37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans isännöi SporttiApteekki Bowlia

11.09.2013 klo 11:06

Viime lauantaina 7.9. pelattiin Turussa, Impivaaran kentillä ensimmäinen D-, E- ja F-juniorien jenkkifutisturnaus. Sää suosi osallistujia ja järjestelyt sujuivat hienosti. Trojansin osalta pelit sujuivat erinomaisesti, sillä E-juniorit voittivat molemmat ottelunsa. Lue valmentaja Niklas Pohdon kertomus turnauspäivän sujumisesta.

Taistojen lauantain koittaessa paksu sumu oli vallannut koko Turun ja Suomen jefujunnut olivat matkalla kohti turnajaisia. Nyt emme kuitenkaan ratsastaisi hevosilla ja heiluttaisi miekkoja, vaan tässä turnauksessa on kyse amerikkalaissta jalkapallosta – ensimmäisestä SporttiApteekki Bowlista.

Impivaaran kentät olivat sakean usvan peitossa aamulla ja ensimmäiset pelit alkoivatkin hernerokkasumun vallitessa. Se ei pelaajia varmastikaan haitannut, sillä aamuyhdeksältä oli jo täysi rähinä päällä kolmella kentällä. Aurinkokin alkoi vähitellen pilkistää sumuverhon takaa ja yhteentoista mennessä olikin jo täysi auringonpaiste hellimässä pelaajia ja katsojia.

Ensimmäisenä pelikentälle Trojansin vastustajaksi saapui Porvoon Butchers, joka oli meille uusi tuttavuus. Kolikonheittossa arpa antoi meille aloitusvuoroksi puolustuksen, jonka joukkue hoitikin mallikelpoisesti. Ensimmäinen hyökkäysvuoromme meni pienen jännityksen piikkiin eikä uusia yrityksiä tullut. Butchers sen sijaan sai nyt pelinsä käyntiin ja he painoivat voimalla eteenpäin. Puolustus kuitenkin piti, sillä voimakas linjamme antoi vastustajan pelinrakentajalle vain vähän aikaa toimia. Näin useat yritykset pysähtyivätkin jo alkumetreille.

Peliämme ja pelaajiamme oli selkeästi seurattu muissa turnauksissa, sillä pallonkantajamme olivat tarkassa vartioinnissa. Onneksi meillä oli muutama kikka takataskussa ja Olli Rajala juoksikin näyttävän reverse- eli suunnanvaihtokuvion aina pohjiin asti. Lisäpistepotkumme on ollut koko kauden hieman hakusessa, niinpä pelasimme QB-keepin ja pelinrakentajamme juoksi itse lisäpisteen. Puoliajalle mentäessä lukemat taululla olivat 7-0 kotijoukkueelle.

Toisella puoliajalla Butchers pääsi kaventamaan, mutta lisäpistepotkun epäonnistuttua johto säilyi vielä kotijoukkueella numeroin 7-6. Trojans sai kavennuksesta lisää potkua peliin ja nyt olikin Martti Pohdon vuoro napata pallo maalialueelle. Petrus Paaterolla oli nyt paikka näyttää lisäpistepotkunsa voiman, jota olemme koko kauden odottaneet. Itsevarmasti Petrus potkaisikin pallon haarukan väliin ja tilanne oli kotijoukkueelle 15-6, mikä jäi myös pelin lopputulokseksi.

Ottelun jälkeen oli aika hieman levähtää ja päästää ylimääräinen jännitys pois. Seuraavaaksi vastaamme oli tulossa legendaarinen Helsinki 69’ers. Kaikki ovat pelänneet joukkuetta, sillä ovathan he kovat ”sixtarit”.

Väliajalla kuulin kuitenkin 69’ersin valmentajalta, että osa heidän pelaajistaan on jäänyt matkalle auton tehtyä tenän, eikä heillä ole laittaa kentälle kuin kuusi pelajaa, joista muutama on lainassa Raisio Oakmeniltä. He kyllä pelaisivat kuudella meidän seitsemää vastaan, jos tahtoisimme. Tämähän ei tietenkään ole pelin tarkoitus siispä kysyin joukkueeltamme, olisiko joku halukas loikkaamaan vastustajalle. Löytyihän sieltä ja näin päästimme pitkin hampain luottokulmapuolustajamme Justus Virtasen loikkaamaan 69’ers:n riveihin. Tämä toi uutta haastetta peleihimme, sillä Justus tuntee pelikuviomme varsin hyvin ja on pienestä koostaan huolimatta äärimmäisen nopea ja ulottuva.

Peli lähti varsin rennosti liikkeelle ja pysyi juuri sellaisena kuin valmentajana vain voin toivoa. Vaikka lopputulos olikin murskaava 0-68 Trojansin hyväksi, ei pelistä puuttunut iloa ja näyttäviä taklauksia molemmin puolin.

Maalintekijöitä en tarkemmin lähde erittelemään, mutta muutamien pelaajien peliä haluan korostaa. Pelinrakentaja Akseli Pohdon ollessa poissa tästä pelistä joutui Petrus Paatero ottamaan vastuuta uudella tavalla. Näimmekin kentällä uudenlaisen pelinrakentajan, jonka käsi oli vakaa ja pelinlukutaito kohtasi sen itseluottamuksen, jota olemme jo ajoittain nähneet kauden aikana. Lisäksi Petrus potkaisi seitsemän onnistunutta lisäpistepotkua haarukkaan.

Koko rosterimme on saanut lisää itseluottamusta sekä puolustuksessa, että hyökkäyksessä. Tästä on osoituksena Samuel Lindellin kauden ensimmäinen syötönkatkosta juostu maali sekä Santeri Kantolan näyttävät syötönkatkot. Erityismaininnan ansaitsee Justus Virtanen joka rohkeasti asettui joukkuettaan vastaan 69’ersin riveissä. Justus pilasikin Trojansin etenemistä hyvällä pelinlukutaidolla, josta mainittakoon pelattu tupla-reverse, jossa pallonkantajana toiminut Juho Killström juoksi suoraan Justuksen syliin. Lisäksi Justus antoi uudenlaisia näyttöjä pallonkantajan taidoistaan sekä taklauksistaan antaen palloa kantaneelle Samuel Lindellille asiaankuuluvan voimakkaan pommin 69’ersin maalilinjalla.

Vaikka peli päättyikin murskavoittoon, kuului vastustajalta pelkkää hyvää itse pelistä. Molemmat joukkueet pelasivat juuri niin kuin E-Junioreissa kuuluukin, hauskaa pitäen, ei verenmaku suussa. Erityiskiitos 69’ersille mahtavasta pelistä.

Turnauksen järjestelyt sujuivat loistavasti, tästä iso kiitos kaikille vanhemmille ja perheenjäsenille. Lisäksi saimme vanhempia B/C-junioreita sekä heidän valmentajiaan mukaan kenttähommiin, joten heillekin iso kiitos. Varmasti ensi kaudella näette taas E-Juniorit kentälaidalla chainissa. Ensi vuonna nähdään.

Niklas Pohto