37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

U19 voittoon: Saints-Trojans 0-39 (0-26)

10.08.2013 klo 11:03

Perjantai-illassa pelattiin todellinen Friday night lights-ottelu, jollainen jokaisen jenkkifutisottelun pitäisi olla. Molemmat joukkueet pelasivat jokaikisen yrityksen täydellä vauhdilla ja voimalla ottelun alusta loppuun. Vaikka tulostaulu eli omaa elämäänsä on pakko sanoa Saintsin pelaajien puolesta, että fyysisesti kovaa ja periksiantamatta pelaava joukkue ansaitsee aina vastustajan kunnioituksen lopputuloksesta riippumatta. Saintsin joukkue on fyysisesti iso, vahva ja heistä kymmenkunta pelaa myös miesten edustusjoukkueessa ja se näkyy. Trojans pelasi kovalla asenteella, joukkueena ja kurinalaisesti. Nämä kuulostavat loppuunkulutetuilta fraaseilta, mutta kun ne muuttuvat sanoista teoiksi kentällä on lopputuloksena hienoa futista – ”11 brothers can’t be beat”.

Trojans sai ottelussa unelma-alun, kun heti ensimmäinen aloituspotku palautettiin Jaakko Tirkkosen toimesta maaliin saakka ja Jussi Veijulan lisäpistepotku purjehti sisään maalitolppien väliin. Jussi Veijulan potkut ovat olleet pitkin kautta tärkeä osa joukkueen onnistumisia oli kyseessä sitten lisäpisteet, aloituspotkut tai lentopotkut. Saints lähti etenemään wishbone- tyyppisellä hyökkäyksellä kolmella keskushyökkääjällä, mutta Trojans- puolustus onnistui pysäyttämään maalintekoyritykset ja oma hyökkäys pääsi liikkeelle hyvistä asemista. Teemu Thorström löysi seuraavaksi laitahyökkääjä Jussi Veijulan heitolla, jonka Jussi taisteli maaliin saakka rikkoen pari taklausyritystä. Tällä kertaa lisäpisteyritys meni aavistuksen ohi tolpista. Vielä ennen puoliaikaa Teemu löysi heitoilla maalinarvoisesti sekä upean paluun tehneen Kalle Kilickesenin että Mikael Reposen. Lisäpisteyrityksistä onnistui toinen. Puoliajalle mentiin näin Trojansin johdolla lukemissa 0-26. Ensimmäisen puoliajan suurimman osan ajasta oli kentällä Trojansin puolustus. Hyökkäys pääsi lähes poikkeuksetta lähtemään liikkeelle erittäin hyvistä kenttäasetelmista ja käytti mahdollisuudet hyväkseen nopeasti.

Toinen puoliaika sai taas parhaan mahdollisen alun Mikael Reposen palauttaessa Saintsin lentopotkun maaliin saakka ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Jäähyväisotteluaan yhdellä eteenpäin siirtänyt Olli Jokela pelasi paitsi kahteen suuntaan, jakoi erikoisjoukkuepeleissä sellaisia blokeja että omillakin joukkuekavereilla oli silmät pyöreänä. Ottelun viimeisen maalin teki juoksemalla keskushyökkääjän paikalta Jaakko Tirkkonen viimeistellen lukemiksi 0-39. Trojansin puolustuksessa isossa roolissa olivat myös tukimiehet Oskari Myllykoski ja Janne Paavilainen. Mikael Reponen pysäytti Saintsin vaarallisimmaksi muodostuneen hyökkäysvuoron ottamalla syötönkatkon omalla maalialueella. Trojansin linjamiehet poimivat tässä ottelussa selvästi paremmin Saintsin vaaralliset blitzit, jotka aiemmassa kohtaamisessa sekoittivat pahasti hyökkäystä.

Kahden yhtä kovan joukkueen kohdatessa ei tälläisiä loppulukemia tai tällaista ottelua osaa odottaa. Se tapahtuu aina yllättäen. Edellytykset tälle onnistumiselle luotiin hyvällä valmistautumisella ja ottelun tärkeyden ymmärtämisellä ottamatta siitä kuitenkaan mitään ylimääräisiä paineita. Tapahtui loppukaudella mitä tahansa on tätä ottelua kokemuksena vaikea ylittää. Tekemällä vähintään yhtä kovaa töitä jatkossakin teemme sen kuitenkin mahdolliseksi.

B- juniorikausi jää nyt hetkeksi telakalle miesten sarjojen loppupelien takia ja syyskuussa pelataan runkosarjan viimeinen ottelu ja siihen päälle pudotuspelit.

Otto Junttila