja laitahyökkääjänä vaihdellut Lassi Nyman leiskautti suoraan pystyyn laidasta karaten pelinrakentaja Petteri Puutilan heiton kiinnioton jälkeen pitkään maaliin saakka päätyneeseen juoksuun. Tämä sytytti wolverinesin hetkellisesti taistelemaan molemmin puolin palloa. Nyman otti kiinni vielä pari pidempää heittoa kunnes Trojans puolustuksessa saatiin palikat kohdilleen ja kaveri aisoihin. Tästä eteenpäin Trojans tehtaili tasaiseen tahtiin pisteitä puoliaikatilanteena 28-6 ja kokonaistulokseksi jäi 58-6.

Ottelu tilastoitiin käyttämällä samanlaista tilastointiohjelmaa kuin miesten peleissä ja tilastot tulevat kokonaisuudessaan lähipäivinä liiton sivuille. Perataan kuitenkin muutama yksityiskohta. Ensimmäisiä yrityksiä Trojans sai ottelussa 23 vastaan wolverinesin 10. Trojansin juoksuyrityksiä oli peräti 51 ja näillä 427 jaardia, joista valtaosa kirjattiin Thach Maille. Wolverines juoksi 30 kertaa joilla 19 jaardia. Heitossa taas Trojansilla vain seitsemän yritystä joista kaksi onnistunutta joilla 31 jaardia. Wolverines heitti 20 kertaa joista viisi onnistunutta ja näillä 140 jaardia. Wolverines antoi myös kaksi syötönkatkoa, Trojans ei yhtään. Totaalijaardeja tuli siis Trojansille 58 yrityksellä 458 ja wolverinesille 50 yrityksellä 150 jaardia. Tilastojen valossa siis wolverines pelasi yritysten muodossa tasapainoisemmin heiton ja juoksun suhteen. Trojansin vaatimattomien heittoyritysten suurin selittäjä on yli 8 jaardin juoksukeskiarvo. Toinen on Mika Riihimäen kurinalaisuus kontrolloidun heiton suhteen. Tiukoissa paikoissa outlet- pelaajan ollessa peitettynä hän mieluummin laittoi pallon kainaloon ja juoksi itse jaardit kuin pelasi upporikasta ja rutiköyhää. Pelisysteemien välisiä ajatuksellisia eroja tilastot eivät siis kerro.

Trojansin puolustuksen valmistautumisessa oli peliviikolla isona apuna edustusjoukkueen NFL-taustainen Aki Jones. Wolverinesin käyttämä moderni Wing-T- hyökkäys käyttää käytännössä kolmea keskushyökkääjää ja pyrkii hämäysten kautta saattamaan puolustukset sekaannukseen. Wing-T muodostelma itsessään on ns. unbalanced- muodostelma, jonka tehtävänä on rikkoa tasapainoiset puolustuksen frontit. Aki Jones roolitti pelaajat, kertoi heille selkeästi mitä heiltä odotetaan ja saattoi kokonaisuutena puolustuksen pelaamaan paremmin pelaajiemme vahvuuksien kautta. Tämä on tietenkin valmennuksellisesti aivan avainasia. Ottelussa nousi esiin varsinkin tukimiehenä ja puolustuksen linjassa vaihdellut Bruno Henriques seitsemällä soolotaklauksella, kahdella avustuksella, yhdellä rähmäyksen pakottamisella ja pelinrakentajasäkillä.

Puolustuksen ja hyökkäyksen voimahahmona sekä joukkueen kapteenina toiminut Olli Jokela lähtee nyt vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Vaihto-oppilasvuodet ovat aivan varmasti ikimuistoisia kokemuksia ja jenkkifutista sinne tietenkin mennään pelaamaan eli tutustumaan lajin emämaan harjoittelukulttuuriin. Tällaiset mahdollisuudet elämässä kannattaa käyttää. Joukkuekaverit ja Trojans toivottavat hyvää matkaa ja hienoa vuotta Yhdysvalloissa Ollille kuin myös vaihto-oppilaaksi lähtevälle Trojansin harjoitteluvahvuudessa keväällä mukana olleelle Ossi Kantoluodolle, joka joutui kuitenkin olemaan loukkaantumisen takia sivussa tositoimista.

Trojansin c- juniorit lähtevät nyt haastamaan finaaliin Seinäjoki crocodilesia, joka on hallitseva Suomen mestari. Crocodiles ei ole tällä kaudella hävinnyt otteluakaan. Trojansin tavoin myös crocodiles luottaa vahvaan juoksuun. Ykkösetenijä crocodilesissa on ollut Kalle Laitila. Trojans lähtee otteluun hienoisena haastajana ilman ennakkosuosikin paineita. Kun ei ole pakko tehdä mitään niin voi tehdä mitä haluaa. Tämä antaa mentaalista harjoittelurauhaa ja voimme keskittyä täysin siihen että pytty tuodaan 17.8 Turkuun.

Otto Junttila