37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tampereella haetaan asetelmia välieräotteluihin

07.08.2013 klo 11:06

I divisioonan runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa Tampere Saints–Turku Trojans kamppailee todennäköisesti sama pari, joka taistelee viikkoa myöhemmin pääsystä loppuotteluun, mutta Saintsilla on mahdollisuudet vielä parantaa sijoitustaan ja päästä pelaamaan Oulua vastaan – Oulussa.

Trojansin tappioton runkosarja on enää yhtä niittiä vailla ja sen niitin nimi on Tampere Saints. Vaikka joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Saints jäi pahasti turkulaisten jalkoihin 48–6, osoittivat tamperelaiset viime viikonloppuna vaarallisuutensa voittamalla yhden sarjan vahvimmista joukkueista, Nokia Ghosthuntersin kypsällä pelillä.

Viime lauantain ottelussa Saints eteni komeat 470 jaardia, josta juosten peräti 438. Saintsin linjapelaaminen onkin vahvaa ja Matti Airaksisen sekä pelinrakentaja Ryan Burgessin orkestroima juoksupeli tuottaa joka yrityksellä keskimäärin reilut kuusi jaardia. Tampereella nähdään lauantaina jännittävä vastakkainasettelu, kun sarjan tehokkain juoksuhyökkäys kohtaa Trojansin juoksupuolustuksen, joka vuorostaan on sallinut vastustajalle alle kaksi jaardia per yritys.

Joukkueet ovat pelityyliensä puolesta toistensa peilikuvia. Saints siis juoksee ja Trojans heittää. Turun juoksuhyökkäyksessä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun heitto kulkee, ei maata pitkin ole ollut tarvetta palloa liiemmälti kanniskella. Lentorahti kun on yleensä maakuljetuksia nopeampaa ja pelinrakentaja Stan Bedwellillä on kuriireja yllin kyllin; Joonas Andersson, Ville Vene ja Juha Yli-Arvela heistä ahkerimpina koppaajina.

Seuraavassa Trojansin pelinrakentaja ja valmentaja Stan Bedwellin omia näkemyksiä tulevasta ottelusta:

- Saintsin vakuuttava voitto Nokialla kertoo, että tamperelaiset ovat saaneet kuvionsa toimimaan juuri oikealla hetkellä. Burgess on tuonut uuden ulottuvuuden jo ennestään vahvaan juoksuhyökkäykseen ja meillä tule olemaan kädet täynnä hänen ja Airaksisen pysäyttämisessä.

-Tampereen linja on erittäin aggressiivinen. Jotta pystyisimme liikuttamaan palloa tehokkaasti, meidän täytyy voittaa linjassa käytävät kamppailut. Kunnioitamme Saintsia suuresti, emmekä missään nimessä aliarvioi heitä joukkueena. Samaan hengenvetoon on kuitenkin pakko sanoa, että olen hyvin luottavainen oman valmennusryhmäni ja pelaajieni suhteen, ja olemme valmistautuneet tulevaan otteluun erityisen perusteellisesti. Odotan tiukkaa peliä, mutta uskon vakaasti, että tappiosarakkeemme näyttää edelleen nollaa palatessamme Turkuun.

Saintsin voitto Ghosthuntersista avaa mielenkiintoisella tavalla välieräkuviot. Voitolla Trojansista Saints nousisi kolmanneksi, mikä tietäisi sitä, että Saints matkustaisi viikon päästä Ouluun pelaamaan Northern Lightsia vastaan, kun taas Trojans saisi yläkentälle vieraakseen Nokia Ghosthuntersin. Teoriassa Falconsillakin on vielä saumat pudotuspeleihin, mikäli se voittaa viimeisessä ottelussaan Nokian enemmän kuin 28 pisteellä.

Kari Toivonen