37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

E-juniorit jatkoivat Trojansin voitokasta viikonloppua Seinäjoella.

11.08.2013 klo 22:47

Kesälomat on pidetty ja E-junioreiden kausi jatkui Seinäjoella järjestetyllä turnauksella. Akut on tulleet ladatuksi kunnolla, sillä tuliaisina turnauksesta oli kaksi komeaa voittoa. Alla valmentaja Niklas Pohdon turnauskertomus.

Lähdimme tuttuun tapaan liikkeelle varhain aamulla Impivaaran jalkapallohallilta. Sääennusteet lupailivat päiväksi tihkusadetta, joten odotettavissa olisi märkää ja kylmää peliaikaa. Turnauksen aikataulu oli Trojansin kannalta varsin epäedullinen, sillä pelien välissä olisi peräti kaksi tuntia odottelua. Seinäjoella meitä odotti kuitenkin aurinkoinen ja lämmin raviradan nurmikenttä. Perille saavuttuamme emme ennakkotiedoista poiketen päässeetkään punnitukseen, joten jatkoimme suoraan lämmittelyyn ja venyttelyyn.

Ensimmäinen vastustajamme oli Kouvola Indians. Ottelu alkoi meidän osaltamme puolustuksella, joka saikin pysäytettyä inkkareiden hyökkäyksen heti alkuunsa. Ensimmäisellä hyökkäysvuorollamme Olli Rajala juoksi linjan takaa suoraan maaliin ja tilanteeksi 0–6, joka jäikin taululle, sillä lisäpistepotku jäi hieman lyhyeksi. Puolustuksemme piti pintansa, vaikka hyökkäyksemme olikin vielä hieman kesälomatunnelmissa, eikä peli ollut lähteä käyntiin millään. Hetkeä ennen puoliaikaa Akseli Pohto sai heitollaan kiinni Olli Rajalan syvällä linjan takana ja tilanteeksi vaihtui 0–12. Kun lisäpistepotku kilpistyi inkkareiden puolustuslinjaan, mentiin tauolle numeroissa 0–12.

Puoliajalla pidimme joukkueenjohtajan kanssa pelaajille pienen puhuttelun. Pojilta oli unohtunut, miten pidetään hauskaa ja vain pelataan ilman voittopaineita. Puhuttelu auttoi, sillä saimme pelistä huomattavasti paremmin kiinni. Rajala pääsikin juoksemaan pohjista jälleen suoraan maaliin. Lisäpiste jäi edelleen saamatta, joten tilanteeksi muodostui 0–18.

Puolustus teki hyvää työtä ja saimme nopeasti pallon takaisin hienolla syötönkatkolla ja Santeri Kantola sai kunnian juosta dive-peli linjasta läpi. Lisäpistepelissä jatkoimme jälleen potkun harjoittelua, mutta lisäpistepotku meni hieman leveäksi, tilanne siis 0–24. Peli jatkui Trojansin antaessa jatkuvasti painetta vastustajan hyökkäykselle. Tämä johti moniin hyviin syötönkatkon mahdollisuuksiin, mutta pallo pomppi juuri ja juuri turkulaispelaajien sormien ulottumattomiin kunnes Martti Pohto yllätti vastustajan täydellisesti ja nappasi keskikentällä kopin vastustajan heitosta. Lisäpiste jäi edelleen odottamaan itseään. Tilanne kuitenkin jo 0–30.

Indians pääsi vielä hyökkäämään ennen pelin loppua, mutta tämänkin hyökkäys pysäytettiin syötönkatkolla. Tällä kertaa vuorossa oli linjassa ja sentterinä normaalisti pelaava Benjamin Ollanketo, joka antoikin näyttävän ensiesityksensä kulmapuolustajana. Harmillisesti aika loppui heti syötönkatkon jälkeen eikä lisää pisteitä päästy tekemään.

Pelin loputtua huddlessa pojat päättivät toivottaa allekirjoittaneen tervetulleeksi takaisin ja kastelivat minut juomapulloillaan läpimäräksi kastaen valmentajan takaisin virkaan. Tauon aikana kävimme kevyesti syömässä ja puhuimme pelistä. Sen jälkeen pojat saivat tunnin verran vapaata, mikä selkeästi vapautti poikien pelin, sillä Jaguars-ottelun alkaessa kentälle saapui kurinalainen ja yhtenäiseltä joukkueelta näyttävä Trojans.

Aloitimme jälleen puolustuksella, joka toimi kuin ajatus. Saimme painettua hyökkäyksen linjaa taaksepäin ja rikottua vastustajan juoksupelin rytmin heti alkuunsa. Saatuamme hyökkäysvuoron Olli Rajala juoksi jälleen maaliin asti koko kentän läpi pelitauolla suunnitellulla uudella kuviolla. Edellisestä pelistä viisastuneena pelasimme lisäpisteen, joka kuitenkin jäi vain senttien päähän maalilinjasta.

Jaguarsien hyökkäys joutui vaihtamaan taktiikkaa ja siirsi painon heittopeleihin, sillä puolustuksemme linja on kasvanut uusiin mittoihin. Kesän aikana Jaakko Mikkolasta ja Leevi Uitosta on kasvanut todellisia taistelijoita. Molemmat näyttivät voimansa aiheuttaen Jaguaarien pelinrakentajalle paineita jokaisella yrityksellä saaden hänet hieman hätäilemään. Tähän kun liitetään toimiva aluepuolustus saimme yhteensä viisi syötönkatkoa, joista jokainen johti maaliin. Lisäpisteiden tekokin lähti kulkemaan ja loppuvihellyksen soidessa tilanne oli 52–0.

Oli mahtavaa katsoa, kuinka poikien peli-into on tullut takaisin kesätauon jälkeen. Sainkin ihailla monia uusia pisteidentekijöitä, joista mainittakoon Juho "killeri" Killströmin lisäpiste juoksemalla linjasta läpi sekä Santeri Kantolan maali ja lisäpiste.

Tästä jatkammekin kohti auringonousua ja Kouvolan turnausta, jossa saamme vastaamme kauan odotetun Espoo Devilsin sekä Helsinki 69ersin.

Niklas Pohto